- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Болката от загубата на близък и как да укажа подкрепа!
Здравейте,нова съм тука,затова се извинявам ако раздела не е правилният!
Имам проблем,всъщност не е мой. На 18 съм и имам приятел от година и половина!
Преди 2 седмици някъде родителите му починаха.Катастрофираха. Аз предложих да остане няколко дни унас,докато се съвземе. Мисля че му дадох достатъчно пространство и време,за да осмисли случилото се.Като цяло бях до него! Обаче проблемът е,че през тези 2 седмици той всяка нощ сънува ужасни кошмари.Събуждам се от виковете му. Целият е потен,уплашен и трепери.Това е абсолютно всяка нощ.Мислех си,че за след няколко дни ще му мине,но не... ПРез деня се опитвам да го разведря и мисля че успявам,но през нощта е пак същото! Искам да му помогна,но не знам как,не съм добра в успокояването,незнам какво да кажа или да направя за да облекча болката му! Все пак правя каквото мога.Моля за съвети,как да спрем кошмарите? Дали да го оставя да се прибере у тях или да остане у нас! Всякакви съвети ще са от полза!![]()
Нека отиде на психолог и/или да се подложи на хипнотична терапия. Тва е на подсъзнателно ниво и е резултат от шока.
Welcome to the Jungle...
Съжалявам.![]()
Това, което правиш за него е много добре, много правилно.Не го оставяй сам.Това със сигурност е най-трудният и тежък момент от живота му - той има нужда от теб.А ти бъди до него,оказвай помощта и подкрепата от която той се нуждае.Кошмарите са нормални - все пак става дума за няколко седмици, които са си доооста кратък период, за да се облекчи малко от малко мъката му(което обаче сигурно няма да е скоро).И това е.Бъди до него!!!![]()
Big or small, lies are lies!
Не ми е хрумвало да го оставям! Но мъчно ми е да го гледам така... ако можеше по-бързо да си е същия като преди!![]()
Не може, случилото се е прекалено драматично, за да се преодолее толкова бързо. Съветите ми в предния коментар бяха напълно сериозни.Първоначално написано от waninka85
Welcome to the Jungle...
Незнам... малко раничко ми се струва за това.... може би ще се справим само двамата! Затова се допитвам до вас-дали нещо мога да му дам преди да заспи... Нямате си на представа колко е ужасно и за двама ни.Аз да го гледам как всяка нощ се буди,викайки,гърчейки се като червей!. И за него всяка нощ да преживява един и същи кошмар,а като се събуди да се озове в друг.И честно казано,всичко успокоително,което може да кажа,май съм го казала... просто не знам какво да кажа... освен да съм до него май няма какво друго да направя!![]()
Тенкс.
+1Първоначално написано от vagarious
съжелявам за приятеля ти
![]()
...... Бог да прости греховете им . И да даде надежда за живот на момчето.
Само немога да разбера защо питаш теенове дето в главата им е само секса ? Да беше потърсила мнение от компетентни хора на възраст.
Знам че тука е за тийнове,но пък знам 4е и се намират и колкото мен долу горе... с надеждата 4е може да ми кажете някой полезен съвет!![]()
Много съжалявам..![]()
Най-най важното сега е да си до него и да го подкрепяш във всичко.Да чувства закрила от твоя страна и да не се чувтва сам.Това сега е най-голямото нещо ,което можеш да направиш за него.Няма как ,ще му е трудно ,но с времето ще се оправи.Ако е съгласен можете да заминете за няколко дена, където и да е било за да се разсее малко.Успех!
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
съгласна съм..това 4е си до него значи многоПървоначално написано от vagarious
Не можеш. Никой...НИКОЙ не може. Абсурд. Обичай си го,подкрепяй си го, но не прекалявай с грижите. Понякога идва в повече цялото тва съчувствие/съжаляване.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Нормално е да не се е съвзел.
Все пак родителите му са починали.
С години няма да се оправи.
Това,което ще го излекува,e ВРЕМЕТО.
То е лек за всяка болка.
Бъди постоянно около него.
Покажи му,че държиш на него.
Заведи го напсихолог,зада сподели проблема си.
Сега има най-голяма нужда от ТЕБ.
окажа
проверяваш думата с оказвам, не с указател
застреляй се
Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО
Първоначално написано от TykaSePisheNick
Той на колко е години?
Какво казват родителите ти за това, че е отседнал у вас?
all day... all night... what the fuck?!
Единственото, което ти можеш да напрвиш, е да бъдеш до него и да си изключително търпелива. Както казаха по-горе, той няма да се възстанови толкова бързо, но времето лекува всичко. Затова просто му покажи, че си му опора и го обичаш.
Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]
Неги слушай тези .. Как ще го чакаш ?! Така ще се затвори в себеси .. Него гледай как се мъчи .. Покажи му, че го подкрепяш и не е САМ ! Сега СИЛНО ти препоръчвам да направите следното :
Идете в планината на вила за 1 седмица, разкарвайте се рано сутрин, и на залез слънце ! През останалото време го помоли да си излее душата пред теб .. Дори, ако трябва да поплаче - да го направи ! Доста ще е приятно СЕГА , защото е 'пролет' - най-хубавият сезон .. НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА Е ДАЛЕЧ ОТ ТРАФИКА, ЕЛЕКТРОНИКАТА, АБЕ НАПРАВО ВСИЧКОО ОТ ГРАДА, само чист въздух и ТИ ! <--- знам, че казах във вила имах впредвид заради лошото времеМоже да нямате паричната възможност ?! Тогава купете двойна палатка, храна и вода - що-годе 100-150 лева ще Ви излезе..
Моите най-искрени съболезнования за родителите му ! Но, много внимавай да не направи глупост..
ОБЩО ВЗЕТО ДА ИЗПУСНЕ ЦЯЛОТО НАПРЕЖЕНИЕ !!!
Животът е твърде важен за да го взимаме насериозно ..
много съжалявам за случилото се.....но миналиса само 2 седмици, невъзможно е да го преодолее толкова бързо. в крайна сметка, той може и да се усмихва, но родителите му са загинали и това не се оправя просто с разведряване. бъди до него през цялото време. нека знае, че има на кого да разчита, но бъди сигурна, 1е ще му трябва доста време да преодолее тази загуба.
Абе човек нямаш право да съдиш.Първоначално написано от fenastz
Първо ,момичето е в кофти момент заради гаджето си.
Второ,ти не си никой,зада я съдиш.
И то за такива глупости.
Дано и на теб ти се случи нещо такова,зада се осъзнаеш...
ПффПървоначално написано от VaMpiRKaTaaa
не ви съдя, че сте неграмотни. Просто давам съвет за съответното разрешение на проблема
![]()
Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО
Първоначално написано от TykaSePisheNick