.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13

Hybrid View

Относно уреда - колелце

Имам няколко въпроса около уреда, който представлява едно колелце с дръжки отстрани. Не знам точно как се казва.

Първо как се казва ( и на английски ).
    Второ за какво служи, чувал съм че е за корем, но аз го чувствам повече на раменете и кръста.
    Трето - явно не знам как се прави правилно упр с него, така че ако може да обясните, клипчета, линкчета или нещо от сорта. Вариации на упр. и т.н.
    Четвърто - колко струва едно такова и според вас полезно ли е.

Интересуват ме главно тренировки за сила и издръжливост. Би ли било добро упражнение?

Редакция: Ето за това става въпрос.

Град
    Sofia
    това ли?? [url]http://www.bodyflex-com.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&c ategory_id=3&Itemid=70#

Има известни доказателства, че енергичните упражнения са по-благоприятни за организма, отколкото умерените упражнения. Пробвай да съчетаваш уреда и с по-енергични упражнения..

[quote=DuDeN]това ли?? [url]http://www.bodyflex-com.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&c ategory_id=3&Itemid=70#

Супер фен Аватара на fatrat

Офф намерих го, то не било уред, а аксесоар.

бе за корем го дават уж, но е голяма хуйня според мен, най-много да си докараш някоя контузия.

Повече от фен
    хич не е хуйня, колелото си е много полечно нещо когато говорим за натоварване на корем,и долна част на гърба,плюс умероно натоварване на бедра,гръб,гърди ,рамо и ръце в различните видове упражнения с него..само дето иска правилно изпълнение ,за да се избегнат контузиите..
    навремето ,когато нямаше такива колела упражненията се правеха с щанга
    вълк или куче,свободен или на верига..? въпрос на личен избор..

А как е правилното изпълнение?

Повече от фен
    има няколко варианта ...най лесния заставаш на колене с разтворени крака,пускаш напред без да опираш тумбака на земята и вдигаш без да сгъваш ръцете..като ти стане лесно -събираш краката,след това слагаш нещо на което да коленичиш-степер да речем..когато и това стане лесно почваш прав..ако не е ясно,ще направя едно клипче

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от lixofana
    Има известни доказателства, че енергичните упражнения са по-благоприятни за организма, отколкото умерените упражнения. Пробвай да съчетаваш уреда и с по-енергични упражнения..
    Какво значи по-благоприятни, какво значи по-енергични и къде са тези доказателства?

Не ме разбирай погрешно, просто в този форум е добре да сме много ясни и достатъчно аргументирани в изказванията си, защото съветите, които даваме, може да направят мечешка услуга на някого. Когато коментарът е правилно структуриран другите могат да се съгласят или да го успорят, но поне в крайна сметка стигаме до правилните изводи.

Сега, ако уточниш дали енергични означава аеробни, а не анаеробни или пък високоинтензивни аеробни вместо нискоинтензивни аеробни; ако обясниш в каква насока са по-благоприятни, спрямо кои биологични показатели дават по-добри показатели и не на последно място, ако ни кажеш откъде са доказателствата, за да преценим дали са достоверни, току-виж спечелим от цялата тази работа.

По темата: Хубавото на колелото е, че е комплексно упражнение, а някои спортове изискват точно такива. Според мен за издръжливост е добро, за сила - мисля, че има по-добри пособия от колелото.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Повече от фен
    упражненията с колело си имат точна насоченост,и тя е силовата издръжливост,а не сила..

В общи линии ми стана ясно, не мога да разбера обаче защо не чувствам абсолютно никакво напражение в корема. Най-много е в долната част на кръста и раменете.

Бих се радвал на клипче, ако може в най-лесното положение.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си