Аз имам стабилни впечатления главно от Германия и Америка. За англия съм чувал доста неща, но ще пропусна поради това, че информацията е 3-5-10 ръка.
В Германия съм живля в Ерфурт. Много хубав град. С размерите на Пловдив по площ и население. Знаеш ли първата вече какво ми казаха. Не излизай тая вечер след 19ч., че може да пострадаш. Тоест да те пребия или дори убият. Имаше (нео)НАЦИСТКО шествие. ЛОЛ ОМФГ. Аз стоях и ги гледах невярващо. Естествено като дебела глава излязох. Вярваш ли че такъв бардак направиха...че не е истина. Кошове обръщаха, блъскаха, чупеха, викаха, пиеха...Чудо.
Не се бият по автобусите викаш... По автобусите не съм ги виждал, ама се скараха някакви там в трамвая (разбирайте модерна мотриса, не софииските антики) и 2ма направо му затовриха окото на 1ния и му пръснаха веждата...естествено бяха пияни...А да забравих да спомена, че имат навика да се наливат по спирките и по улиците. Вино бе баце...седнали на спирката и 2ма наливат от бутилките вино и пият...и говоря за наши набори.
Не въобще не е като в българия...А да една жена на годините на майка ми заедно с мъжа си мъртвопияни седят на спирката. И тя се напика в гащите...хич не и дреме...детото там квичи нещо на дойчовски - никой не го ебе.
Единия германец го гонихме посреднощ по паркинга да му вземем ключовете за колата. Беше изпил 1.5л ракия и искаше да я пали и да си ходи...едвам му ги взехме и го убедихме да си вземе такси...нагледал съм се на такива изпълнения и там. Цял ферман мога да напиша за престоя си там.
Относно Америка, там няма мизерия? Няма просяци и бездомници? Наркомани? Бъркаш. Всичките на нашите години са пробвали трева НАЙ-МАЛКО. Забранено е да се наливаш под 18...да бе да. Пият си и не ги бърка. Пияни се качват в колите си...Не им пука на черупката.
Просто там имат навика през деня да се правят на света вода ненапита, а вечерта не можеш да й извадиш главата от кенефа пълен с драйфано. И говоря предимно до тук за наши набори.
Мога да ти говоря сигурно цяла нощ...пък и само в Америка няма да гледат на теб като на Българин. Навсякъде другаде това има значени. Откъде си и какъв си. Нищо, че се преструват. Да не говорим колко арогантни могат да бъдат...
И да, искам да си направим държавата като хората. Потенциала и възможностите ги има. Воля няма. Защото е трудно. Ама нищо хубаво не става лесно.