- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- ATi vs Nvidia
е как ще я няма 5970? към 15 позиция еПървоначално написано от GregoryHouse
така, значи според феновете на AMD когато NVidia грее, е печка и супер много пречи, когато AMD грее няма проблем щото и NVidia грее (нищо че според тестовете GTX580 е по хладна от почти всички модели на AMD).
От такъв тип изказвания излиза че AMD не превъзхожда NVidia а просто се старае да бъде като нея и за да има кой да купува AMD цените са по ниски ... друга разлика ?![]()
Не виждам защо продължаваш да говориш - като един продукт е с близка производителност на друг, а е с близо 20% по-евтин, ами разбира се, че него ще вземе човек.
http://www.anandtech.com/bench/GPU11/232![]()
Ho Ho Ho, I'm using tEh internet
да бе ... то и Porsche е по скъпо от Golf за т'ва повечето хора карат Golf не Porsche (Ferrari или каквато искаш кола от този клас)Първоначално написано от Kurdokolenko
относно статистиката за шума ... незнам дали знаеш но 2хх и 4хх серията няма карти произведени от NVidia те произвеждаха само чипа, от 5-а серия пак почнаха да произвеждат и видеокарти а и както каза един колега от вашия отбор не се знае от какви производители са излязли видео картите особено относно шума виж на коя фирма е вентилатора ама ме съмнява да е NVidia ...![]()
Оmg...откъде сте го издърпали това идея си нямам но според него 5870>5970 LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLdПървоначално написано от DarkAngelOfHope
Разсмяхте ме повече от епизод на Two and a half men...
И ти чуваш ли се? Равни, на места конкурентите им карти имат разлика от по 90W консумация за еднаква производителност. А за температури сравяваш само чудявищата, иди в средния клас и виж как стоят нещата. Съпостави 460ката и 5770цата. Разликата е доста голяма, ако питаш мен.
А сравнението на nVidia s Porsche и АМД s golf....нали усещаш какъв смях буди това?
Не се излагайте така, нека стане хубав спор, та да има за какво да ни локнат
![]()
Ако Голфа се представя горе-долу като Поршето, кой щеше да си купува Порше?Първоначално написано от DarkAngelOfHope
А някой помни ли, какъв фурор направиха 4*** серия на АТИ? Тогава ,аз с наклокана 4830ка биех 9800GTX+![]()
Извинявай че съм надценил AMDПървоначално написано от GregoryHouse
:P
и аз съм на мнение че AMD продават по ефтини продукти от NVidia но това не прави продукта им по хубав а по бюджетен (добре в условия на криза може и да е по предпочитан), макар че ако се върнем малко назад в темата може да се види че има модел среден клас NVidia по ефтин от AMD. Но като цяло AMD са по ефтини от NVidia не мисля че някой оспорва това поне за момента
Ето някакъв сравнителен тест на NVidia GTX460 1GB vs Radeon 5770 1GB
няма за темепература обаче, има само за ватове и разни игри ...![]()
и как останови че я "биеш" ? имаше ги и двете и ги сменяше да тестваш или ?Първоначално написано от Kurdokolenko
Мхм. И ако за теб 700+лв е евтин продукт, не знам. Чакаме 6990, ама като излезе, съм сигурен, че ще смениш аватара сиПървоначално написано от DarkAngelOfHope
![]()
Покажи малко тестове де като си сравнявал да видим ...
к'ви 700 лв бе мен ?
560Ti може да се намери за под 500 лв ... виж ако говорим за 580 ... там и 700 лв са малконо всичко хубаво си има цена
пък вие си чакайте да излезе каквото искате, аватара ако си го сменя няма да е защото AMD са пуснали нова карта![]()
За какво ми е 560, като си взимам 6950, която я бие, а е по-евтина?![]()
А за тестовете - довечера, че съм на работа.
и аз съм наработахубава работа имаме явно
...
колкото за цената ... няколко страници назад разбрахме че NVidia-та е с около $15 по ефтина без ДДС при това
560Ti Vs 6950
а и според този сайт и в игрите се справя малко по - добре![]()
http://www.anandtech.com/bench/Product/331?vs=330
Ето ти сравнение на двете карти(6950 1гб)
ами и според този тест AMD-о няма кой знае какво предимство пред NVidia ... в някои игри има в други не ...![]()
Стига се карахте. Извода като цяло е, че nVidia превъзхожда карта на ATI същия клас с 2 до 5%, но това превъзхождане е твърде малко, за разликата в парите, температурите и т.н. Вместо да дадете 200лв повече за видеокарта, хващате и правите Crossfire на две малко по-нисък клас или донаждате още и същия клас правите Crossfire и си връзвате гащите. И пак ще каже, че 95% са обикновенни потребители, които даже не знаят кои са AMD и nVidia, може да си мислят че се яде, но тях ги интересува като си пуснат играта да им върви. Те печепят от 95-те % компаниите. Останалите 5% тука пишат във форума за смешната ралика от 5% в производителността им. На запад просто не ги бърка да дадат 100$ повече за видеокарта (за всеки компонент даже) защото взимат пъти повече от нас пари, пък и компонентите им даже са по-евтини от нашите!
Сасйбършот, добро мнение!
Хубаво да гледаме сравнения на 460-ка с 5770 ама то има няколко вида 460, както вероятно има и различни видове 5770. Също зависи и производителя кой е.
„След два дни утре ще бъде вчера !“ – Димитър Пенев
Ох, момчетаа, забавна ми е дискусията, но понеже я водя за 1000 път вече ми е омръзнало. Аз подавам оставка
Принципно не съм фен а нито една от 2те марки (не съм трол бе споко). Просто предпочитам AMD защото живеем в българия където всеки лев има значение. Ако имах пари и не ме бъркаше щях да си направя 2 Червени титана(5970) в CrossfireX и да си сложа една 580ка за PhysX. Ама немааа
Правилния начин за сравнение е цена/производителност. И 2те си имат кусури и то не малки.
Хайде със здраве от мен и стига сте си късали нервите
П.п: Само аз ли съм безработен копел тука в тоя раздел, бе?![]()
И аз съм безработен, даже нямам право да работя още![]()
„След два дни утре ще бъде вчера !“ – Димитър Пенев
На мен пък ми плащат да пиша у форума![]()
Нека е*ането да започне СЕГА!
http://www.anandtech.com/show/4209/a...ngle-card-king
За да не отварям нова тема и някой да каже, че вече има такава тема ще пиша тук.Проблема ми е че видеокартата ми загрява на Minecraftа да не говорим за игри с по-добри графики.Преди не правеше така, но от скоро започва да загрява гледам в еверест 70 градуса имало е случаи с много повече.Въпроса е да сложа ли някакво друго охлаждане(незнаино как)?
Видеото ми е ATI Radeon HD2600XT.Беше с компютъра като го взехме.Прави така от около 3 месеца.
Свали охладителя, може процесорната паста да се е спекла.
Охлаждане, клок и т.н. зависят от производителя на платката, иначе цена спрямо качество съм за Ати. Особенно от както АМД ги купиха сега ще ги направят да работят на макс с новите процесори. Моята система е с AMD+Ati и съм адски доволен![]()
Аз ще ви кажа нещо, Интел и Нвидиа са за хора с пари.Амд и Ати вършат абсолютно същата работа , че и повече но на половин цена.