- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- AMD Vs Intel - Нека да видим кой за кой е
В първия ми пост има грешка, имам предвид 32nm Sandy Bridge i7, 3 модела се очакват, които ще минат през Тракторите...Първоначално написано от autista88
Иначе второто поколение на Булдозерите ще бъде посрещнато от Ivy Bridge по 22nm технология с 3D транзистори за които се говори, че ще могат да бъдат настройвани процесорите на много ниска консумация (лаптопи, таблети и прочие с консумация над 2 пъти по-ниска от сегашните) или за висока производителност, която ще е бая висока в сравнение със сегашните...
@MrCreeper технологията ако се не лъжа е True Core, но май само в сървърните им чипове е достъпна, някой да ме поправи ако греша.
НА някоя от предишните страници бях качил снимка от Cinebench R11.5.
Там е включен Опертон 2435 и той си е 12c/12t тоест 12 ядра/12 задачи
Don't hate the hacker,
hate the code!
Тц, сървърни процесори не се сравняват с десктоп и мобилни. Това са различни класове, всеки със собствените си спецификации и нужди. Това е все едно да сравняваш кола за дрифт и кола за драг...
Да това е така, но е включен в теста и е 12ц/12тПървоначално написано от Cybershot
Don't hate the hacker,
hate the code!
Ето една стара новина от Intel -> http://www.download.bg/index.php?cls...ngle&id=544850Имаше някъде новини за 100 ядрен проект от Intel, както и за 10 ядрен процесор с 50 MB кеш :P ама не ми се търсят ся
иначе за вградения контролер на паметта съм чувал (или чел) някъде че първо са се сетили Intel но текущата им архотектура не е позволявала вграждане и AMD са предположили първи подобни процесори, ама както и да е
тез булдозери голямо хвалени ги хвалите ... като излязат ще ги видимсамо не забравяйте че до официалното излизане на Intel Ivy Bridge остават около 6 месеца и да не стане така че Ivy-то да излезе преди булдозера
![]()
Облякох черни дрехи върху бялата си душа
за да се слея със сивата безмълвна тълпа.
Darkness Is My Fate, but I Have an Angel Heart !!!
Between Darkness and Light I'm ready to Fight !!!
TheDarkAngelOfHope ... comming soon for your last Hope !
Те хората казали,че по-евтиното винаги излиза по-скъпо.С две ръце съм за Интел.Мойто Интелче Celeron D 2.53 Ghz вече шеста година,проблем не ми е правел.![]()
Първоначално написано от ledenakrasota
intel макар,че съм с AMDПървоначално написано от Kurdokolenko
![]()
Малко нови попълнения от Intel corp.
![]()
Миналата година ъпдейтнах компа със i7 па и успешен овърклок му направих!![]()
Rock n Roll!!!!!!!!!
Боже, добре, че не всички мислят като тебе.Първоначално написано от jumpin
По-добре на кафево отколкото социално слаб!
Я ги cравни по-цена да видиш за един долар кое дава повече производителноcт.То удобно да cравняваш от една гледна точка cамо
![]()
еее ама начи ... я ги сравни че я ги сравни ... ем сравни ги ти![]()
+ т'ва ако искаш производителността на Intel как ще я постигнеш с по ефтиния процесор на AMD ? ще сложиш процесор и половина ли ?
а и тия трактори още ги няма на БГ пазара мисля за да сравня цени, посочените в таблицата от статията би трябвало да са за 1000 броя ... а докато си стигнат крайната цена за БГ потребителя ще минат през няколко прекупвача![]()
Ще ги cравня, но по-къcно, cега имам други ангажименти. И да ти кажа разликата ще е малко в полза на АМД май![]()
да но тази разлика няма какво да я правишпак питам ... ако искаш производителността на Intel какво правиш с по ефтиния процесор на AMD ?
![]()
Реалната разлика на много малко неща ще е повече от милиcекунди, нали го оcъзнаваш това? Макc в някоя игра 3-4фпc и това е...Тези процеcори не cа направени за профеcионални цели. Те cа за наc балъците c наcтолни компери. Какъв процент от наc cи купуват топ модели процеcори? Тея дет cе чудят в какво да cи вкарат парите и т.н. "профеcионалиcти." Които cи купуват Хай енд за да разцъкваш фотошопа и корелдроу![]()
Очаквах феновете на АМД още преди 2 дена да са ЪП-нали темата, но айде аз ще ударя един мощен ЪП
Предполагам усещате иронията![]()
Ето ревюто на hwbg.
Цитирам заключението:
В крайна сметка излиза, че Bulldozer AMD FX-8150 е един скъп, горещ и лаком процесор, който не може да оправдае отрицателните си черти с няколкото видни подобрения по архитектурата и възможностите си.
„След два дни утре ще бъде вчера !“ – Димитър Пенев
Код:Разработчиците на AMD заслужават да бъдат затворени и заключни в една стая. После да влязат разработчиците на Intel, за да се смеят цял ден на разработчиците на AMD.Код:Ето какво ми каза един приятел: “Не разбирам от програмиране, но мога да работя в AMD. Няма да се различавам по нищо от техните програмисти.”.
Интел са по-бързи, по-студени, търпят доста по-сериозен клок за 24/7 и в последно време посвалиха цените, което е нетолкова заради конкуренцията, а заради пазара. Също така те вкарват иновациите в технологиите и са много години пред АМД. Те са тези, които наливат пари в АМД, първо за да не ги съдят за монопол и второ, защото така се контролира развитието на пазара до някаква определена (бавна) скорост. Иначе трябваше вече да сме на 80-ядрените процесори, но никой няма сметка от това. Та в крайна сметка, за наше съжаление, компаниите контролират всичко и ни пускат трохите, за да правят пари. Трябва да се въведе нов световен ред, тоя вече е морално остарял![]()
Останах адски разочарован... изчетох няколко ревюта, изгледах няколко клипа, туй онуй...
Някъде из статиите пишеше, че тоя фал всъщност се на дължи на новата архитектура на процесора. Бенчмаркове, игри, абе всички работят под Windows 7, който всъщност не е запознат с тая архитектура и разпраща информацията където му падне и от там се получава забавянето... Проблема следва да бъде решен с появата на Win8, обаче това ще е края на 2012![]()
Сигурно има нещо вярно в цялата история, обаче скоро няма да разберем... по-добре да го бяха забавили още половин година![]()
Дай му на лумпена злоба,
окъпи глупака във власт,
пусни го в тъмната доба,
да раздава правда за нас.
My Blog / Update 22.09.2011
Е сега не се правете на изненадани, това се очакваше...
Intel са навсякъде, нямат спиране. Много ясно, че са по-големите.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Точно AMD са рекордьори по тактова честота.
AMD Phenom II x6 и AMD FX 8 с тактова честота над 8 GHz.
Естествено обаче нещо им куца и това са лаптопните процесори.
Адски са кофти!Но за десктоп са фъртуни.Аз сега карам с AMD Phenom II x6
и Windowsa не забива.Конфигурацията съм я виждал и с Intel Core i7.
Не ми харесва.За сега няма да го сменям.