Здравейте на всички

От доста време не бях пускал нова тема, но съм леко объркан и бих искал някои съвети.
Та работата е такава, че в момента просто немога да видя хубаво момиче. Хубаво, т.е. да ми хареса достатъчно че да искам да стане нещо повече. В никакъв случай обаче не казвам, че аз съм кой знае какво. Дори критерия ми за "достатъчно" не е много високо.
Преди няколко месеца, просто като се огледах си казвах "леле колко много хубави момичета", а сега е като "а..тая ква е? оная пък за к'ва се мисли? тая къв "задни части" има ;о". И така откакто скъсах с приятелката си(2 месеца). С нея ходехме доста малко време(1 месец), но се случиха много неща и държах на нея. Е не ми беше особено трудно да преживявам без нея (все пак 1 месец...не беше и приятно, но все пак..). И признавам, че бях и наранен. От тогава просто гледам на момичетата по друг начин. След бившата имах възможности, но когато усещах, че нещата се задълбочаваха гледах все някак да се "чупя". Дали от страх, че аз ще бъда наранен, дали от страх, че ще нараня момичето до мен, незнам. Но имам чувстото, че това ми пречи да си намеря свястна приятелка. Може би пък просто не искам някоя от "кифлите", а сериозно момиче.
Или пък може би трябва да започна да гледам на нещата от друг ъгъл?
Ето..пролича си колко съм объркан . Темата е сериозна и се надявам на сериозни отговори.
Благодаря : ))