.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11

Често уриниране

От години имам проблема често уриниране.След много ходене по лекари и каквили не изследвания нямаше никакъв резултат,но си направих цялостно изследване на урината в много добра лаборатория и излязоха следните резултати.В момента се лекувам с антибиотик низорал,предписан от лекар.Ако някой може да препоръча още нещо ще съм много благодарен.Знам,че във форума има и много лекари и затова съм пуснал темата.Предварително благодаря на всички отзовали се по темата

УРИНА-ОХИ/URINE ANALYSE
    Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности Метод
    Урина-ОХИ
    Oтн.тегло/Specific gravity 1.020 1.000-1.040
    pH 6 4.5-8.0
    Белтък урина/Protein следи (-) negative
    Глюкоза/Glucose (-)negative (-)negative
    Кетони/Ketones (-)negative (-)negative
    Билирубин/Billirubin (-)negative (-)negative
    Уробилиноген/Urobillinogen N normal
    Кръв/Blood следи (-)negative
    Левкоцити/Leucocytes (-)negative (-)negative
    Нитрити/Nytrites (-)negative (-)negative

УРИНА - СЕДИМЕНТ/SEDIMENT
    Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности Метод
    Урина-седимент
    Левкоцити/Leucocytes 4-5 до 4 на поле
    Еритроцити/Erythrocytes 2-3 до 1 на поле
    Бактерии/Bacteria единични none
    Епителни клетки/Epitelia cells (-)negative до 15 на поле
    Други /за урина седимент/ ед.урати.кр.пик.к-на

МИКРОБИОЛОГИЯ
    Изолирани микроорганизми:
    1. Candida cruseii 10^3
    2.

3.

4.

5.

Количествена оценка:
    10^3-ОСКЪДНО

микробно число:
    10^3

Бактериурия: бакт./ml

Вид материал:
    УРИНА
    Антибиограма 1 2 3 1 2 3
    Diflucan R Fungolon R
    Mycomax R Mycosist R
    Nizoral S Orungal S
    VFend S

Микроскопски препарат:

МИКРОБИОЛОГИЯ
    Изолирани микроорганизми:
    1. Mycoplasma hominis-(-) negative
    2. Ureaplasma urealiticum-(-) negative

3.

4.

5.

Количествена оценка:

микробно число:

Бактериурия: бакт./ml

Вид материал:
    УРИНА
    Антибиограма 1 2 3 1 2 3

Повече от фен Аватара на Red_Hair
    ами както видях аз и ти сам си видял единственото притеснително нещо е candida-та и вероятно знаеш а и лекарят ти е казал че низоралът е бактерицитен медикамент за лечение при възпалена лигавица в твоя слуай,нямаш наличие на серумни белтъци нито на e.coli и S. saprophyticus според мен всичко е ти е в границите на нормалното нямаш опасни бактерий които да причинят примерно цистит и т.н. може да имаш слаби бъбреци и мехур(т.е. да произвеждат голямо количество урина или мехурът да не може да издържа голямо налягане)зависи колко често ходиш и по колко урина отделяш,но това не е нещо анормално,аз на пример също като пия примерно 5 6 литра(за 2-4 часа) бира и след литър литър и половина започвам да пикая през около 15-20 минути,докато една приятелка е пила с мен 3 литра и не отиде нито веднъж до тоалетна

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Казваш години ходене по лекари и изследвания- какво точно са ти правили?
    Дали ти самият не поемаш напитки, увеличаващи диурезата? По колко пъти уринираш? Като количество за 24 часа колко е отделената урина?

Относителното ти тегло е екстра, а и не само то- просто нямаш основание да си мислиш за болести, с изключение на кандидата, но си започнал вече с артилерията по изтребването й. Пий си кетоконазола. Не виждам смисъл от разните билки, Уринали и мечо грозде.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    Казваш години ходене по лекари и изследвания- какво точно са ти правили?
    Дали ти самият не поемаш напитки, увеличаващи диурезата? По колко пъти уринираш? Като количество за 24 часа колко е отделената урина?

Относителното ти тегло е екстра, а и не само то- просто нямаш основание да си мислиш за болести, с изключение на кандидата, но си започнал вече с артилерията по изтребването й. Пий си кетоконазола. Не виждам смисъл от разните билки, Уринали и мечо грозде.
    Правили са ми изследвания за:стерилана урина,нормална урина,гледане на ехограф на бъбреци и пикучен мехур,халмидия и май това е.При необходимост мога да постна всички изследвания.Относно уринирането ходя доста често,независимо дали пия течности увеличаващи диорезата или не пия течности въобще.Ходя горе долу през 30 минути.Ако пия какъвто и да е алкохол,включително и бира,ходя през 5 минути.Надявам се,че кандидата е причинител за това и когато си изпия антибиотика ще съм много по добре.

мнееееее не е от нея си мисля kalpazankata e доста права за болести няма основание да си мислиш също и канидидата не е причина поне така смятам,щом уролози са ти казали че не е в следствие от странични фактори не смятам че имаш причина да се притесняваш а и незнам дали може да се уреди ходенето ти

Причината да се притеснявам е,че пикая през 5 минути като някой старец.Не сте го изпитали за да видите какво е

човек може да е от организма ти,както казах и аз ходя доста често,може би не колкото теб ама си похождам,като съм на лекций едвам устисквам 2 часа,ако съм пил нещо преди това абсурд,като видях темата си направих експеримент за да ти кажа как е при мен,изпих близо два литра в рамките от 1 до 4 сега следобед и пиках 6 пъти за това време,незнам ти по колко пъти ходиш и какви течности приемаш но мога да се насиля да пия вода примерно колкото пиеш ти за да сравним и да прецениш сам и междудругото аз много обичам да пикая,някой път когато много стискам дори чувството е по-добро от правене на секс

При мен чувството далеч не е приятно.Ще си направя експеримент утре ако ми остане време и ще видя точно колко количество течно сти съм изпил и колко пъти съм ходил до тоалетна

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Gost321, много обичаш да преувеличаваш, значи. Като каза една камара изследвания, си помислих за проби за способността бъбрекът да концентрира и разрежда урината, графия на турското седло с/без контраст и прочие, а ти ми разправяш за стерилни урини.
    Не ми отговори за количеството 24-часова урина.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Казвам много изследвания защото ходих по какви ли не лекари и след като се направиха тези изследвания,те казаха,че това е всичко,което може да се направи.Общо взето всичките гледат стерилна урина,гледат на ехограф и те пускат като ти казва,че нищо ти няма.А относно количеството на 24 часова урина не съм го мерил,но съм търсил белтък в 24 часова урина и резултатът беше отрицателен

А иначе за изследванията,които споменаваш,никой не ми е казал да ги правя и не е смятал за нужно,иначе веднага бих ги направил,но те гледат стерилан урина,ехограф на бъбреци и пикучен мехур и казват,че всичко е наред.Очевидно не е така предвид честите позиви и последните изследвания

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си