Дам, след толкова години в този форум, седям и аз най-накрая.

1. Защо започна да пишеш тук?
Тук или във форума, защото разликата е ОГРОMНА!
2005 започнах да пиша/чета в Секс (срам). Тъй като навлизах тогава в тази сфера, желанието ми беше наистина да науча нещо от пишещите там, но уви. Дразнех се ужасно много, че съм начинаеща, а знам повече от тях и затова мигрирах тук. Предпочитам да съм в среда, в която хората са по-интересни, знаят повече и мога да науча много от тях - не само като сухи знания, а и модели за поведение.

2. Как са реагирали хора извън форума, когато разберат, че пишеш в него? Някоя интересна случка за споделяне?
По принцип си избирам кой да знае и кой не. На повечете въобще не им пука и не свързват този форум с нищо, достатъчно далечен им е. По-скоро интересни ситуации се получават, когато сме с външни приятели, на някого от тук и възникне въпросът "Откъде се познавате?".

Надолу ще го разберат само хора, които познават участниците, най-вероятно.
Лятото бяхме в една градинка и реших да придружа С. до магазина за бира и последва същият въпрос. Бях убедена, че знае за вашето писане тук, тъй като 5 минути преди това някой беше споменал нещо. Е, не знаеше... Последва 10 минутен смях и подигравки и моби от моя страна да не ме издава.
Оттогава внимавам много и гледам да не отговарям нищо. Онзи ден Кр. дойде да се запознава с мен за 10-ти път и ме пита с кого съм дошла.
Аз: С M. и Р.
Той: Откъде се познавате?
Аз: Аммми, всъщност от В. и M.
Той: А с тях? Така по-конкретно?
Аз: Mеждудругото първо се запознах с Ч. Ходи него да го питаш.

Съкратената версия на 5 минутни разпити. Mразя да ме питат в такива конкретики и да не се задоволяват с "Общи приятели".