Цитирай Първоначално написано от CanisDirus
Мдам.
Тоест вие вече сте го вадели момчето и фотографа е трябвало и той да дойде да помага?

не мога дори да си представя, какво е възмущението ви пред снимката с гладуващото африканче и лешоядите на заден план.
http://blog.weweclothing.com/wp-cont...ving-child.jpg

Там какво е трябвало да направи фотографа? Да хвърли фотоапарата и да хукне да гони лешоядите и след това да занесе африканчето до луксозния си хотелски апартамент, където да го угоява с деликатеси, да го осинови, а то ще звърши Харвард и ще стане по-голям от Мартин Лутър Кинг, Махатма Ганди и Майка Тереза взети заедно?

А другите няколко десетки хиляди деца като това? И на тях ли е трябвало да помогне по същия начин?

Въпросните фотографи са отишли на тези места с ясна цел.

Шок и потрес!
Да, Канисе, фотографът е трябвало да захвърли фотоапарата и да хукне да гони лешоядите.

Не знам дали си запознат с историята около въпросната снимка. Въпросната снимка прави много - дава гласност на реалността. Въпросната снимка печели много награди, донася много пари и известност на фотографа, но на каква цена? От момента на снимане до моемнта на самоубийството му той се самоизмъчва и всеки ден става с мисълта, че е трябвало да помогне, вместо да снима. В крайна сметка човекът не издържа на вината и слага край на живота си.

Не знам за теб, но аз си правя изводите...

Съгласен съм с КейсиДжоунс, че понякога е по - добре да подадеш ръка.