- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- цистит
И аз мислих да пускам тема за цистита, но малко по различна. Аз понеже съм карала 4 пъти това възпаление и миналата седмица спах с приятеля ми и пак се получи, а на следващия ден настинах. Предните ми получавания на цистит са били от настинки, но съм чела, че може и след секс и сега не знам от кое е по-точно и ме е страх да не се получи пак така защото е непоносимо. А като общо, при това възпаление имаш парене при уриниране, болки ниско в корема (пикочния мехур), много често ти се ходи до тоалетна (по малка нужда), при вече по-сложното заболяване има и болки при уриниране, също така и кръв. Някои могат да заболеят веднъж от цистит, но при други е хроничен (може повече от два пъти). Аз по принцип го лекувам с един антибиотик "Ципрофлоксацин" - на мен лично много ми помага и не е с висока цена.
Малко се заплеснах ;д .. Нека отговоря сега и на твоя въпрос и се надявам да съм била полезна с нещо от простотиите ми.
"Като цяло от кво се получава, до колко време минава, само ли минава (четох и знам доста работи, просто търся мнения)"
Като цяло се получава от настинка (най-често) или бактерии. Минава за около 2-3 дни, но зависи с какво го лекуваш и след минаването му, независимо дали те боли или не, трябва да продължиш лечението до края на определената доза лекарства или билки. За това-само ли минава.. да ти кажа ако го оставиш да мине само може и да се влоши, така че е най-удачно при първи симптоми или да си вземеш някакъв чай за цистит или хапчета. И на двете ефекта е положителен и за еднакво време.
If you love me then, thank you!
If you hate me then, fuck you!...