- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Най-ефектен креатин.
Казвайте пичове!Само за информация да видя от опита си какво мислите![]()
Естествено зависи какво искаш! Монохидрат без да се чудя казвам Оптимум Нютришън! Дъ бест евър креатин! Може да го комбинираш с глутамин и таурин, има го и в готова комбинация, може и отделно.
ако е за кре-алкалин all american EFX.
Други разновидности не съм пил!
Еми аз дето четох пише,че трябва задължително креатина да се приема с декстроза.
Иначе тва по принцип само при монохидрата става..Тоест като го спра и 70-80 % си отива щото е било вода..
Друго решение са буустерите..
16+
абе ако си над 17 и половина може да измислим нещо!![]()
Тва задължително с декстроза си е некой мит. Някой казват ,че монохидрат може да переш и без зареждаща ама аз си я предпочитам. Естествено зависи бъбреците ти дали ще се справят!
70-80% е много, но все пак едно 40% от качените килограми се свалят! Но идеята на креатина е да се използва когато си в застой и не да влияе пряко на масата , а косвено чрез повишаваане на силата и от там повишаване на масата.
Така бустерите-ташак работа. Начи BSN нитрикс може би е най-добрия който съм пробвал! 3х3 го пиех 2 шишета от по 180 хапа. Работата е ,че дава малко ментален фокус обаче скоро след употребата му се чувстваш отпаднал, има краш! Ако питаш мене бустера ти е послееден в списъка за качване![]()
Пише се "най-ефективен",а не ефектен.Ефектен и ефективен са две съвсем различни неща.Монохидратът е най-ефективен за сила според мен.Той задържа и вода,която сетне се изхвърля.Креатин малатът е приятен на вкус и не драни стомаха.Понася се много добре,но е по-слаб.Не съм вземал креалкалин,който според написаното има повишено усвояване в ораганизма,заради алкалната си реакция.А комбинацията креатин+въглехидрат е препоръчвана за по-добър ефект.
Основното действие на креатините е преди всичко като енергийно вещество даващо сила.
Откога па 97ми набор почнаха да разбират от креатиниПървоначално написано от Waterpolo1997
![]()
Еми най-ме яд,че като го спра напълно и масата отива..
Аз знам как да го приемам колко ми трябва на ден,но не мога да разбера ето това:
http://www.silabg.com/bg/83-OPTIMUM-...ON-CGT-10.html
http://www.silabg.com/bg/316-MUSCLET...-HARDCORE.html
http://www.silabg.com/bg/144-OPTIMUM...E-COMPLEX.html
Освен креатин имат и въглехидрати..Ама аз не искам въглехидрати а креатин!!Ако искам въглехидрати ще ям ориз и макарони!
Първият пише че има само 5 грама креатин монохидрат но се чудя дали и в него няма въглехидрати и просто не се споменава..
Също така не схващам за ко пише след тренировка да се приема примерно като то ми трябва преди тренировка за да бутам яко.. :X И от само по 1 доза на ден..
Waterpolo1997 мога да ти кажа ,че джакеда е далеч от бустер мойто момче.Разгледай му съставките първоПървоначално написано от DownloadVirus
![]()
Download Virus Първо да ти обясня ,че ако искаш преди тренировка да вземаш нещио, то трябва да е енергетик! А креатина не е такъв! Пие се след тренировка за въстановяване на мускулите! Ако питаш мене добави едни амино/БЦАА-та ! ЦГТ-то е супер лично съм го пробвал и ти го препоръчвам!
Ако искаш чист креатин това е
http://www.silabg.com/bg/148-OPTIMUM...NE-POWDER.html
Значи и аз ти дадох този линк..И за това питам дали няма и неща друго освен креатин и просто да не се споменава?
Този креатин за колко време ми стига ?
оле аз си бях взел кре-алкин имаше просто отвратителен вкус...Първоначално написано от fatrat
DownloadVirus ти как го мислиш екстри пък безпари само креатин е!
Тоя креатин паудър където е,зависи ква разфасовка искаш! Тоя от 600гр имаш 1 седмица- 140гр, остават ти 460. И от там секи ден по 5-10гр ти си го раздели!
е нормално ти кво искаш, да има вкус на блюдо от френска кухня ли? Пробвай неовкусените аминокиселини и тогава разправяй гаден вкус! +тва креалкалина е на таблетки!Първоначално написано от vector2211
Нали имат вкус на портокали лимони боровинки и пунш![]()
Би трябвало да си обяснявате лесно нещатаПървоначално написано от DownloadVirus
Креатин преди фитнес се взема за сила.След него за възстановяване на изразходвания в мускулите.Все едно си представяте,че мускулите ви са мокра дунапренена гъба.На тренировката я изцеждате,след това я потапяте във вода и тя отново се напоява,засмуква от течността.Това е зареждането на мускула и растежът му.Обаче,ако оставите гъбата и не я мокрите,тя изсъхва.В случая мускулите са изтощени и много бавно се възстановяват за следващата тренировка.
Схванах.
ПП: Гъбата ква марка е![]()
Марката е redbul 2. И това са най-добрите.![]()
Значи гъбата като за начало е влажна и после аз я намокрям още повече а по време на тренировка бавно я изтисквам почти докато се изсуши и накрая взимам още една доза за да се върна в началната фаза когато беше просто леко влажна
да не ревеш после за бъбреци?Първоначално написано от DownloadVirus
Мммм,горе долу.Не точно така,но почтиПървоначално написано от DownloadVirus
Гъбата е била изцедена много добре и след тренировката тя засмуква много повече отколкото преди.Тоест след трена тя поглъща много повече вода(която направо се стича от нея
).Поглъща повече вода и хоооп,след няколко часа гледаш набъбнала.Напоена с вода е много по-голяма отпреди трена.
![]()
Що бе братПървоначално написано от fatrat
Две дози дневно преди и след тренировка???Не става ли?
А и трябва да взимам около 25 грама креатин на ден...
redbul разбрах горе-долу
Иначе четох в един форум,че мускула ставал мек като взимаш креатин щото се помпи с вода?Вярно ли е ? ;O
Не от всеки креатин се помпи вода.Само от монохидрата.И освен това едва ли точно и единствено водата може да го направи по-мек.То от трена,ако стане като камък и какво от това,че леко омекнал след това? Не съм останал с подобно впечатление,напротив при мен става максимално твърд,след трен и малко креатин.Ама всеки организъм е различен все пак.Не знам за другите.![]()