Лично, на мен са ми фаворити ATi (AMD) от доста годинки насам. Имах само една НеВидя и естествено ми даде дефект след месец-два употреба...От тогава самo ATi.

Първото предимство, което вече по-нагоре беше изтъкнато - цената. По евтини са, и получаваш същото. Друг е фактора, че НеВидя играят курвачка със Гейм индустрията и игрите са оптимизирани за З(е)ЛЕните.

Също така ATi черпят далеч по-малко ток от зелените лами, следователно пестиш пари и от захранване. Има разлика дали ще си земеш 500W или 700W.

На всичкото отгоре и имат по-малко топлоотдаване. Говорим за референтните модели! Всякакви изгъзици на рандом производители със мегазавишен и безполезен клок не го броим. Въпреки, че топлоотдаването зависи от производителя, дали ще е Gigabyte,Asus, Sapphire и т.н. Спомням си една велика издънка на Asus, ако не ме лъже паметта в HD4000 сериите където охлаждането беше 2 ПЪТИ по зле от това на Sapphire. Но това е друга тема
Предполагам, че повечето ще си кажат - е какво малко повече греели - голяма работа.
Доста голяма е - представете си конфиг с 2 зелени лами в SLI...вътре в компа става чудо. Освен, че те се нагряват зверски - нагряват и останалите компоненти - респективно скъсяващи живота им. Което налага да се усъвършенства, видиш ли, въздушния поток. Тоест трябва да сложим 300 вентилатора - да заприлича кутията на ховъркрафт и вътре да се образуват мини торнадота...Което естествено струва още пари

Да не говорим, че Nvidia не са надскочили (поне според мен) ATi с нищо от GT8800 насам.

Такива теми са си абсолютно безполезни де, сега ще дойде един зелен фен и ще видите каква война ще настане, последвана от Lock