.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8

Немски - помощ

НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА ГО ПРЕВЕДЕ НА НЕМСКИ ПО НАЙ-ПРОСТИЯ НАЧИН ?

Аз ставам в 7:00часа . След това ставам от леглото . Тръгвам за училище в 13:00 часа,като половината си ден прекарвам в там, прибирам се, обядвам, уча,върша домашната работа и след това играя на компютъра ,чета или гледам телевизия. Почивните дни излизам с приятелки. Вечерта си лягам към 11-12часа.
    И всичко започва отначало...

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Защо аз навсякъде е с главна буква?

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

В немския език съществителните имена се пишат с главна буква

Град
    пространството на Дисе
    Не думай.
    В учебниците никъде не видях лично местоимение в средата на изречението с главна буква. Затова се и учудих. Също и по изпитни тестове за сертификат определено не пишат местоименията с главна буква, освен ако не са в началото на изречението.

П. П. Учебниците, които визирам, са от поредицата Deutsch ist in.

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Град
    пространството на Дисе
    Говорим конкретно за ich, не за Sie oder Ihnen, нали? Поправи ме, ако греша.

Аз ставам в 7:00часа . След това ставам от леглото . Тръгвам за училище в 13:00 часа,като половината си ден прекарвам в там, прибирам се, обядвам, уча,върша домашната работа и след това играя на компютъра ,чета или гледам телевизия. Почивните дни излизам с приятелки. Вечерта си лягам към 11-12часа.
    И всичко започва отначало...

ставаш в 7 часа, после ставаш от леглото...

aras97, мисля, че е по-правилно да се каже: ich gehe ins bett gegen 12 uhr.
    "um" е за точен час, "gegen" - "към, около" /за време/. След това, мисля, че по ок е "machen meine hausaufgabe". ъм... "am Wochenende gehe ich mit meinen Freundinnen spazieren." по-удачно е май.

Приемам критики

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Found_a_lover
    aras97, мисля, че е по-правилно да се каже: ich gehe ins bett gegen 12 uhr.
    "um" е за точен час, "gegen" - "към, около" /за време/. След това, мисля, че по ок е "machen meine hausaufgabe". ъм... "am Wochenende gehe ich mit meinen Freundinnen spazieren." по-удачно е май.

Приемам критики
    Така трябва да бъде.
    А относно спора кога се пише главна и кога малка, зависи дали е съществително. Местоименията нямат нищо общо със съществителните, както каза Kalpazanka, те се пишат винаги с малка буква (изкл. Вие).
    Само при стихотворения на всеки нов ред първата дума започва с главна буква.
    МОМЧЕ

добре, аз за ausgehen не споря, защото сега го научавам това, което ти каза
    иначе за домашната работа, в смисъл на училищна, знам, че е "ich mache meine hausaufgabe", но явно и с шрайбен може

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си