Вчера си сложих лингвални брекети.За тези,които не са наясно какъв е този тип-това са същите като най-обикновените брекети,разликата обаче е,че не се виждат,защото са от вътрешната страна на зъбите.Тъй като преди да си ги сложа имах множество въпроси и колебания дали да избера точно тях,реших да направя тази тема и да проследя лечението и впечатленията си за хора,които се интересуват да започнат подобно лечение.Първо бих искала да споделя,че съм напълно доволна от решението си да поставя този тип брекети,тъй като не се вижда и е доста удобен.В предишни теми съм чела,че били много дискомфортни,имало говорни дефекти,наранявания по езика,но при мен засега не са се появили такива.Процесът на слагането е доста неприятен,около 2 часа е и седиш непрекъснато с отворена уста,докато започнеш да не си усещаш езика.Нормално е в началото да е дискомфортно усещането,тъй като все пак това е чуждо тяло в устата ти и трябва езика ти да свикне,че за по-дълго време ще е допрян там.Ортодонтката ми каза,че до вечерта ще започна да усещам повече напрежение.Засега мога да ям течни и меки работи,най-добре супи,кремове.Абсолютно е забранено да се ядат лепкави неща като Марс,Туикс,Лайън,както и царевица от кочан,пуканки и твърди неща.Зъбите се почистват след всяко хранене с обикновена четка отвън,а с интердентална отвътре.

Засега не се сещам за повече,ако имате въпроси питайте