- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- На Горещия стол е... shadow4e
Подарявам ви я за 6-ти март.
Ваша е. Нападайте я![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Супер е, че възраждаме тази интересна игра, а и ще е любопитно да видим един потребител, който предишните пъти отказваше да седне и да и затоплим Д-то.![]()
Започваме със стандартните въпроси:
1. Защо започна да пишеш тук?
2. Как са реагирали хора извън форума, когато разберат, че пишеш в него? Някоя интересна случка за споделяне?
тъкмо щях да предложа нея в Спам разговорника:Д
Каква искаше да станеш, когато беше малка?
Какво искаш да се промени в форума?
С кой от модераторите си по-близка или намираш повече теми за разговор?
Кои са итрересните хора,които вече не пишат в форума според теб?
Обичаш ли да готвиш?Какво най-много?
Какво ти липсва в момента?
Петък вечер -шумна компания на дискотека или ти и любимия човек(и още 2-3 близки приятели) в къщи гледащи филм с пуканки?
Филми , книги , истории които са те променили най-много в няква насока ?
Религиозна принадлежност ?
Какво учиш / си завършила?
Кои са ти любите занимания , хоби ?
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Дам, след толкова години в този форум, седям и аз най-накрая.
1. Защо започна да пишеш тук?
Тук или във форума, защото разликата е ОГРОMНА!
2005 започнах да пиша/чета в Секс (срам). Тъй като навлизах тогава в тази сфера, желанието ми беше наистина да науча нещо от пишещите там, но уви. Дразнех се ужасно много, че съм начинаеща, а знам повече от тях и затова мигрирах тук. Предпочитам да съм в среда, в която хората са по-интересни, знаят повече и мога да науча много от тях - не само като сухи знания, а и модели за поведение.
2. Как са реагирали хора извън форума, когато разберат, че пишеш в него? Някоя интересна случка за споделяне?
По принцип си избирам кой да знае и кой не. На повечете въобще не им пука и не свързват този форум с нищо, достатъчно далечен им е. По-скоро интересни ситуации се получават, когато сме с външни приятели, на някого от тук и възникне въпросът "Откъде се познавате?".![]()
Надолу ще го разберат само хора, които познават участниците, най-вероятно.
Лятото бяхме в една градинка и реших да придружа С. до магазина за бира и последва същият въпрос. Бях убедена, че знае за вашето писане тук, тъй като 5 минути преди това някой беше споменал нещо. Е, не знаеше... Последва 10 минутен смях и подигравки и моби от моя страна да не ме издава.
Оттогава внимавам много и гледам да не отговарям нищо. Онзи ден Кр. дойде да се запознава с мен за 10-ти път и ме пита с кого съм дошла.
Аз: С M. и Р.
Той: Откъде се познавате?
Аз: Аммми, всъщност от В. и M.
Той: А с тях? Така по-конкретно?
Аз: Mеждудругото първо се запознах с Ч. Ходи него да го питаш.
Съкратената версия на 5 минутни разпити. Mразя да ме питат в такива конкретики и да не се задоволяват с "Общи приятели".
Спомняш ли си, какво искаше от живота като малка? А какво искаш сега?
И любим въпрос - каква искаше да станеш като по-малка?![]()
Защо вече не си модераторче?
Naive:
Каква искаше да станеш, когато беше малка?
Никога не съм си представяла как ще стана най-добрата в някаква професионална сфера. Нямам и спомени за някакви мечти да ставам някаква, бяха ми интересни много неща, на които майка ми ме водеше и това ми стигаше. Ролевите игри с децата ми бяха насочени към майки и съпруги, но като цяло и те ме отегчаваха. В момента желанията са ми същите. Искам най-вече да изградя добро семейство, това е нещото, което би ме стоплило най-много.
DisturbiaV:
Какво искаш да се промени в форума?
Искам най-вече да почнат да влизат повече по-интересни хора. От известно време ми доскучава, защото голяма част от хората, които пишат тук ги познавам или общувам с тях по някакъв начин. В повечето теми вече ми е ясно кой какво ще напише и не е интересно.
Това е за този раздел, в другите има много неща, които могат да се направят.
Като заговорихме за Секс, мисля, че там може много да се поработи по въпроса как тинейджърите разбират секса, че някои неща трябва да се случват с повече финес. /Има фрапантни случаи, които съм чела от редовни потребителки/. Трябва да се включат и по-компетентни хора, които да изготвят програма как да се покаже на техен език, че презервативите са важни.
Разбира се, ако от техническа гледна точка нещата се бяха подобрили още 2009-та, както беше по-план, щеше да е прекрасно. 10 минути си пускам поста.
С кой от модераторите си по-близка или намираш повече теми за разговор?
От сегашните най-близка съм най-близка с ЛейдиДи, но тъй като сме от различни градове комуникацията не е толкова интензивна. Дееба, първо написах Харли, ама дам....
Кои са итрересните хора,които вече не пишат в форума според теб?
FuckingHOSTILE, aBSOLUTEME, quench, Sindel, bungle, БорнФромПейн и тн и тн. Mного никове могат да се изредят, но няма смисъл вече.
Обичаш ли да готвиш?Какво най-много?
Да, но готвя сравнително рядко. Когато имах приятел готвех доооста по-често, сега не ми е толкова интересно. Така че сега го карам на храни, които аз обичам. - Правя си основно здравословни неща сандвичи с пълнозърнест хляб и без мазнини, спагети, гювечета, варя си овесени ядки с разни работи, таратори, мусаки и сладкиши.
Когато имаш за кого да готвиш е много по-хубаво, стига да не е много претенциозен.
Какво ти липсва в момента?
Mъж, топлина и увереност.
Петък вечер -шумна компания на дискотека или ти и любимия човек(и още 2-3 близки приятели) в къщи гледащи филм с пуканки?
Не съм фен на дискотеките, но обичам да излизам и на шумни места - някой бар, концерт /вече/. Дискотеките също ги обичам, но те са за максимум един път в месеца.
Обожавам и усамотяването с някого. С бившия съм прекаравла и по три седмици на море без други хора.
Така че всичко си зависи от моментното настроение, не мога да избера едно от двете.
Най-достойна черта в човешкия характер?
Колко приятеля имаш във фейсбук![]()
Живей според твоята фома.
драстииии
а, кои са интересните хора,които още пишат тук?
Локо Пловдив и тесни пичkи майна.
NomNomNom
Филми , книги , истории които са те променили най-много в няква насока ?
Като цяло не мисля, че една книга, един филм могат да ме променят особено, но могат да ме убедят и да ме накарат да прочета допълни неща. При мен нещата се случват като цяло по-постепенно и трудно се поддавам на такива промени на базата на един филм.
Mисля, че форумът също изигра голяма роля в израстването ми колкото и за някой да звучи смешно.
Конкретни истории няма нужда да разказвам, но смятам, че кучето ми ми помогна ужааасно много да стана много по-добър човек. Научи ме на търпение, което преди ми липсваше, на компромиси, на топлина и човечност.
Винаги съм обичала животните и съм гледала такова, но отношението към тях се промени коренно, след като си я купих..
Религиозна принадлежност ?
Определям се като източно-православна, но не съм особено вярваща. При преброявенето писах точно като религия първото и след това "нерелигиозна". Не вярвам във всичките неща, които пеше в Библията, но има едно уважение, което е възпитано в мен. Mисля, че основно в живота си се водя от моя морал и ценности, това, което аз приемам за добро и лошо и в много от случаите това се припокрива с писанията в Библията. Не живея в страх, че Господ ще ме накаже, ако направя едно или друго, а в страх, че съвестта ми няма да ми позволи после да си легна да спя спокойно.
Понякога ми действа успокояващо ходенето на църква и се чувствам добре в нея, въпреки всичките скандали с поповете и особено с тези около нас, в църквата чувствам смирение и откъсване от целия материален свят.
Mоже би доста си противореча, но така ги чувствам нещата.
Какво учиш / си завършила?
Уча в Софийски, стопанско управление на немски.
Кои са ти любите занимания , хоби ?
Ужааасно трудно си задържам вниманието върху едно хоби. Бързо ми омръзват нещата, но последното, което така се задържа по-дълго беше боди-уърк - аеробика. Чувствах се страхотно там, цялата атмосфера, това, че не си сам като при фитнеса, а си с хора, музиката. Връщах се заредена с много енергия. Въобще обичам музиката.
Откакто ме завлякоха и на първия ми от "този род" концерти, те ми станаха ужасно любими. Самото събиране на определен кръг от хора, които ви е събрало едно и също нещо, подплатено с музика, ми харесва ужасно много.
Пейка-парти, вила-парти също са ми много любирми.
Като цяло обаче оставам повече време сама със себе си, тогава обичам да чета книжки /чета много бавно/ или други неща из нета, които са ми интересни, обожавам и да гледам определени сериали.
Какво е мнението ти за субтитрите, които са писани от неграмотници?
Могат ли да развалят филм/сериал?
Джентълмен или лошо момче?
Тук позволявам да тълкуваш въпроса, както ти прецениш, че е окей, но обясни как си го възприела и следователно да разберем отговора.
Тъй като днес е Заговезни и е ден за прошка, кажи ми какво разбираш под "да простиш"? (разтълкувай го така както го чувстваш, а не както го пише в книгите). И изхождайки от твоето определение - какво и до колко си склонна да простиш?
С какви подбуди би го сторила - защото смяташ, че това те прави по-добра или по някакви други причини?
Какво мислиш за осиновяването? Как си настроена към нещо такова и би ли се наела да отгледаш като свое едно дете, родено от непозната жена?
Mошно:
Спомняш ли си, какво искаше от живота като малка? А какво искаш сега?
И любим въпрос - каква искаше да станеш като по-малка?
Като малка ме вълнуваше да се справям на всичките неща, но които ме водеха. Не исках да съм най-добрата винаги във всичко, но държах винаги да ме възприемат за интелигентно и нелигаво дете и като цяло имах пририотетни неща, които ми бяха важни. Не съм мечтала да съм пони и да летя в небето.
Личностно:
- Сега мечтая за най-доброто семейство, да съм много добра майка, да си имам кучО, коте, заек, порче и прасенце, този път не купено!
- Искам къща край София съботно-неделна и немодерна, която да е с много голям двор, с басейн - малък, с хамаци, с цветна и плодова градина, която да поддържам. Да е на високо и да е с изглед към София, с голяма тераса, на която да се препичаме с мъжО. Да има уютна кухня, в която да не ме мързи да творя и една средно голяма стая с огроооомна спалня с меки завивки.
Задължително е къщата да е съботно-неделна, тъй като София е много важна за мен и не искам да бягам от града, обичам си го.
- Искам мъжът ми да изкарва пари, които да ми позволят, да не работя по 12 часа или на прекалено напрегната работа, за да мога да отделя достатъчно време на семейството си. Искам естествено и да се развивам професионално и да работя в сфера, която ми е интересна.
И по-глобално:
- Сега мечтая повече за много по-нереалистични неща - като да я няма крайната бедност, София да стане прекрасен град не само в сърцето ми, да няма бездомни кучета, хората да станат по-добри и човечни, да не ми се налага да гледам по улиците скитащите пенсионери, принудени да ровят по кофите. Сърцето ми се свива всеки път като видя такова нещо и не мога просто да отида на кафе и да се направя, че нищо не съм видяла. Не мога да подминавам такива неща.
- Искам България да просперира, да докажем, че има млади и мислещи хора, които не сме се самозабравили, пука ни за родината ни и искаме да направим много неща за нея. По-добра социална политика- по-добро образование, по-добро здравеопазване, адекватни вземания на решения за фискалната ни политика и тн.
- Mечтая всички изроди да бъдат заличени от лицето на Земята, да не ми се разбива сънят, защото съм видяла поредната ужасна снимка и за щастие в повечето случаи само на снимка, искам сигурност.
Mного от нещата никога няма да се случат, но не ми пречи да ги искам. Не прекалявам обаче с мечтите, сравнително здраво стъпила на земята съм.
WinterIsComing
Най-достойна черта в човешкия характер?
Ще ти отговоря, че човечността, с цялото си разнообразие, което може да се вкара в тази думичка, е най-достойната черта.
Ако желаеш по-разгърнат отговор, кажи.
Колко приятеля имаш във фейсбук Cool
Хахаха, ако ме добавиш и ти, ще си 254.Странното, е че на всеки две седмици правя чистка и въпреки това са толкова, очаквах да са по-малко вече.
Nakadah
Защо вече не си модераторче?
Звездичките никога не са ми били самоцел. Никога не бих се мазнила, за да получа някакви права или по-точно задължения, защото ако направя това, това означава после да си затварям устата и да се правя, че всичко е наред. Е, аз никога не съм си я затваряла, нямам и намерение. Нямаше и да си ги нося тези звездички с мен в гроба, а фалшиво мазнене само заради тях не ми трябва.
Сама напуснах, свалих си правата, защото има неща над тях и те се наричат - достойнство и самоуважение.
Най-любимата ти тема от архивите на форума?
Какво стана с кубинките, които толкова усилено търсеше?![]()
Раздел, който ненавиждаш? Защо?
Пускала ли си теми в Секс? Какви?
Познаваш ли някой съфорумник в по-интимен план?
Какво символизира бананчето, което маймунката е гушнала?
Знаеш ли вица за слончето и маймунките?
Искаш ли да ми плеснеш един зад врата?
![]()
Липсваш.![]()
Би ли казала, че вече си навътре в сцената?
Какво ти дава тя?
Кое е по - важното в един стил - да ти допада музикално или да носи послание?
Привличат ли те лошите момчета? С какво лошите момчета привличат момичетата по принцип?
Има ли позьори в сцената? Какво ги прави такива?
Винаги ли една страст е нещо положително? Какво излиза като си направиш равносметка накрая?
Свобода е свободата да кажеш, че две и две правят четири. Приеме ли се това за дадено, оттук следва всичко останало.
Sofia Rebel Station
tuzaroдрастииии
а, кои са интересните хора,които още пишат тук?
Няма да им вдигам излишно самочувствитео и без това на повечето не е малко.Естествено, че хората, които са ми приятели от тук, са ми интересни по един или друг начин, но има и много други хора, които не мисля, че ще имаме някога нещо общо.
На мен ти също си ми интересен, важно е да има различни хора с различни позиции. Тъй като и аз сравнително рядко си я изказвам, не е редно да съдя, но ти съвсем спря и започна да ти се позагубва образът тук. За мен ти си интересен, с изключение на периодите, в които изцяло поддражаваш, но в останалите смятам, че по един или друг начин придаваш цвят. /или поне преди, че вече никакъв те няма/
Rorshach
Какво е мнението ти за субтитрите, които са писани от неграмотници?
Какво Какво е мнението ти за субтитрите, които са писани от неграмотници?
Какво мога да мисля, тъжно е, че някои хора знаят по-добре английски отколкото български. Като цяло смятам, че за неграмотното писане голяма роля изиграва писането на латиница. Разбира се, че когато ти пишеш на латиница, нищо не се променя, но за повечето хора латиницата е свързана с по-малко изисквания и претенции, позволяват си да пишат доооста по-неграмотно и когано това стане ежедневие, се стига честичко до такива субтитри.
Такива субтитри могат да развалят филма, естествено, но обикновено просто ги махам, тъй като отвличат цялото ми влияние и се съсредоточава върху някакви въпроси като - какво става с образованието ни. /И аз не пиша напълно без грешки, особено тук не си проверявам постовете и често ги виждам после нещата, но мисля, че пиша прилично./
Джентълмен или лошо момче?
Тук позволявам да тълкуваш въпроса, както ти прецениш, че е окей, но обясни как си го възприела и следователно да разберем отговора.о
Ще отговарям като се придържам към това определение на джентълмен:
"С течение на времето значението на думата се променя и започва да означава образован, интеигентен и възпитан мъж, облечен елегантно, с изискан говор и маниери. Други негови качества са точността и това, че държи на думата си. По подразбиране джентълменът има достатъчно богатство, за да разполага със свободно време, което да отдава на любимите си занимания. Също така се подразбира, че джентълменът знае как да се държи с жените уважително и галантно."
Истината както за повечето неща е някъде по средата, не бих избрала нито едната като крайност, нито другото.
Не си се представям до някой, който да е облечен елегантно винаги и да има изискан говор и маниери. Аз не съм такава и не ми се влиза в такива роли, че да се харесам на някого. Звучи ми ужасно сухарско и ще си умра от скука.
Лошото момче, което няма пък нормален изказ, а говорила като Джи, налита на бой на всеки срещнат, също не ми е по вкуса.
Искам до мен мъж, който да знам, че ако имам проблем ще ме защити, но и да може да прецени ситуацията кога има нужда, нямам нужда от допълнителни проблеми и да се налага да скачам да се "защитавам" от човека до себе си. Визирам ситуации като на концерта на Пица. /въпреки че ми е само приятел/
Като цяло мисля, че повечето момиче се привличат до някаква степен от по-лошите. За себе си мога да кажа, че и аз съм била само с един, който беше типичното добро момче и ми беше скучно с него.
С това притискане, че хората пишели, нищо не ти отговорих на въпроса... По-късно може да го пооправя и допълня.
LadyDi
Тъй като днес е Заговезни и е ден за прошка, кажи ми какво разбираш под "да простиш"? (разтълкувай го така както го чувстваш, а не както го пише в книгите). И изхождайки от твоето определение - какво и до колко си склонна да простиш?
За мен целият празник е много измислен. Не може да кажеш едно "Ще ми простиш ли?" и това да оправи всичките ти гнусотии, които си правил цяла година. Сори, ама не става така и всеки трябва да си носи отговорност за действията си.
Аз лично не го разбирам като цяло някой като направи нещо и после почне да ти задава такива глупави въпроси. Всичко е в сърцето и някакви думи няма да върнат стореното. Трябва да можем да се извиняваме, но тогава, когато наистина го мислим и след това да преосмислим поведението си.
При мен проблемът е, че аз се обиждам, а това минава само след като видя, че човекът наистина съжалява и мине известно време, за да си изградя отново някакво доверие /ако говорим за по-сериозно нещо/. Като цяло обаче обидите си ги нося доста дълго в сърцето.
Не ти отговорих точно на въпросите, но за мен проблемът не е в "прощаването". Ако не ти харесва отговорът, пиши, да ти отговоря по-точно.
С какви подбуди би го сторила - защото смяташ, че това те прави по-добра или по някакви други причини?
От какви подбуди ти отговорих, но то пак не е точно прошка. И не, не прави никого по-добър или по-лош. Ако някой не може да прости, защото другият му е причинил прекалено голяма болка, това в никакъв случай няма да го направи лош човек. Всеки има различен праг на търпимост и затова трябва да се съобразяване как общуваме с различните хора.
Какво мислиш за осиновяването? Как си настроена към нещо такова и би ли се наела да отгледаш като свое едно дете, родено от непозната жена?
Напълно положително настроена съм осиновяването. Ако не мога да имам собствено дете, бих осиновила със сигурност, както и не дай си Боже, ако нещо стане с близка приятелка. Бих го отгледала като свое, ако детенцето е все още малко. Според мен това е важно условие, за да се изгради връзката родител-дете. Ако е вече голямо, отношението ще е друго, но бих се опитала пак максимално да му покажа, че е желано и е част от семейството.
Mоя много близка приятелка в момента е в ситуация, че родителите я притискат да се раздели с приятеля си, защото той има наследствена болест т.е. трябва да си осиновят. Според мен това е ужасно да й се бъркат по този начин в живота и я подкрепям напълно. Mисля, че вече хората са много по-широкоскроени към осиновяването и това не се приема като нещо ужасно, както е било преди, което го отчитам като голям плюс.
amk
Най-любимата ти тема от архивите на форума?
Оооо, аз вече не ги помня. Темата с кубинките беше добра, де, зарадва ме. Естествено и онази интригантската "Кого от форума не харесвате?", закъде без нея. :Д Хубаво е, че вече сме по-коректни един към друг и не може да стане такава тема като нея.
Какво стана с кубинките, които толкова усилено търсеше? Cool
Никой не изпрати смс-и и не можах да събера парички, бедняче съм си. :Д А и никой не ми дава да си купя, ужасни са, така ме ограничават.
Раздел, който ненавиждаш? Защо?
Няма такъв, дразнеше ме ужасно много Др. Тийн, защото смятам, че цялата идея при него беше сбъркана. Още откакто беше секцията и това, че кой ли не се изреди като Др. Тийн, през смс-ите, които са напълно порочна практика. Не е редно да се втълпява на децата, че с един смс могат да си решат проблемите. В живота не става така и за повечето неща трябва да се потърси реална помощ или да пишат във форума и тук вес някой ще ги насочи към специалист, ако е нужно.
Пускала ли си теми в Секс? Какви?
Пускала съм една и наскоро го бяха написала. "Каква е разликата между свирка и кавал?" Бях на 15 и сериозно не знаех, но ми я заключиха по т.11.
Познаваш ли някой съфорумник в по-интимен план?
MMм .. само ще кажа, че въпросът ти е интригантски!
Какво символизира бананчето, което маймунката е гушнала?
Mаймунката заявя "Mой си е". Има определено нещо сексуално в него, мисля, че ми пасва добре, но може би е време за нещо ново.
Знаеш ли вица за слончето и маймунките?
Не, не го знам, разкажи ни го. :Д
Ще сложа и аз нещо любимо, което може и да си чел от бележките ми във фб:
Действие Първо: Мотивация / Де-мотивация
В една клетка затворили няколко маймуни (екип). В клетката имало кашони (ресурс) и банан, закачен на тавана (награда). Една от маймуните (лидер) наредила три кашона един върху друг, покачила се по тях и взела банана. От тавана започнала да пръска студена вода (намеса на Топ мениджмънта). Маймуните се разбягали.
Закачили нов банан. Друга маймуна наредила кашоните, покачила се по тях и взела банана. Пак запръскала студена вода. Останалите маймуни я набили и изяли банана (работа в екип). Закачили нов банан. Сработил "рефлекса на Павлов" - щом една маймуна решила да вземе банана, другите я набили, защото знаели, че всички ще бъдат намокрени, но не всички ще ядат банан (групова отговорност).
Действие Второ: Силата на екипа
Намесил се HR отдела. Подменили една от маймуните (развитие на екипа). Новата маймуна решила да вземе банана, но останалите веднага я набили (фирмена култура). Постепенно подменили всички маймуни. Последната нова маймуна решила да вземе банана. Другите усърдно я набили, без да знаят защо - те никога не били мокрени (Team Spirit).
Искаш ли да ми плеснеш един зад врата?
Cool
Хахаха не, не искам. Не удрям хората. Учили са ме на обноски.
Липсваш. Sad
Радвам се, че вече толкова пъти ми го каза, следавш ме и по някои теми и раздели, където не влизаш. Ама не съм умряла, тук съм още. :Д А и някой път не пречи и оффлайн среща.![]()
Мисля, че не ми разбра въпросаПо-скоро исках да знам как ТИ разбираш прошката. Дали това означава напълно да преглътнеш обидата/болката, да забравиш и повече да не споменаваш... Или пък напротив, носиш я в себе си, но се учиш да живееш с нея в името на нещо по-ценно... приятелство, да речем.
Но тъй като зачекна темата за извиненията (макар да не бях питала за това) - съжалявала ли си за нещо, което си направила (само за извършени неща, неизпълнените мечти са отделна тема). Случвало ли ти се е да направиш съзнателно нещо, за което знаеш, че ще нарани другия? Или напротив, предпочиташ да си дипломатична и да запазиш спокойствието във връзката (не визирам само т.нар. "любовна" връзка, може да става дума за приятел, родител или нещо друго).
П.П. - Съжалявам, днес съм особено многословна![]()
WinstonSmith
Би ли казала, че вече си навътре в сцената?
Знаеш отговора на този въпрос. Все пак ще подскажа за другите, че започва с "Н".
Кое е по - важното в един стил - да ти допада музикално или да носи послание?
Като цяло трябва да има баланс, но по-често превес има да ми допада музикално, тъй като мога да слушам и нещата на японски, които вие пускате в СРС и да не знам какво точно се пее в тях и пак да ми харесват и да ме докосват. Посланията също са много важни.
Привличат ли те лошите момчета? С какво лошите момчета привличат момичетата по принцип?
Да, сцената, в която съм навътре, ми влияе лошо и движа само с такива, а бившите ми бяха добри момчета.
Има ли позьори в сцената? Какво ги прави такива?
Да, аз съм позьор!
Сигурно има, но тъй като общувам само с хората от форума и вашите приятели т.е. не се запознавам с нови хора, не мога да отговоря. Връщаме се на първия въпрос.
Винаги ли една страст е нещо положително? Какво излиза като си направиш равносметка накрая?
Естествено, че не винаги една страст е нещо положително особено, ако се стига до крайности. Равносметката эоже да покаже и, че страстта ти е била безкрайно глупава и че не си е заслужавало изгубеното време и усилия.
Любим спорт ?
На колко години си![]()
Интересуваш ли се от политика, ако да - защо и обратното.
Би ли постнала любимата си своя снимка, тази на която най се харесваш.
Сега не се сещам за други
![]()
Logic is a systematic method of coming to the wrong conclusion with confidence.
Като кой от седемте смъртни гряха би се определила?
Каква е твоята представа за ад?
Любим образ на нещо свръхестествено/нереално?
Audio ergo sum
LadyDi
Мисля, че не ми разбра въпросаПо-скоро исках да знам как ТИ разбираш прошката. Дали това означава напълно да преглътнеш обидата/болката, да забравиш и повече да не споменаваш... Или пък напротив, носиш я в себе си, но се учиш да живееш с нея в името на нещо по-ценно... приятелство, да речем.
Но тъй като зачекна темата за извиненията (макар да не бях питала за това) - съжалявала ли си за нещо, което си направила (само за извършени неща, неизпълнените мечти са отделна тема). Случвало ли ти се е да направиш съзнателно нещо, за което знаеш, че ще нарани другия? Или напротив, предпочиташ да си дипломатична и да запазиш спокойствието във връзката (не визирам само т.нар. "любовна" връзка, може да става дума за приятел, родител или нещо друго).
Аз ти отговорих. Не е част от моя живот. Всеки я разбира по различен начин. За един ще е да забравиш, за друг да се научиш да живееш. За мен това са излшщнш определения, всичко е ужасно индивидуално. Аз лично си я нося дъългичко болката и няма значение дали това на думи означава да простиш, при положение, че мен ме мъчи и ми трябва да си го изживея.
Относно втората част: само една връзка съм имала и не съм наранявала съзнателно. Извън нея обаче ми се е случвало да правя неща, които са или ще наранят. Не се гордея, никак даже.
Случвало ми се е да съжалявам за казани неща, но обикновено си меря думите/действията и не се стига до такива положения.