- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Към момичетата
Искам да ви питам дали имате косъмчета по гърдите и корема???Защото аз ги имам от много време и е много дразнещо,махам ги с епилатор,но се чудя това нормално ли е..или не?И ме интересува това може ли да повлияе на растежа на гърдите защото съм на 19 години и не съм забелязала от 1-2 години да са ми пораснали,нито пък размера на сутиена ми се е променил???
върви душко при ендокринолог защото вероятно имаш някъв хормонален дисбаланс и нарушен метаболизъм,стува ми се че проблема е в тироидните хормони и нарушение в половите(при понижени стойности на т3 и т4 и на естрадиолите и завишени тестостерони е възможна появата на мъжки вторични полови белези като окосмяване по места не типични при жените задебеляване на глас забавен растеж на женските вторични белези и т.н.),това е вероятна причина специалист може да ти каже по-точно,но ако не идеш не си епилирай гърдите защото космите загрубяват и ако са били мъхести след отстраняването им ще се заместват постоянно с по-твърди и груби и ще станат като четина на нерез![]()
сестра ми има по корема и казва че и на мен може да ми излязат. тя си ги маха с пинсета. а аз имам малко по гърдите. като космите по цялото тяло ама по-дълги ама тънки. нормални е!!!![]()
NoT VeRy SmArT bUt ReAdY fOr PaRtY
При понижени Т3 и Т4 тя щеше да е пухкавелка, да не кажа дебеланка, Red_Hair.
kiki1991, не се помайвай, ами върви на гинеколог!!!
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
не трява ли на ендокринолог?и кг са ми добре..само 4е много бързо ги качвам..иначе от какво може са тези косъмчета?Първоначално написано от kalpazanka
мдам т3 и т4 са метаболитни хормони,но ираят роля и при вторичните полови белези,приморно хубава и гладка (женка) кожа и още някой подобни
Човек няма косми единствено по дланите и стъпалата. Няма защо да плашите момичето. Ако космите са мънички и тънички, почти като мъх-няма от какво да се притесняваш!![]()
Ако ендокринологът ти направи ехография на яйчници, не е проблем да се консултираш и с него. Ако това се случи, обади ми се- ще те почерпя.Първоначално написано от kiki1991
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
и според мен е така. просто там са малко по-особени!Първоначално написано от mkio
![]()
NoT VeRy SmArT bUt ReAdY fOr PaRtY
да нормално е да има бебешки мъж,но щом и е направило впечатление до толкова че да пише тук,явно има нещо,което е необичайно да го имана това място,и сиг за 10ти път казвам,че си казваме мненията тук и това са просто хипотетични твърдения,който изхождат от проблемите от които се оплакват хората![]()
Ако са като мъхчета,няма от кво да се притесняваш,и аз имам косъмчета на тея места,и на ендокринолог съм ходила ама нямам никакъв хормонален дисбаланс.