.
Отговор в тема
Страница 1 от 5 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 102

Тема: ATi vs Nvidia

Фен Аватара на Tennnnn
    Град
    Майна city

ATi vs Nvidia

Нека всеки изкаже мнението си.Kоя повече се дава на clock , коя има по добра охладителна система и kоя има по ниска цена на пазара и т.н
    С една дума малка дискусия , относно коя е по-добрата серина видео карта .

В края на мнението си нека всеки постави фаворитат за него.
    За мен е АТи ХД 6970 понеже има от новите шини 256 бит поради която зарежда доста бързо по-тежките текстури ,ядрото и е доста бързо и подлежи на по-голям clock c по-нисък волтаж.

Повече от фен Аватара на dem0to
    Град
    Internet
    Де да знам !Аз лично съм с ATI незнам си кво си

Always remember that you are special and there's always somebody who likes you

Повече от фен Аватара на galin4o0o
    Град
    Moscow,Russia
    1-вия ми компютър(2002) Беше с Nvidia 5500 много стара,но изгоря без причина..просто дефектна нещо,смениха ми я с Ati Radeon 9200 вървеше ми всичко добре,но накрая почна и тя да прави проблеми ...и в крайна сметка смятам,че Nvidia са по-добри не подценявам ATI :P
    Love! And may God bless you all !!

Мега фен Аватара на MaGuSs
    Град
    Варна
    Казвам се Атилла,майка ми ми вика Ати ,но съм за Nvidia
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
    -Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    nVidia в момента развиват мобилния пазар и вадят двуядрени и четириядрени процесори за телефони тъй че съм за тях
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Единственият фактор, с който nVidia могат да се опънат на ATI е CUDA. Евентуално до някаква степен PhysX. Неща, до които обикновеният потребителобикновено не стига, защото струват доста парички. Затова по-долу хич няма да го разлеждам като фактор. Ако знаете какво представляват тези неща, то няма и нужда да ги споменавам... а ако знаете, ще можете да прецените.

Ценови фактор: Печели ATI

nVidia са по-скъпи от ATI с 10% до 25% в различните класове. Ето ти ценови списък на карти нисък клас - не коментираме цените, защото ги гледам на бързо само от един вносител, т.е. може да има по-ниски, но това за момента не ни интересува:

1) Нисък клас

SAPPHIRE ATI HD5450(512MB GDDR3 Memory), Overall Performance Score: 1438 points. Цена: 63.53 BGL
    PALIT nVidia GT220(512MB GDDR3 Memory), Overall Performance Score: 1317 points. Цена: 94.32 BGL

Картата на nVidia e по-бавна и по-скъпа, освен това лесно могат да се направят още поне десет забележки в полза на ATI. Например 5450 поддържа работа с 3 различни монитора едновременно, а 220-ката само към 2. И така нататък, и така нататък... подробности

2) Среден ценови клас

SAPPHIRE ATI HD5670(1GB GDDR5 Memory), Overall Performance Score: 2193 points - Цена: 148.21 BGL
    PALIT nVidia GT440 (1GB GDDR5 Memory), Overall Performance Score: 2032 points. Цена: 162.32 BGL

Отново nVidia e по-бавна и по-скъпа. Разликите в скоростта и цената вече не са толкова фрапиращи, затова могат да бъдат пренебрегнати. Разликите в екстрите също не са толкова големи. Т.е. на това ниво вече и двата производителя предлагат сходни продукти.

3) Висок ценови клас

Тук зависи колко високо искаш да отидеш - и двата производителя имат уникални продукти, които са почти несравними.

Охлаждане: няма печеливш

Стоковото охлаждане на картите нисък и среден клас е смешна история. Което означава допълнително разходи за охлаждане, ако искате да си тормозите здраво машинката и тя да поживее повече от 3-6 месеца.

Лошото на сериите карти nVidia от началото на 2010-та нататък е(видеокарти GT105, GT110, GT120, GT210 и т.н.), че имат лепенка "Warranty will be void if this sticker is removed or damaged in any way", която се разполага на ключово място върху охлаждането. Или казано простичко - идеята е да ползвате картата със стоковото охлаждане и да не можете да го свалите, дори за почистване. Сериозен минус за nVidia.

Отделянето на жега от продуктите и на двата производителя си е стабилно. Доживях процесора ми след един час активна работа да не може да вдигне над 30 градуса, ама тъпата ми видеокарта под 50 не пада. Но и над 55 не се вдига(добре де, може някога да е подскочила до 56 или 57 градуса, не изключвам такава вероятност). Такива ми ти истории.

Клок на картите: тука ме хвана неподготвен

Идеята да клокваш нещо е "то вече не ми трябва, искам да си замине по-бързо от предвиденото". Пример: имам процесор на 2.93GHz на ядро. Да кажем - не ми стига. Вместо да рискувам да си изгоря дъното(500 лева), да си смеля RAM-a(6 плочки по 50-60 лева всяка) и евентуално да вкарам демидж на захранването си(около 250 лева) е много по-лесно да си продам процесора, да си добавя 50-100 лева отгоре и да си купя по-добър.

С колко щях да го клокна? 10%? до 3.2GHz? Ценово разликата до този модел е 62 лева. Не си заслужава риска. Историята с видеокартата е горе-долу същата. За да спестя 62 лева да взема да се вкарам в такъв филм, че да се чудя какво се е случило и откъде ми е дошло. Е, ако си ползвам компютъра "да пукам CS" и да си чатя с кифли/кифльовци - не е такъв проблем(ама тогава пък защо ти е клокване?!?).

Юзър вию:

В момента(2011) ползвам ATI HD5870(1GB GGDR5), което е далеч отвъд нуждите ми, но ми е без парички и нямам право да се оплаквам Приятна карта - до момента не ми е правила никакви проблеми.

Преди нея(2007-2010) ползвах ATI HD2600XT(Extreeme 256MB GDDR5), което също беше далеч отвъд нуждите ми, но си ми е подарък Много готина карта - тръшва в земята всички новоизлезли карти от нисък клас. И по-голямата част от средният клас. А е на над 3 години. Не ми е създавала ядове.

Преди нея(2006-2007) ползвах ATI X1950 Pro(256MB GDDR3), което отново ми е над нуждите, дори в момента. Всъщност, покрива ми всички нужди и остава(малко, но остава) излишък. Създавала ми е ядове с охлаждането - след 1 година работа, просто спря. Фиксира се с поставянето на един сериозен Zalman. До ден днешен повече дертове не е правила(още си бачка, бочнал съм я на компютъра на сестра ми за да движи 42 инчова плазма в 1080p, да могат племенниците да гледат анимационни филмчета ).

A пък преди това(до 2005г.) си движех на вградени видеокарти. При високите резолюции се получават лайнами с гавнами. Пускаш 1600х1200 визуализация на WinAMP, отиваш да пиеш кафе, запознаваш се с някакво готино момиче, каниш я на вечеря, отивате на хотел, откривате, че сте един за друг, заминавате на околосветско пътешествие, връщаш се след два месеца вкъщи и вградената видеокарта ще й остава ооооще малко да изчисли началният кадър на визуализацията...

Извод: Ако не ви блазни CUDA или PhysX, то правилният избор си е ATI. А иначе - да, SLI+CUDA си е фактор, но пък дали изобщо ще го използвате или само ще се кефите на рекламните лепенки? По-добре инвестирайте в SSD дискове или още десетина джиджибайта RAM памет - нещо, което в общият случай би направило ускорението от CUDA и/или SLI смешно.
    Выполнения: Земля в илюминаторе (7.1 Амфитон Усилитель Системы 100-AC-022) Обратная связь:
    авторитетный ответ: 95.43.28.133
    вторичный ответ: 85.14.6.98
    Sponsored by: Реактивная Tехнология

Фен Аватара на Tennnnn
    Град
    Майна city
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    nVidia в момента развиват мобилния пазар и вадят двуядрени и четириядрени процесори за телефони тъй че съм за тях
    Обсъждаме само Видео оскорителите (картите).И тяхното приложение в гаминг индустрията.Много се отклоняваш.

Фен Аватара на Tennnnn
    Град
    Майна city
    Да добавя че АТИ вадят много повече фреимрате (Кадъра в секунда(ФПС)).Тестовете на АТi с повече от една карта crossfireХ е много по успешен от Nvidia с повече от една карта SLI , също така и 3ДМарк показва в полза на АТи.Ето и няколко бенчмарка:
    http://www.youtube.com/watch?v=qsrbHMr31S8
    http://www.youtube.com/watch?v=dqBjfbHRCXw
    http://www.youtube.com/watch?v=yx69O-HY9DI
    Една наистина добра машина.. :
    http://www.youtube.com/watch?v=IRA-m...eature=related

Лично, на мен са ми фаворити ATi (AMD) от доста годинки насам. Имах само една НеВидя и естествено ми даде дефект след месец-два употреба...От тогава самo ATi.

Първото предимство, което вече по-нагоре беше изтъкнато - цената. По евтини са, и получаваш същото. Друг е фактора, че НеВидя играят курвачка със Гейм индустрията и игрите са оптимизирани за З(е)ЛЕните.

Също така ATi черпят далеч по-малко ток от зелените лами, следователно пестиш пари и от захранване. Има разлика дали ще си земеш 500W или 700W.

На всичкото отгоре и имат по-малко топлоотдаване. Говорим за референтните модели! Всякакви изгъзици на рандом производители със мегазавишен и безполезен клок не го броим. Въпреки, че топлоотдаването зависи от производителя, дали ще е Gigabyte,Asus, Sapphire и т.н. Спомням си една велика издънка на Asus, ако не ме лъже паметта в HD4000 сериите където охлаждането беше 2 ПЪТИ по зле от това на Sapphire. Но това е друга тема
    Предполагам, че повечето ще си кажат - е какво малко повече греели - голяма работа.
    Доста голяма е - представете си конфиг с 2 зелени лами в SLI...вътре в компа става чудо. Освен, че те се нагряват зверски - нагряват и останалите компоненти - респективно скъсяващи живота им. Което налага да се усъвършенства, видиш ли, въздушния поток. Тоест трябва да сложим 300 вентилатора - да заприлича кутията на ховъркрафт и вътре да се образуват мини торнадота...Което естествено струва още пари

Да не говорим, че Nvidia не са надскочили (поне според мен) ATi с нищо от GT8800 насам.

Такива теми са си абсолютно безполезни де, сега ще дойде един зелен фен и ще видите каква война ще настане, последвана от Lock

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Фен Аватара на Tennnnn
    Град
    Майна city
    Цитирай Първоначално написано от GregoryHouse
    Лично, на мен са ми фаворити ATi (AMD) от доста годинки насам. Имах само една НеВидя и естествено ми даде дефект след месец-два употреба...От тогава самo ATi.

Първото предимство, което вече по-нагоре беше изтъкнато - цената. По евтини са, и получаваш същото. Друг е фактора, че НеВидя играят курвачка със Гейм индустрията и игрите са оптимизирани за З(е)ЛЕните.

Също така ATi черпят далеч по-малко ток от зелените лами, следователно пестиш пари и от захранване. Има разлика дали ще си земеш 500W или 700W.

На всичкото отгоре и имат по-малко топлоотдаване. Говорим за референтните модели! Всякакви изгъзици на рандом производители със мегазавишен и безполезен клок не го броим. Въпреки, че топлоотдаването зависи от производителя, дали ще е Gigabyte,Asus, Sapphire и т.н. Спомням си една велика издънка на Asus, ако не ме лъже паметта в HD4000 сериите където охлаждането беше 2 ПЪТИ по зле от това на Sapphire. Но това е друга тема
    Предполагам, че повечето ще си кажат - е какво малко повече греели - голяма работа.
    Доста голяма е - представете си конфиг с 2 зелени лами в SLI...вътре в компа става чудо. Освен, че те се нагряват зверски - нагряват и останалите компоненти - респективно скъсяващи живота им. Което налага да се усъвършенства, видиш ли, въздушния поток. Тоест трябва да сложим 300 вентилатора - да заприлича кутията на ховъркрафт и вътре да се образуват мини торнадота...Което естествено струва още пари

Да не говорим, че Nvidia не са надскочили (поне според мен) ATi с нищо от GT8800 насам.

Такива теми са си абсолютно безполезни де, сега ще дойде един зелен фен и ще видите каква война ще настане, последвана от Lock
    Да дойде да видим кво може да каже , макарче аз знам.Ще каже 3-4 изречения които са неверни , и това е само за да защити погрешните си виждания , само защото мама и татко са купили преди 2 години pc и видиш ли вътре имало зелена (жаба) и дай сега да плюя ей така по АТи , без нито един довод.Чакам с нетърпение..

Голям фен
    лично аз на лаптопа съм с нвидиа 310м ,а на компа с интел гл40 гма х4500
    skype dubi95

Голям фен
    и Нвидиа са много по-добри от ати.Имат технологията куда,а атии неее.
    skype dubi95

Повече от фен Аватара на Kurdokolenko
    Град
    Sofia City
    АТИ(АМД). Моето си е чиста фенщина...макар и да имам Интелска конфигурация.
    Ho Ho Ho, I'm using tEh internet

Голям фен
    ето и моята видеокарта на лаптопа http://prikachi.com/images/870/3009870R.png
    skype dubi95

Коко, спамер такъв, 3 лишени от смисъл мнения. Това не е тема да казваме кой с каква карта е. Тук се обсъзда друго, понеже си виден разбирач, си дисквалифициран от дискусията Пък и не разбрах, какво като имат CUDA ? Big deal...

Kurdokolenko, като имаш интелска конфигурация, не може да си с ATi карта или какво?

Lupus in fabula

Град
    Sofia City
    Цитирай Първоначално написано от GregoryHouse

Kurdokolenko, като имаш интелска конфигурация, не може да си с ATi карта или какво? [/color]
    Имам две АТИ карти даже ...в кросфайър Мисълта ми беше друга - фен съм си на продуктите на АМД

Супер фен
    Че те АМД друго СПОЛУЧЛИВО освен видеокарти правят ли
    Ко да ви кажа, nVidia си е чиста проба гъзария. Това е за заклетите геймъри... Все пак който каквото иска си избира, има право на избор, мое лично мнение е това. Аз понеже не играя ултра-модерни игри, за които ще ми трябва карта за 300+ лв не се и нуждая от такава.
    Много зависи за какво ви трябва картата. Има и други марки карти, които просто могат да изядат с парцалите ATI и nVidia, но те вече са професионални....

^^ За такива като Matrox ли говориш? Хм в последните няколко години nVidia им изпапаха хлебеца

AMD правят и други сполучливи неща освен видео карти. Процесори вършещи същата работа на обикновения потребител на по ниска цена отново

Lupus in fabula

Град
    Sofia City
    @Cybershot, АМД преди 2006та лятото се отнасяха с Интел, като разгонен октопод с японска ученичка. И споко, новите Булдозери ги дават 50% по-бързи от сегашните Феном 2ки, което автоматично означава, че Санди Бридж ще си има конкуренция...и то жестока!

Сега като се замисля, аз също играя на ултра-модерни игри и нямам никакъв проблем с АТИ...1920х1200 + всичко надуто и най-често с повече от 2хАА.

Супер фен
    Ако гледаме назад, мога да ти припомня, че АМД са копували лицензи от Интел и са произвеждали "Интелски" процесори....

Фен Аватара на Tennnnn
    Град
    Майна city
    Цитирай Първоначално написано от Cybershot
    Че те АМД друго СПОЛУЧЛИВО освен видеокарти правят ли
    Ко да ви кажа, nVidia си е чиста проба гъзария. Това е за заклетите геймъри... Все пак който каквото иска си избира, има право на избор, мое лично мнение е това. Аз понеже не играя ултра-модерни игри, за които ще ми трябва карта за 300+ лв не се и нуждая от такава.
    Много зависи за какво ви трябва картата. Има и други марки карти, които просто могат да изядат с парцалите ATI и nVidia, но те вече са професионални....
    Както и очаквах не даде конкретен отговор защо нвидя , и ми вика заклети гамери :Д , сичко живо вече ползва ати.Поне като говориш опровергай се.И повярвай ми не само картите а и процесорите са много добри , и не са като ония интелки колкото една заплата , например един Athlon х4 955 си върши просто уникална работа и е 260 лв , и спокойно стъпва на пръста на Intel и7 920 които е на двойна цена смешна работа ..

Супер фен
    Ах, погледни в hardware.bg има различни бенчове за процесори. Кажи ми коя фирма прави процесори, които водят в класацията и замълчи.

Пък за nVidia онази тяхната простотия PhysX повярвай ми милиони са направили от това, геймърите да си копуват nVidia само заради този маркетингов трик...

Град
    Sofia City
    Ако гледаме назад, мога да ти припомня, че АМД са копували лицензи от Интел и са произвеждали "Интелски" процесори....
    И пак бяха по-доброто решение тогава. Относно бенчовете, направили ли са таблица с прайс/пърформанс? Съмнявам се. Там половината са хора с 11-12см пишки, избиващи комплексите си с мощните щайги

Фен Аватара на Tennnnn
    Град
    Майна city
    Ах, погледни в hardware.bg има различни бенчове за процесори. Кажи ми коя фирма прави процесори, които водят в класацията и замълчи.

Пък за nVidia онази тяхната простотия PhysX повярвай ми милиони са направили от това, геймърите да си копуват nVidia само заради този маркетингов трик...
    Приятелски ще ти драсна няколко реда , върху които да се замислиш , и да се прекрати излишния спам.Та от къв зор ми е тоя physX като пусна сичко на ултра + 1920х1200 , при тези графични настройки physX-а не може да се осети , но гледам си дървен философ да ти огода , като искаш толкова тоя physX зимaш едно хубаво дано и слагаш още една карта на нвидя колкото за physX-а.
    Темата я правя с цел дискусия , и да помогна на тези които ще си копуват карти , всеки да си каже мнението и да се види коя е по добра..Айде мисля че е време да се спреш.
    А и за процесорите , макар и да сам прав спирам да споря , понеже темата не е за ЦПУ а за ГПУ.Като имаш да кажеш нещо по темата го кажи.

Супер фен
    В поста си говоря за обикновенния потребител, а не за хората които реално разбират. Те печелят от обикновенните потребители, които се хващат на такива неща и си копуват nVidia. Пак ще го кажа - маркетингов трик, ако чаткате малко икономика ще ме разерете, ако не - ще продължите да спорите с мен. Компаниите печелят точно от тия баламурници дето не разбират, а те са едно 95% сигурно. Айде стига спами и ти.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си