- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Честит празник!
На 3-ти март 1878 година България възкръсна за нов живот.
На тази дата беше сложено едно ново начало – на нашето национално самочувствие, на възраждането и утвърждаването на българската държавност.
Трети март трябва да бъде ден за равносметка. От къде сме тръгнали и къде искаме да стигнем, като членове на голямото европейско семейство. Но преди всичко трябва да съхраним нашите Български национални идеали.
Нека в този тържествен ден на нашата признателност, сведем глави пред хилядите герои, загинали за свободата на България.
Нека помним и реализираме техните идеи, завети, мечти за силна и свободна България.
Нека вечна бъде славата им и Свободата за която те умряха!
В ден като днешния ние се опитваме да осмислим уроците на историята.
Нека не забравяме посланието на Апостола на българската свобода Васил Левски – "Всичко зависи от нашите задружни сили. Срещу тях не може да противостои и най-страшната стихия".
Да сведем глави, за да изправим своя национален и духовен ръст с онзи забележителен призив на Апостола "Да живее, България!"
Честит празник!![]()
http://www.youtube.com/watch?v=B2BwwYP6RsQ
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Честит да ни е празникът!
Нека повече се обичаме заради това, което сме и по-малко се мразим за това, което все още не сме.
активизъм/превенция; писане; музика
Честит празник.
Нека светлия пример на предците ни, ни води към прекрасно бъдеще
Ще добавя и това пожелание, да се научим да живеем като нация не заради историята, а заради бъдещето.
Съответно не за реванша, а за развитието и братството.
активизъм/превенция; писане; музика
Честит!...
Интересно защо всички се сещат, че са повече българи около 3-ти март...
Може би по същата причина, поради която се обичат повече и на Св. Валентин или са по-добри около Коледа...
Е...не само на Трифон Зарезан хората са пияни...
и все пак...
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Първоначално написано от GLeZoRanA
![]()
Честит Празник, българи.
Bring your love,baby, I can bring my shame
Bring the drugs,baby I can bring my pain
Честит празник!!
Nothing to do, nothing to say... fade away...
Честит! : )
Интересно наблюдение : Познатите ми, които са заминали (поради някаква причина) извън страната се радват повече на днешния ден, отколкото онези, които сме си останали в кочинката. Дори здравата го преиграват.Не ми се понрави, честно казано.
Не можеше да се размине без изцепки !
Щтрудел, отдавна мина модата да се оплакваме колко е зле народа ни![]()
Честито на всички, които празнуват.
Честит 3ти март на всички българи и нека да помним, че не сме получили свободата си наготово, а сме се борили с цената на много жертви. Поне тази памет можем да запазим.
Audio ergo sum
Именно защото не се оплаквам и ме дразнят оплакващите се го казвам.
Всеки може да обича България на 3-ти март, а през останалите дни да обвинява държавата,народа и целия свят.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
къде е изцепката?Първоначално написано от Takova
абсолютно е права Shtrudel, супер смешно ми е на мен, като всички тръгнат да се сещат за нещо само около празника.
Трудно ли е да зарадваш приятелката си, примерно... когато и да е ?! Трябва ли да е на Св. Валентин?
Защо изведнъж всички тръгват да слушат българска народна музика на 3-ти март, а през останалото време целогодишно се кълчат на чалгии и не искат и да чуят за народно? -,-
Честито
Съгласна съм!Първоначално написано от ShtrudeL
А от утре "Старата песен на нов глас", от утре пак започваме да оплюваме България и да се оплакваме как е най-зле и т.н.