Интересна тема.
И въпроси с повишена трудност.

Всеки има различни разбирания и всеки различно приема думите и държанието на някого. Ама тва е ясно.. на един му харесва едно, на друг-друго.. Няма конкретна схема или човек, който да определя кое как ще се тълкува. Не мисля, че трябва да се генерализира. Истината за всеки е различна.

Колко време е нужно и защо не можем да се влюбим след няколко часа.. ? При всеки индивидуално, мисля и че не е невъзможно да се влюбиш за няколко часа.. зависи доколко допускаш човека да те завладее. За да обикнеш някой трябва повече време, защото не мисля, че можеш да обичаш някой, който не познаваш и който не харесваш.
Като цяло всеки е предпазлив в началото, заради опита зад гърба си. Допускането на някой до теб и преценката ти за него са твой личен избор. Чувствата се пораждат от мислите (съзнателно и подсъзнателно). Повърхностно никой не избира какво да чувства и какво не. Ама за всяко нещо си има причина. Мисля, че всички (или голяма част от хората) не се замислят по-задълбочено над това.
И доброто и лошото, което ни се случва си го правим сами. Чувствата са плод на мислите, самовнушението, вярата....
Тва са си мои някакви философски разсъждения, не знам доколко може да ся вярни..