- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- AMD Vs Intel - Нека да видим кой за кой е
Пак този среден клас... кога ще дойдете във високия? Ще видим и като излезе 3960XПървоначално написано от straus
![]()
Май след вашия дългоочакван Булдозер, ще излезе Ivy Bridge който ще използва 3д транзисторите... Около 2 пъти по-ниско потребление на ток и много по-производителни... Първото тримесечие на 2012 се очакват и тогава ще стане мазалото![]()
да бе някакви единични бройки AMD може и да има дето са по производителни от Intel, но я виж к'во става в ТОП 20 ... няма нито едно AMD, на 21 място е AMD което според дадената таблица струва $1632 а на 2-ро място се вижда Intel който струва $1000, да не говорим че в ТОП 20 има Intel-ски процесора за $300
а докато AMD си пуснат "тракторите"Intel може и да ги изпревари с Ivy Bridge
все пак доста от процесорите в ТОП 20 са от старото поколение LGA1366, а скоро ще бъдат заместени от LGA2011 които май дори ще поддържат 4 канална памет, а AMD още не са предложили решение с поддръжка на 3 канала ...
а пък т'ва клипче дето показва че на Intel Core i7 Full HD видео насича ... незнам как да го коментирамслед като аз имам Core i3 330 които е един от най слабите процесори (може и най слабия да е от тоя клас) и няма проблеми с подобно видео
![]()
Облякох черни дрехи върху бялата си душа
за да се слея със сивата безмълвна тълпа.
Darkness Is My Fate, but I Have an Angel Heart !!!
Between Darkness and Light I'm ready to Fight !!!
TheDarkAngelOfHope ... comming soon for your last Hope !
1 мин тишина в памет на АМД![]()
П.С. клипа е правен сигурно от фенове на АМД за това е така![]()
@DarkAngelOfHope
Ти видя ли въобще какво пускаха на въпросните машини, не беше само full hd видео, ама на тебе май така ти изнася...
@Cybershot
Извънземната тенология на Интел са инструкции, реших накрая да ти кажа, за да знаеш за напред. Вече какво представляват инструкциите, надявам се ще провериш в гуглето. Утре да ми разкажеш какво си научил![]()
Дай му на лумпена злоба,
окъпи глупака във власт,
пусни го в тъмната доба,
да раздава правда за нас.
My Blog / Update 22.09.2011
straus ами с това мога да направя сравнение (другите неща не съм ги ползвал но филми всеки е гледал) ... и щом за това послъгват, другите неща дали са верни, лично според теб на Core i7 ще насичали Full HD ? Как мислиш ? При положение че и Core 2 Duo се справят с Full HD ... дали процесор 2 поколения напред и висок клас няма да се справи ... замисли се малко
![]()
Четейки споровете ви за не знам си какви технологии, гледам едно ето такова(по-долу) и се сещам за старите времена, Още си я пазя тази античка.
![]()
Аз когато съм учил суперскаларната архитектура, FIFO, LIFO, RISC, MMX, SSE не си подозирал кои са Интел....Първоначално написано от straus
Това
говори достатъчно, Cinebench R11.5 Пуснал съм го на Сингъл коре, защото моя 2ядрен процесор няма как да се бори с четириглави да не говори за дванадестглави машини. Цената на въпросния АМД е 900$, а моето Интелче ще го намерите за не повече от 70$.
ЕДИТ (1 час след пускането на отговора) : RIP AMD![]()
Don't hate the hacker,
hate the code!
Ставаше въпрос за това колко различни процеси работят в едно и също време, как се справя процесора с различни видове задачи едновременно. Иначе аз гледам bluray филми на мойта стара щайга.Първоначално написано от DarkAngelOfHope
Дай му на лумпена злоба,
окъпи глупака във власт,
пусни го в тъмната доба,
Не, че имам нещо против хубавия тест, но не може да се сравнява сървърен с десктоп или мобилен процесор според менПървоначално написано от MrCreeper
![]()
Еми този резултат е въведен в съмата програма. о.ОПървоначално написано от Cybershot
Но и да разделиш резултата цената на 6
За да "станат" 2 на 2 ядра
пак мойто е по-бързо и двойно по-евтино
Don't hate the hacker,
hate the code!
@MrCreeper
Ама и ти ги вадиш едни... сополи от носа
Дай му на лумпена злоба,
окъпи глупака във власт,
пусни го в тъмната доба,
оффтопик:Първоначално написано от straus
Много интересен блог имаш![]()
заеби, не думайПървоначално написано от Cybershot
![]()
Дай му на лумпена злоба,
окъпи глупака във власт,
пусни го в тъмната доба,
Intel Celeron 352 Overclock 8309 MHznice, a ?
![]()
Ибаси змията!Първоначално написано от DarkAngelOfHope
Аз имах един Celeron D 336 2.8 GHz и бях успял с 225W китайско захранване да го Overclock-на до 4.2 GHz и държеше 55 градуса под товарест. не с box-овия охладител и не през лятото
но захранването не стигаше за цялата система и на 3D mark се рестартираше
но пък си работеше на 4 GHz стабилно и дори още си работи само че на stock честотата (продадох го на един приятел за техните там да имат PC)
За феновете на АМД имам 2 въпроса. Отговорите ли ми на тях ще хвана компа ми и колелото и ще ги запаля на НДК.
1во Щом АМД са толкова добри, защо веч година и 5 месеца Интел Core i7 995X/990X няма конкуренция?
2ро Защо вече 8 години АМД нямат технология подобна на HT (Hyper Threading) ?
След тези 2 въпроса феновете могат да започнат да правят ковчега на АМД
RIP AMD бяхте добра конкурениця![]()
Don't hate the hacker,
hate the code!
Някой днеска си е ял шоколадчето Кума Лиса![]()
Дай му на лумпена злоба,
окъпи глупака във власт,
пусни го в тъмната доба,
Абсолютно НЕумен си.Първоначално написано от MrCreeper
1. AMD не се целят в тоя клас, те имат други хубави неща.
2. AMD в момента имат много по-добра технология от HT (съмнявам се, че дори знаеш как действа това) и ще я покажат следващият месец с чисто новите Bulldozer процесори.
Добре, че бяха AMD да сложат контролера за паметта в процесора, че интел нямаше да има от кой да я откраднат идеята.
По-добре на кафево отколкото социално слаб!
1.Щото АМД не правят процеcори за редови потребители c цена 1000+$Първоначално написано от MrCreeper
2. 8 години? Лолд. И cамо да те cветна подобна технология cъщеcтвува...
Фенбоизма яко cтруи тука...
Ае стига сте се заяждали сега кой какво имал и защо. Чакаме да излязат Булдозерите и тогава дружно ще ги плюем. Пък и да излезе нещо от Булдозерите, 22nm i7 ще ги разбият...
После ще има второ поколение булдозери, не спичай!Първоначално написано от Cybershot
![]()
По-добре на кафево отколкото социално слаб!
Коя е тази технология?Първоначално написано от GregoryHouse
Още от C2D Интел контролират пазара,а доколкото разбрах сте започнали да губите и ГПУ клиентите си
Блудозерите ще се конкуренция на i7 2600К
който е доста под 995Х/990Х, а те от своя страна са екстрийм версии и не са в масово производство![]()
Don't hate the hacker,
hate the code!
В първия ми пост има грешка, имам предвид 32nm Sandy Bridge i7, 3 модела се очакват, които ще минат през Тракторите...Първоначално написано от autista88
Иначе второто поколение на Булдозерите ще бъде посрещнато от Ivy Bridge по 22nm технология с 3D транзистори за които се говори, че ще могат да бъдат настройвани процесорите на много ниска консумация (лаптопи, таблети и прочие с консумация над 2 пъти по-ниска от сегашните) или за висока производителност, която ще е бая висока в сравнение със сегашните...