Знаеш ли какво, отдръпни се. Ако толкова те иска, сама ще си дойде при теб. Това е начин да я провериш. Можеш да й кажеш последно, че имаш намерения към нея и после се отдръпни. Напълно. Без да й звъниш, да я проверяваш, да й се обясняваш в любов и такива. Просто й дай игнор. Ако за това време прекъснете комуникация или не дойде при теб с желание за връзка, отпиши я.

Друго нещо ми направи впечатление - според нейните думи тя била държала на теб, ама иначе те реже. Момичетата говорят/говорим какво ли не. Това е нещо като утешение. Освен това може би държи на теб като приятел, не нещо повече.

И още нещо - в днешно време хората са все по-малко директни и все повече шикалкавят, вместо да си казват направо. Според мен тя деликатно те е отрязала уж да не те заболи - хем те харесва, хем нямало да се получи. Сега ще ти кажа една тайна. Жена шикалкави ли ти, обикновено има предвид 'не'. Не се връзвай на оправдания - ама аз не мога, ама трябва ми време, не съм наясно кво чувствам, бла-бла. Всичко това е начин за деликатно рязане и знак, че момичето няма чувства. Обикновено тия неща са придружено с нещо мило ('Ти си толкова мил..'), но това не променя негативния им смисъл.
Така е в любовта - всичко или нищо. Черно или бяло. Няма сиво. Няма половинчати истории.
Влюбеният човек е наясно с чувствата си. Не се колебае, не се суети излишно и не се оправдава. Всичко останало са лигавщини и/или липса на смелост да се каже истината в очите