АМК - каза нещо ,което не знаех . Дали ще може да разясниш - защо и в кой период на християните им е било забранено на бъдат банкери о0 ? За пръв път чувам за подобно нещо.
Аз все пак ще си направя труда да изчета всичко ,което ми попадне и току-виж се разходя до библиотеката ,но все пак останах без отговор - откъде тръгва цялата тази омраза към евреите.
И не ми казвай ,че е на база религия ,защото просто би било смешно да говорим за религиозни войни в периода след ПСВ.
Частта с това ,че са били доста заможни в следствие на професиите им е донякъде приемливо ,но хората са устроени така ,че просто да завиждат...
Чувствам се много тъпо ,че задавам подобен въпрос ,но сега като върна лентата назад осъзнавам ,че ни учат само колко онеправдани и угнетени са евреите ,но никъде не се споменава откъде тръгва всичко.

Иначе съм напълно съгласен с ето това :
Може би не се изразих правилно. Спекулират с размерите на антисемитизма и то точно на места, където е най-несериозен (или изобщо го няма). Например случаят с Галиано.
Помня как даваха по NG май един еврейски пън ,който обикаляше да 'лови' нацисти. Занимаваше се с някакви 60-70г хора ,които едва си седяха на краката и това с цел да ги бутне зад решетките...
Искаш мир и толерантност - отговаряш със същото.
Търсиш отмъщение и възмездие - получаваш ето това _|_ по т.1.

Плюс това, АМК , знаеш ли - дай САЩ да разкара Турция ,че Гърците да си устроят модерна Византия ^_^ ?
Или жабоците да завземат половин Европа ,защото виждаш ли ,някога са били най-великата империя (и не говоря за територия).

По принцип не съм нито ЗА ,нито ПРОТИВ евреите. Но ... смешен и слаб народ ,възползващ се от ситуацията и разчитащ на другите да осигурят неговото съществуване .... А накрая ,когато другите са победили вместо 'него', да преследва и наказва ...
Съжалявам ,но са ми някак извън принципите. Абе жалки са ми ,с една дума.