- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- цистит
знам че има няколко разновидности на тая болест...четох в нета обаче не можах да си отговоря на въпроса от какво се получава? дайте мнения като цяло от кво се получава, до колко време минава, само ли минава (четох и знам доста работи, просто търся мнения)
Дори счупеният часовник ... е 2 пъти верен в денонощието ....
Най-често от простуда - моят цистит беше от това. Също лекарката ме пита дали съм вдигала тежко или дали съм се удряла силно. Може и от някакви бактерии - помня, че ме пита и дали правя секс и да не би циститът да е от това.
Но фактът, че повечето жени заболяват от цистит когато стане малко по-студено през октомври-ноември показва, че простудата е най-често срещаната причина.
аз четох че може да стане и от прекалено задържане на урина, демек да се стиска момичето...значи и от секс може да се получи така ли ?? sh1t![]()
Дори счупеният часовник ... е 2 пъти верен в денонощието ....
Първоначално написано от AzBre
Циститът е вид възпаление. Възпаленията пък се получават от бактерии, така че е възможно и от секс, ако не се внимава.
Ако се стискаш ще си увредиш по-скоро бъбреците, но може и цистит да се получава, не знам.
И аз имах цистит. при мен беше 3 пъти от простуда и въпреки, че редовно ходех на лекар и се лекувах сега имам камъчета в бъбреците. Но това, че при мен не е дало резултат лечението, не значи да не се лекуваш.
П.С. Дано да мине бързо и да не става по-сериозно.
И аз мислих да пускам тема за цистита, но малко по различна. Аз понеже съм карала 4 пъти това възпаление и миналата седмица спах с приятеля ми и пак се получи, а на следващия ден настинах. Предните ми получавания на цистит са били от настинки, но съм чела, че може и след секс и сега не знам от кое е по-точно и ме е страх да не се получи пак така защото е непоносимо. А като общо, при това възпаление имаш парене при уриниране, болки ниско в корема (пикочния мехур), много често ти се ходи до тоалетна (по малка нужда), при вече по-сложното заболяване има и болки при уриниране, също така и кръв. Някои могат да заболеят веднъж от цистит, но при други е хроничен (може повече от два пъти). Аз по принцип го лекувам с един антибиотик "Ципрофлоксацин" - на мен лично много ми помага и не е с висока цена.
Малко се заплеснах ;д .. Нека отговоря сега и на твоя въпрос и се надявам да съм била полезна с нещо от простотиите ми.
"Като цяло от кво се получава, до колко време минава, само ли минава (четох и знам доста работи, просто търся мнения)"
Като цяло се получава от настинка (най-често) или бактерии. Минава за около 2-3 дни, но зависи с какво го лекуваш и след минаването му, независимо дали те боли или не, трябва да продължиш лечението до края на определената доза лекарства или билки. За това-само ли минава.. да ти кажа ако го оставиш да мине само може и да се влоши, така че е най-удачно при първи симптоми или да си вземеш някакъв чай за цистит или хапчета. И на двете ефекта е положителен и за еднакво време.
If you love me then, thank you!
If you hate me then, fuck you!...
Нямам кво да допълня, освен, една приятелка ми сподели, че всяка година лятото получава цистит и казва, че е от водата. Пие някакви хапчета и й минавало за няколко часа.
На мен само веднъж ми се случи и мисля, че беше от секса. Пих два дена по 1 прахче (лекара ми изписа някво, много приятно беше на вкус) и ми мина.