- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Херпеси....
Здравейте, имам проблем от много малка. Често ми излизат херпеси по устните и са УЖАСНИ.... могат да ми излезнат от най-малкото от мръсни ръце, от настинка, от притеснение дори, абее дори и когато контактувам (само да си говорим ) пак може да ми избие просто съм много податлива явно на това....та въпросът ми е има ли някой с подобен проблем и кое е най-ефективното нещо с което се порите срещу херпеси?![]()
![]()
![]()
и аз имам апсолютно същия проблем от 12-13 годишна възраст ми излизат на устните..и то периодично,наи-често лятото.И с какви ли не скъпи лексрства ги мажех за херпеси и нищо не помагаше..даже напростив ставаха още по-големи и подути,добре че от лятото не ми е излизало такова нещо..Не знам дали някой ме е заразил и от тогава ми излизат,но е адски неприятно..сега гледам реклама на едни лепенки който се слагат на херпеса и се растопяват на него и не се личат,не съм пробвама,но мисля да си купя да имам у нас за всеки случай,щом усетя че започва да ме сърбят устните и се появят малките балончета..найстина някой да каже как се бори с тях..(само да не кажете да се търка с косъм,че туй е най тъпото нещо което са ми казвали и вообще не помага,даже от косъма почва още повече да сърби и дразни)Първоначално написано от monttitty
![]()
Същата работа ... При мене се получават най-често зимата - когато започне училище .През лятото нямам проблем ,но дойде ли училище става нещо отвратително . При вас не знам как е ,но при мен точно започне да ми минава и излиза нов до стария и така докато не мине цялата устаНеприятно изживяване !
Изпробвал съм какви ли не глупости от бабешки рецепти до почти всякакви лекарства и просто няма ефект- бавно и болезнено заздравяване .
Единственото нещо ,което можеш да направиш е "да спре да ти пука "
Много се впрягах за училище - контролни ,изпитваня и тн ,и страшно много и на често ми излизаха . Тая година карам по-леко и не са ми се появявали до сега .
Това е ,справи се със стреса ,слагай гланц/червило и също знам че е хубаво да пиеш витамини - било лимонов сок ... \/
Първоначално написано от GLaDOS
лошото е че на мен ми се подува супер много и не само той ами и цялата устна..и си личи от колометри,да не говорим пък ако сложа червило..
Моите херпеси излизат от настинка .. странното е, че ми излизат по бузите.. подуват се много гадно едни такива мехурчета се появяватт..
за тези гадни херпеси използвам Зовиракс (скъпичък е като погледнеш количеството..) но най-важното е че помага![]()
Да ,знам какво е ! И при мен често ми се е случвало ...направо ми еб*ва майката и нямам желание да виждам никой .лошото е че на мен ми се подува супер много и не само той ами и цялата устна..и си личи от колометри,да не говорим пък ако сложа червило..
Имах предвид ,понеже сте момичета слагайте му червило или каквото и да е за уста ,не да го криете ,а да го лекувате .Аз като малък така го лекувах ....