.

Виж резултатите на анкетата: AMD или Intel

Гласували
81. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • AMD

28 34,57%
  • Intel

53 65,43%
Отговор в тема
Страница 1 от 6 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 131
    Повече от фен Аватара на Kurdokolenko
    Град
    Sofia City

AMD Vs Intel - Нека да видим кой за кой е

Темата и анкетата са ясни - нека да си направим добра дискусия, каквато стана с АТИ срещу Нвидия.
    Ho Ho Ho, I'm using tEh internet

Фен Аватара на Tennnnn
    Град
    Майна city
    Тука вече говорът ядрата , АМД предлагат хубав quad core процесор за 250 лв какъвто е АМД х4 955 БЕ , а на intel един хубав quard core отива към 500 лв , а за 500 лв АМД предлагат най-добрия си six core процесор , правете си изводите..

Intel разбира се, никога не съм си купувал AMD и никога не бих
    „След два дни утре ще бъде вчера !“ – Димитър Пенев

Супер фен
    При процесорите имаме 3 опции:
    Бързи
    Надеждни
    Евтини
    Но може да си избрете само 2 от 3те. Мисля, че това говори за кого съм.

Нека сравняваме съотношението производителност/цена. В противен случай е безсмислено.
    Няма смисъл от сравнения на процесори за 10 000$ съсъ 348758345 точки срещу такива от 10$ с 10 точки.

Ако изключим цената от уравнението - то много ясно, че Intel ще спечели. Все едно да сравняваш коли и да кажеш цената няма значение дай сравняваме Golf и ферари. И виждаш ли ферари прави по-добри коли щото били по-бързи.

И за тези който ще кажат ами който има пари ще си купи по-мощния - не е така. Това, че имаш пари не значи, че трябва да ги пилееш за ненужни неща! Особено в бизнес сферата. Бизнес не се прави с пилеене на средства. Нито пък домашен потребител е навит да дава пари за нещо което не ползва.

А по темата, ако става въпрос за игри бих избрал AMD. Ако става въпрос за рендираници, видеообработки и т.н. бих избрал Intel. Ако става въпрос за офис конфигове пак бих избрал Intel.

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Супер фен
    Да ама, разликата между голфа и ферарито е много пъти повече

Град
    Sofia City
    Гласувам за АМД - винаги са предлагали добри продукти на разумни цени(като изключим ценовата им политика с първите Х2ки, разбира се).

http://www.anandtech.com/bench/Product/88?vs=47

Както виждате, дъртия 955, не отстъпва с много на и7мицата, която го превъзхожда с четири виртуални ядра. А тепърва очакваме новите Bulldozer-и, които трябва да дадат някакъв отговор на Санди Бридж.

Аз ще се въздържа от гласуване в анкетата, както и не взех участие в спора "Nvidia vs. ATI". Според мен такива анкети и теми водят само и единствено до задънена улица - представят се факти и мнения, които поне лично мен не могат да ме убедят, че един пройзводител на електроника в случая е "най-добрия". Факторите за това са много и в крайна сметка конкуренцията между производителите е на лице.

Цитирай Първоначално написано от doomkillerr
    Аз ще се въздържа от гласуване в анкетата, както и не взех участие в спора "Nvidia vs. ATI". Според мен такива анкети и теми водят само и единствено до задънена улица - представят се факти и мнения, които поне лично мен не могат да ме убедят, че един пройзводител на електроника в случая е "най-добрия". Факторите за това са много и в крайна сметка конкуренцията между производителите е на лице.

Аз не споря изобщо кой е най-добрия Както виждаш съм и за 2та варианта в различните ситуации. Едното е по оптималния избор в определени случаи. Няма по-добър производител. Гениалността и на 2те фирми е на лице. Не случайно са световни лидери, макар и единия да е много по-широко разпространен. Почти всичката офис техника е с Intel вътре. За офис комп не съм поръчал и 1 AMD.

Lupus in fabula

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Преди време когато започнаха да се появяват клонингите на IBM PC те се рекламираха като "100% IBM съвместими", а се правеха от кого ли не. Тогава имаше една приказка "100% IBM съвместими са само IBM". Никога не съм имал IBM (ползвам съм машини обаче с Power процесора им), но за мен тази приказка е вярна. Вярна е и за процесорите. Един Intel клонинг, не е Intel. За процесори и чипсети мога да кажa, че никога не съм ползвал друго освен Intel.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Intel щото развиват и смартфони
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Кое е клонинг на Intel и как точно това се вписва в дискусията, ако разясниш ще е добре. Да не говорим, че IBM предимно разработват чипове за индустриални и професионални цели, супрекомпютри етц...

Lupus in fabula

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Точно се вписва в дискусията. AMD се опитват да отхапят парче от пазарната баница на Intel с процесори които изпъляват набора инструкции, но дефакто не са същите.

Цитирай Първоначално написано от dimitar_ak
    Точно се вписва в дискусията. AMD се опитват да отхапят парче от пазарната баница на Intel с процесори които изпъляват набора инструкции, но дефакто не са същите.

Добре, направо ми направи деня с тоя коментар...
    АМD и Intel са съответно създадени през 1969г и 1968г. Не веднъж са си крали идеи един от друг. Ако си мислиш, че AMD са видели, че бизнеса с процесори върви са решили да правят и те процесори, стийлнали са сета с инструкции...си много далеч от истината. Всъщност първообраза на 64 битовите системи е дело на AMD. След което Intel го стиилва и само го подобрява. Така, че твърдението AMD копират Intel - не върви. Вярно, че Intel държат 75% от пазара на професори в към 2008г, но това съвем не лежи на тезата, че AMD са копие на Intel. Но да спомена един друг интересен факт.

Intel инвестират 6млрд долара в завод за процесори в AРИЗОНА - US. Не в Азия където имат сума заводи. В тоя завод ще произвеждат новите 22nm чипове. Знаеш ли защо правят тая цялата маневра. Щото IBM патентоваха за Азия 22nm технология преди няколко години(сиреч произвели са работещ такъв). А Intel доскоро си блъскаха главите на 32nm...тъй, че кой е най-напред и кой, кого копира е съвсем друга тематика.

А относно инструкциите, не са същите естествено, но иузпълняват една и съща функция. Ти ако имаш принтер Canon и HP с еднакви драйвъри ли ги подкарваш? И 2те са принтер ама...кой кого копира...

Lupus in fabula

anonymous704272
    Guest
    АМД-то му е майката Знам че са бързо податливи и без охлаждане са ня след 2 минутки ама просто моя си ме много радва

Фен Аватара на Tennnnn
    Град
    Майна city
    Цитирай Първоначално написано от martto14
    АМД-то му е майката Знам че са бързо податливи и без охлаждане са ня след 2 минутки ама просто моя си ме много радва

Banned Супер фен
    Град
    Varna
    Ами аз съм с АМД и съм доволен, но Интел май са по-добри, но АМД са добра конкуренция Actually I don't know

Какво ще кажете за малко benchmark-ове

„След два дни утре ще бъде вчера !“ – Димитър Пенев

Ще кажа виж ми първия пост. End of story.

Lupus in fabula

Супер фен
    Няма място за сравнение 4 ядрените на Интел мачкат 6 ядрените на АМД... (не се хващайте сега за HT...)

И пак си знаете ваща...цена/производителност се сравнява. Тея бенчове, можете да си бенчите цяла нощ, ако искате. Казах ви как се сравнява навсякъде, вие си знаете - бенчове та бенчове. Виждаш ли Intel-a води със 100 точки -> най-доброто. Тва си е чист 4токласнишки пишкомер...

Lupus in fabula

Град
    Sofia City
    И какво му трябва на човек за четириядрен I7 9**? Дъно за 400-600лв, рам за горе-долу толкова и въпросният процесор, който пак е в този диапазон.

+ това, шестядрения в някои приложения, отнася "четириядрения" Нехейлъм.

Може да се сравняват два модела процесори и ако трябва да погледнем в общ аспект, коя марка е по-добра мисля, че е абсурдно.
    За настолните компютри незнам как седят нещата, но познавам двама човека, които имат преносими компютри с амд процесори. И двамата твърдят, че като пуснат някоя игрица, спокойно могат да си опържат яйца ако ги поставят на долната част на лаптопа. Но пък и техните компютри не са кой знае колко нови, така че това може да не се отнася за последните произведени модели

Град
    Sofia City
    И малко ъп от мен - К10.5 процесорите са пуснати, като отговор на Core архитектурата, не на Nehalem. Булдозера ще трябва да се бори с Nehalem и Sandy Bridge.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си