- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Спам разговорник
тоя ми е идол,във HU играта,водят го за най-дбория HU играч имах честа на скоро да играя със ElkY нищо,че бях много назад,много добра игра се получи.Но аз допуснах доста грешки от които той се възплзва.Ти ходи ли във СЛ бряг на великденският турнир,аз бях там не бяхме много хора но се срещнах със 2 големи имена от БГ покер общноста.Първоначално написано от w0sh
Къде викаш в Радисън ли играеш ? когато имам път към София ще ти пиша ЛС да поиграем малко.
Сега ще има и друг турнир във Принцес където мисла да пропусна![]()
Money was never a big motivation for me, except as a way to keep score. The real excitement is playing the game!
Един тъп въпрос:
Да дам ли банан на кучето?
А моркови? А защо е зеленчук, а той не го яде? А защо плющи кисели краставички?
Какво се съдържа в кокалите от лев и петдесет, които са за гризкане и ако са менте, препоръчайте квалитетни кокали или нещо друго за гризкане? И за плющене?
А това от 60 кинта против паразити (тече реклама по ТВто)?
Как да разубедя приятеля си да не му реже опашката? (кучинци е вече на почти три годинки и освен за външността му, мисля и за емоционалното му състояние).
А това за пътуването в градския транспорт само за София ли е влязло с пълна сила или и навсякъде другаде? Май щяха да уведомят мама и другата ми рода, която къса билетчета, но не е постъпила още такава информация при тях, а искам да се возим в рейс вече! На толкова места искам да го заведа![]()
![]()
![]()
Искам да се изфукам за нещо!
Ще получа първото си НМПС за бала! (парти)
(немоторно превозно средство хахаха) и ще тииичаме, и ще се воооозим, и ще тиииичаме, и ще се воооозим и ще се обииииииичаме![]()
не му давай грах, боб и леща (и другите от този тип), както и не му давай кисели краставички или разни подобни неща.
Wtf са кокали за гризкане от лев и петдесет? Някога да ти е хрумвало, че на планетата не е само вашият квартален магазин?
За паразити се консултирай с ветеринарния лекар - за средства и дозировка, да ви го набием с тези реклами по фолк каналите, където гледате, рустикали.
Късно е да му се реже опашката, приятеля ти е идиот.
Предполагам, че говориш за пътуване с куче, ама явно факта, че цялата ти рода къса билетчета има значение и към комуникативните ти умения, та ще отговоря - не знам, но мисля, че все още е разрешено да се придвижваш с домашен любимец в съоръженията на ГТ.
Подарили са ти тротинетка ли?
Нищо няма да му стане да яде банани или краставици, моркови, то зависи какво обича. Mоето куче яде ябълки, круши и праскови сурови, а зеленчуците си ги обича сготвени и със сигурнос те по-добре отколкото да яде такива неща отколкото от тези кокали по магазините. Те са само за почерпка, не са за всеки ден! Има гадости в тях, плюс, че то и си пише на тях, че водят до запек, ако яде повече.
Опашките се режат/чупят като са на дни, това вече е голямо и ще се измъчи. Как въобще му е хрумнало сега да го мъчи, за да бъде "по-красиво"?!
За пътуването не знам как стоят нещата, не съм го чула за промени, но преди искаха и намордник задължително. Ако може си презени дали това куче може да пътува и няма да го смачкат.
В никакъв случай не му давай човешки шоколад (кучешки може) или нещо сладко. Също не му давай нищо, в което има лук (салата например) или грозде, защото едното е отровно за бъбреците, а другото не помня за к'во точно. Кокали - хубаво е да НЕ му даваш, но, ако все пак решиш обратното то ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да бъдет НЕтръбни. Иначе можеш съвсем спокойно да си умориш животинката. Друго, друго...Ядки не може, защото не могат да ги смилат и принципно е хубаво да не му даваш от това, което ядете вие, защото в него има подправки, а те дразнят стомаха на кучето. Така че или му готви отделно на него без никакви добавки или му давай храна за кучета. И спри с тия кисели краставици - ужасно солени са.
Ушите и опашката съвсем спокойно могат да му се отрежат с пълна упойка, ако ще и на 15 да е, друг е въпросът, че на територията на ЕС, в това число и нашата мила република, това е забранено, като нехуманно и съответно е нелегално. А и е малко тъпо на тая възраст да се реже.
К'ви са тия кокали за 1.50? Щото има едни кожени кокали, които се ползват за чесане на зъбите и са от телешка кожа и струват малко повече, но са супер читави. Едни жълто-кафяви са, има ги и във формата на солети/пръчки.
За транспорта - позволено е. Но трябва да си държиш кучето на няк'ъв безумно къс синджир и с намордник. И не си забравяй паспорта на животното като го водиш навън, защото по едно време имаше разни инспектори, които се моткаха в Южния и правеха проверки.Глобата, ако не си спазил предписанията - 50 кинта.
Добре, а при обикновени разходки колко трябва да бъде дълга каишката? Аз използвам една, която се разтяга до няколко метра, като я оставям максимално в "кучешката полянка", а докато се прибираме я скъсявам доста.
Ако спазваш малоумните наредби на общината, то дължината на каишката НЕ може да е повече от 1.5m, а, ако кучето ти е над 10 кг, трябва да е и с намордник, въпреки каишката. Освен това трябва да си носиш паспорта на кучето и документ, че си му платила данъка в общината.
http://press.sofia.bg/press.asp?open...n=52741&nxt=15
А тия места за разходка естествено още не са обозначени или поне аз не съм ги видял.![]()
Няма да се занимавам.Кучето ми е под 4кг и го разхождам в градинката до блока, пък и му чистя акитата, ако ходи на тротоара/пътя. Толкова.
Да прав си, те са повече от малоумни.
Е как можахте да заключите емо темата?!?! Толкова сополи можеха да се излеят!
активизъм/превенция; писане; музика
Защо изтриха Стъклен дом от Замунда...сега от 1час гледам филмчето в скапания сайт на бтв... и съм до 31вата минута.
Питай каката от емо темата за цяр срещу мъката.Първоначално написано от Pliok0019
активизъм/превенция; писане; музика
Стига подигравки в емо темата. т.11Първоначално написано от Rorschach
Та за кучетата.
1. В началото първата версия на тая наредба съдържаше клауза, в която дължината на каишката беше ограничена до...абсолютно малоуните 90см. Какъв е проблемът с тази дължина? Ами един човечец като баща ми, който е 1.95, ако спазваше тази тъпотия, трябваше да прави въздушни разходки на кучето, което щеше да виси в пространство, защото краката му нямаше да стигат до земята. Сигурно това е нормално!?
2. Лица под 18 години трябва да имат нотариално заверено разрешение от родителите си, иначе глоба на родителя.Чудя се какво да му коментирам даже. Сигурен съм, че 90% от родителите са сложили охрана на входната врада, за да на може да излезне момче или момиче на 16/17 години с кучето, докато ги няма. Но, ако случайно детето е излязло с кучето без тяхно знание и въпреки техните "забрани" - глобата е пак при тях. Много умно. Да не говорим, че, ако родителите знаят колко е безотговорно детето и му издадат въпросното разрешително е 100 пъти по-зле, ако детето няма разрешително, но е отговорно и съвестно. Както и да е. Тъпотия пълна.
3. И като че ли всичко това не стига, но и кучетата може да се пускат да тичат само на обозначените места.Изключително интелигентно е да приемеш наредба преди да си обозначил местата или да си подсигурил поне едно такова място в радиус не повече от 2км от всеки дом. К'во ме топли мен, че в Люлин (чисто хипотетично) има такова, при положение, че при мен няма. И къде по-точно ти си видял такива места и за КОЛКО можеш да се сетиш в София? Може би 300 кучета да тичат в 2000 кв.м. пространство?
Единствено за регистрацията и чиповете съм съгласен, другото са абсолютни шитни.
Някои може и да не са, но има и пълни абсурдизми.Първоначално написано от Rorschach
Като това с 90см.
Ами, ако може и да дадете някоя и друга идея как да му покажа, че не се грижи правилно за кучето и му трови живота...
боб и леща редовно готви майка му, квото не се изяде, се дава на кучето. милиарди пъти съм му казвала, че храната, която за нас, хората е вкусна (и полезна), за животните не е.
Имаше си чудесен стопанин, но той з амина за Англия, кучето беше само доста месеци, излизал е на три дена за по 15 минутки и 'моя' го взе под предтекст, че кученце ще е по-добре при нас.
А това за рекламата аз дори не съм го засичала, но някакъв друг, който имал куче, му казал, че това било много добро. Естествено, мен ли ще послуша, дето никога не съм имала куче, или оня лишпер-многознаец!!!
Дори цял екип ветеринари да се съберат и да му изнесат лекции за това как се гледа определено животно, пак ще си знае неговото. Тва куче през няколко дни повръща, оня вика "нормално е", накрая ви казвам, ще взема една точилка и ще го бия по главата, докато спи.
E, спокойно. Никой не се е родил научен. Има време да се научи.![]()
хъ-хъ. Мани, че и аз се ядосах нещо.
Сега ще събера малко информация, на word, ще я принтираме, ще му подарим някоя книжка за кученца. Ако имате някакви други идеи - приемам. То с обиди само не става![]()
Подарете кучето на някой, който ще се грижи за него.
То бива да си тъп, ама това е престъпно бе.
Тоя дали ще дойде на мисълта да храни зайци със сланина?
...
мдам, можеш да започнеш с това:
"Ей, льохман непоръбен, на кучетата НЕ СЕ ДАВА ДА ЯДАТ БОБ, ЛЕЩА И ГРАХ ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА, че ще умориш животинката, халипав босяк такъв."
"Няма да му режеш опашката, минал е момента, ако толкова искаш да режеш нещо, отрежи си сиренясалото пикало, че ме втриса как такива пейзъни като теб, се размножават свободно."
шОферо, би трябвало да разбере от това... Ако плиткият му мозък все пак не успее да обработи толкова много информация, можеш да му кажеш, че е по-тъп от джапанка и да намериш нов дом на кучето преди да го е убил със свещената си простота.![]()
Какво, какво, какво?! КАКВО?!! Реших че не съм прочел нещо съвсем добре...
То повръщало, той викал, че било ДОБРЕ?! Приятелят ти има интелекта на абсолютно едноклетъчно. Питай го като повръща дали се чувства добре.
Направо се втресох от този така откровен разговор. Каква точилка бе, слънце? Пистолет ти трябва.![]()
Малко преувеличих.![]()
"нормално е да повръща от кокалите". Тогава следва "КАЗАХ ЛИ ТИ ДА НЕ МУ ДАВАШ КОКАЛИ, БЕ, ГОМНЬО".
Спокойно, ся е при мен, ще се грижа подобаващо.
аА, и друго да ви питам, ноктите, тези стърчащите отстрани, не са му премахнати. Те, поне, могат ли да се премахнат сега, на тази възраст?