Мммда това ми напомня за нещо много важно - в чужбина просперираш, ако имаш потенциал и си способен. Просто там ти правят подбор, ако имат нужда от теб - ще живееш добре, ако нямат - следващата история го описва много добре.

Един "бачкатор" среднист, работеше в Латвия и изкарваше, близо 2 хилки в евро на месец. Е да ама дрънна ги кризата и му секнаха парите. Реши да емигрира към Канада, щото чул че там било много добре. Хвана продаде коли-моли - събра пари и замина. Обаче нелегално. И как става работата чел из форуми - отиваш предаваш се на властите и казваш, че искаш убежище и такива ти ми shitz. Отива нашия - огромна стая пълна със какви ли не - индиици, китайци, черни, абе всякакви и един на едно бюро. Отиваш при него и те пита "Ти кфо моеш да правиш?" Един казва ми инжинер съм, окей мини вляво. Друг лекар и той в ляво. Трети строител - мини в дясно. Идва нашия - ти кфо моиш да правиш "Язе мога да режа дърва." Добре мини вдясно. Хайде всички сега вдясно на летището и нашия с директен полет, Mонреал - Сарафово...Нашия упорит, продава още работи отива пак. "Язе мога да режа дърва." Фиииу - Сарафово...again. Welcome to Canada...