Въпросът ме разби.
Разсъжденията за "гадните" либийци също.
Всъщност хич не е смешно, но така е, когато 8 клас коментира политика...
Първо, момко, хал хабер си нямаш от мултилатерална дипломация. В Съвета за Сигурност на ООН има 5 ветоимащи държави - САЩ, Русия, Китай, Франция и ОК. Шансът всичките да се съгласят и изобщо да инициират военна мисия е 0. Второ, събирането на войници и пращането им на място ще отнеме пъти повече време от колкото самите размирици, които до 2-3 седмици ще са в миналото.
Трето, като си "расист" (доста модерна терминология сред 15 годишните без да и се придава особен смисъл) какво си се загрижил толкова "алтруистично" за либийците. Нещо не ми се връзва идеята на темата с тоя пост.
Четвърто, нападението на държава било по каквато и да е причина, още повече без причина, представлява грубо нарушение на соверенитета и цялостта и, което пък е в разрез с един куп клаузи от хартата на ООН. Абсурдно е изобщо да се говори за това. Или да вземем да пратим войници във всяка протестираща държава в Близкия Изток може би ей така за спорта?
Пето, не всеки човек е "малко или много" расист. Аз НЕ съм изобщо, защото ценностната ми система се различава от тази на един комплексиран и тесногръд човечец, който не знае защо точно мрази някой, но го мрази, защото му е лепнат етнически етикет.
Т'ва е. Пълни глупости в тая тема. Тоя раздел съвсем умря откакто изчезнаха няколко потребителя, с които можеше да се води нормална дискусия/ пълзотворен спор.