.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7
    Град
    София

Мнение,моля ви .. ?

Така , имам да правя съчинение-разсъждение на тема "езикът-враг или приятел" .. аз го направих , като взех малко от интернет,но го преобразувах , а има и неща , които сама съм ги писала ... та понеже много искам , а и ми трябва 6 , ви моля да ми кажете дали ви харесва съчинението и ако не , какво трябва да редактирам или да допълня ... а ако някой има и по-добро , нека да го пусне
    Ето какво направих ;д :

Благодарение на езика хората общуват,разбират се,изразяват чувства и емоции.Езикът на един народ е свят,защото е въплъщение на самобитността и културата,на духа на нацията.
    Често езикът изпреварва мисълта.Изречената дума не може да се върне,с нея може да обидиш някого или да нараниш чувствата му.Мълчанието е злато,но днес вероятно по-ценно би било хората да се поучават от мъдростта на думите.Тогава езикът може би ще бъде по-малко враг и повече приятел.
    Езикът може да бъде и приятел и враг,но това зависи от начина,по който го използваме.Трябва да се овладее изкуството му и всички да се превърнат в художници на речта си.Но най-важното е хората да се научат кога да говорят и кога да замълчат.
    Езикът е враг,тогава когато не го уважаваме.Но е приятел,тогава когато знаем какво говорим и се изразяваме ясно и точно.Езикът може да бъде приятел на всеки,стига той да може да го разбира и да владее със него подобаващо .
    ♥ ♥ ♥ Докато другuте сu казват: "Амu ако се проваля?" , аз сu казвам: "А ако успея?" ♥ ♥ ♥

Голям фен Аватара на SladkaZagadka
    Град
    София
    Писала съм подобно нещо, ето малко и от мене ..

Езикът е чудо, защото благодарение на него ние комуникираме . Без него ние не бихме могли да се разбираме . Всеки род (народ) пази и използва своя език, макар и постоянно да се видоизменя.

"Език мой, враг мой!"
    "Език мой, брат мой!"
    Езикът е универсален начин за разбиране и събиране на хора . Но е и един от най-големите отмъстители за незнанието им . С една дума двама човека, две страни биха могли да се съберат, но също така и да нарушат приятелството и мира помежду си . Когато получим ново знание, ние обогатяваме своята култура . Всичко, което ние знаем за нашия език, вкл. народните песни и приказки, се предава от поколение на поколение . Затова ние трябва постоянно да трупаме нови знания, за да запазим езика е културата си ..
    Love is everything!

Град
    София
    Идеално е.

Град
    София
    SladkaZagadka благодаря ти много , но къде да го вместя това,което ти написа ? като увод/теза или .. ?
    ♥ ♥ ♥ Докато другuте сu казват: "Амu ако се проваля?" , аз сu казвам: "А ако успея?" ♥ ♥ ♥

Град
    София
    Ако искаш постави това
    "Език мой, враг мой!"
    "Език мой, брат мой!"

някак в тезата, а в доказателствената част се обоснови .
    Love is everything!

Град
    София
    Oк . Благодаря ти многоо

Град
    София
    Самоцитирам се ..

Когато получим ново знание, ние обогатяваме своята култура . Всичко, което ние знаем за нашия език, вкл. народните песни и приказки, се предава от поколение на поколение . Затова ние трябва постоянно да трупаме нови знания, за да запазим езика е културата си ..
    Това трябва да е към заключението, това ти е цялото разсъждение в 2-3-4 изречения, като прибавиш и твоите и изводът, до който си стигнала
    Love is everything!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си