- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Немски - помощ
НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА ГО ПРЕВЕДЕ НА НЕМСКИ ПО НАЙ-ПРОСТИЯ НАЧИН ?
Аз ставам в 7:00часа . След това ставам от леглото . Тръгвам за училище в 13:00 часа,като половината си ден прекарвам в там, прибирам се, обядвам, уча,върша домашната работа и след това играя на компютъра ,чета или гледам телевизия. Почивните дни излизам с приятелки. Вечерта си лягам към 11-12часа.
И всичко започва отначало...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Защо аз навсякъде е с главна буква?![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
В немския език съществителните имена се пишат с главна буква![]()
Не думай.![]()
В учебниците никъде не видях лично местоимение в средата на изречението с главна буква. Затова се и учудих. Също и по изпитни тестове за сертификат определено не пишат местоименията с главна буква, освен ако не са в началото на изречението.
П. П. Учебниците, които визирам, са от поредицата Deutsch ist in.
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Говорим конкретно за ich, не за Sie oder Ihnen, нали? Поправи ме, ако греша.
Аз ставам в 7:00часа . След това ставам от леглото . Тръгвам за училище в 13:00 часа,като половината си ден прекарвам в там, прибирам се, обядвам, уча,върша домашната работа и след това играя на компютъра ,чета или гледам телевизия. Почивните дни излизам с приятелки. Вечерта си лягам към 11-12часа.
И всичко започва отначало...
ставаш в 7 часа, после ставаш от леглото...
![]()
aras97, мисля, че е по-правилно да се каже: ich gehe ins bett gegen 12 uhr.
"um" е за точен час, "gegen" - "към, около" /за време/. След това, мисля, че по ок е "machen meine hausaufgabe". ъм... "am Wochenende gehe ich mit meinen Freundinnen spazieren." по-удачно е май.
Приемам критики![]()
Така трябва да бъде.Първоначално написано от Found_a_lover
А относно спора кога се пише главна и кога малка, зависи дали е съществително. Местоименията нямат нищо общо със съществителните, както каза Kalpazanka, те се пишат винаги с малка буква (изкл. Вие).
Само при стихотворения на всеки нов ред първата дума започва с главна буква.
МОМЧЕ
добре, аз за ausgehen не споря, защото сега го научавам това, което ти каза![]()
иначе за домашната работа, в смисъл на училищна, знам, че е "ich mache meine hausaufgabe", но явно и с шрайбен може![]()