Излекувах кондиломи преди почти година. Също нямам много партньори. Гинекологът ми каза, че най-вероятно е от необезопасен анален, т.е. HPV се причинява от бактерии. Възможно е да си правил секс на мръсно място и една бактерийка е достатъчна.

Предписа ми лекарство, но ме предупреди, че най-вероятно няма да подейства и ще трябва да ме обгорят, за да ми ги махнат. Аз настоях да пробваме първо с лекарството. Не помня какво беше, но беше доста по евтино - около 20 лв.

Започнах мазане веднъж дневно - действаше мноооого бавно и ми се стори, че в един момент спря дори да действа. Бях много уплашена от идеята да ме обгарят, затова потърсих в интернет други начини на лечение. Лекарства много - при едни са помогнали, при други не, при трети въобще, но имаше положителни отзиви само за едно лечение - ябълков оцет.

Напоих един голям памучен тампон с ябълков оцет и стоях около 40 минути с него - доста щипеше и болеше, но за час кондиломите видимо се махаха. После процедирахме с приятеля ми с напояване на клечки за уши, за да не нараняваме всичко, а само кондиломите. За малко повече от седмица всичко се махна. После обаче имаше рани, които малко трудно заздравяха, но поне махнах тази гадост.

Доколкото знам, кондиломи могат да се появят по всички части от тялото.

Надявам се да съм помогнала.