- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Проблем с брат ми
Еми.. не знам как да започна.
Брат ми е човек с приятели.. тоест беше. Аз съм почти на 15, той почти на 17. Знаете на неговата възраст хората са по дискотеки с приятели, гаджета и всичко. А той.. той прекара 16тата си година пред компютъра. : | Сутрин става рано, за да седне на компютъра, вечер ляга късно отново заради компютъра. Не иска да излезе от вкъщи. Цяло лято родителите ми са го карали поне за момент да се отлепи от шибаната машина, но той не го правеше, докато не отидох като брат и сестра АЗ да поговоря с него, да му кажа как стоят нещата и той за 2 дена не седна.. Не знам как успя, но успя. :Д
Сега обаче става страшно. Постоянно е изнервен, наяжда се за 2 минути и пак на компютъра, от училище веднага се връща в къщи. Има приятели, но не иска да излиза с тях. Първо мислех, че са скарани, но когато ги видя ме питат за него, предават му поздрави и т.н. Той просто предпочита да се завре в стаята и да си играе нещастните игри. А за училището как е - да не говорим, ужасно зле е. На косъм е да остане.
До преди малко ми кипна.
Чистих в стаята му за 1 минута, докато без да искам не дръпнах един кабел и не му спрях компютъра.. Той побесня. o.0 Започна да крещи , да ме обижда с думи, които не съм и предполагала, че би ме нарекъл с тях. И по едно време ми вика " Махни се от стаята, ще те убия".![]()
Тогава буквално полудях и започнах да му крещя как си съсипва живота и как няма право да ми говори така. Майка ми даже дойде и тя ядосана, вика кво става.. и брат ми "накарай я да млъкне, защото ще я убия". Майка ми не може да повярва какво чува. Ама не може да направи нещо. Постоянно казват как ще му дърпат кабелите на компютъра, но не го правят, като че ли ще направят кой знае какво.. Грешката е в родителите ми, че не правят нищо. Но щом те не могат да направят нищо, аз ще го направя. Брат ми е и не осъзнава състоянието си, няма да го оставя, колкото и да ме е наранил с думите си..
Кажете някакви идеи или поне коментар, защото не издържам.
Да му спрат нета, ако го плаща сам - джобните. Води го със себе си като излизаш или викай приятелите му у вас. Предполагам, че няма да ги изгони.
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Просто е прекалил с игрите,опитай се да му намериш някво хоби![]()
Като бях на 13-4 имах един такъв период,не исках да излизам,защото си пишех с един батко (който не ми знаеше годините ;д ) и си имах интернет приятелка ;д ...
Да не би и той да има нещо такова...
Или просто много се е зарибил по игрите.Като виждам момчетата от моя клас (те не са толкова крайни) и тях ги вълнуват много тия неща и по цял ден ги говорят.Като порастне още малко ще се усети.Поговори му,когато е по-спокоен,че трябва да си хване приятелка например..или събери приятелите му у вас и направете нещо като купон...(ако вашите са съгласни) Не вярвам да не му хареса и да си остане в стаята![]()
Не мисля,че ако му спрете интернета ще стане по-добре...може да се озлоби към вас,щом е толкова пристрастен към пц![]()
Вземете мерки ,каквито и да е ... ще съжалява много после !![]()
Аз какво ли не давам да имам повечко приятели и да ме търсят не само за услуги ... а не съм залепен за машината .
Ако трябва му скрийте компа ... сложете пароли ,говорете с него всички ... психолог ,
знам ли ...
Това ,което не ни убива , ни ебава майката .
Оставете го да си играе и не му пипайте кабелите щото геймърите полудяват докато са на раид и земат агрото на бос-а!
Фор реал нау: Ще му омръзне скоро спок![]()
За мен трябва цялото семейство да си поговорите сериозно на тая тема.
Брат ти не може да продължава така, разбирам, аз също прекарвам доста време на компютъра, но това по цели дни и нощи да стоиш, не е работа.
Щом е на косъм да остане, значи по-добре да се стяга. Когато и при мен беше така, че стоях по 10 часа на ден, ме наказаха едно хубаво за около 2 месеца с уговорката, че ще ми го върнат обратно, ако успехът ми се повиши.
Честно казано беше ми неприятно, но помогна и сега се радвам че са го направили.
Може би тук е нужно същото.
Впрочем - брат ти да не би да има проблеми с вашите, че постоянно да е пред екрана? Защото и това е вариант.
^
Ако ми земат ПСто ще ги убия докато спят. Но ти си момиче все пак...
брат ти има проблем и аз бях така седях по цели дни и никой не можеше да седне от мен но на мама и писна и почна да ми дава само по един час на ден. на мен ми беше скучно и лежах на леглото си и размишлявах защо го е направила и просто по едно време осъзнах че съм прекалявала и съм забравила истинския живот. намерих си хобита, записаха ме на плуване и ми беше по забавно от скапания компютър. по сговорчива съм и дори си играя със сестра си (а докато бях вманиачена по компютъра не я поглеждах) пак седя на компютъра но максимум по 2 часа на ден
може би брат ти трябва да бъде наказан да не играе на компютъра заради оценките и/или като има свободно време да поканиш приятелите му у вас или да излезете заедно или му кажи да опита нови неща да прави но ако това не подейства му обясни че има проблем или поговори с родителите си и им обясни те да го заведат на психиатър или да го запишат да ходи на някой спорт
може да направите така: да му кажеш да пробва една седмица без компютър да се забавлява в реалността и после да го питаш дали е по-хубаво така или е по-хубаво да играе на тази машина
надявам се да съм ти помогнала. УСПЕХ!
^^ Да, момиче съм, предполагам че е друго при вас, но все пак.
А и впрочем поправка за горното мнение - трябва да го заведат да ПСИХОЛОГ, а не на психиатър.
Психиатър - това си е чисто да го вкарат в лудницата.
Внимавай с понятията, току-виж си казала на някой левичар, че е левак..![]()
![]()
Хммм,то и аз седя по цял ден на компютъра от липса на друго занимание,но брат ти леееееееееееееко попрекалява.Седнете и поговорете малко с него или както казаха по-нагоре-на психолог.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Всеки си има право на избор. Кво се нервиш на брат си? На него му харесва да играе на компютъра и толкова. Както казаха повечето в тая тема са момичета кво да разберете ...
ваУ рокс
Grell
То и аз седя по много на компютъра,но това да ти е живота не е нормално.Трябва и да излиза с хора навън,още повече,че вече се оправи времетоПървоначално написано от BladeDancer
.Трябва да иде на психолог,или вие да говорите с него,но вас с майка ти едва ли ще слуша много,тъй че баща ти е по-добрия вариант.Ако му спрете нета може да изкука и да ви убие докато спите,тъй че не го правете
![]()
Първоначално написано от nymphadora
А защо?Първоначално написано от Biskfitka
Аз съм gamer(за щастие живея сама). Разбирам го за кабела, котките колко пъти съм ги затваряла в банята като ми съсипят raid или dungeon(понаучиха се, че компютъра, дори и да е топъл, не е подходящо място за лягане, че кабелите на са им играчки). Постави се на негово място - на косъм си да целунеш момчето на мечтите си, ако не го направиш сега, губиш шамса си. И в този момент брат ти се навира между вас, почва да ти говори и момчето си тръгва. Ти няма ли да му се развикаш? Или някак твоите интереси и желания са по-важни от неговите?
За успеха...т'ва е съсвсем отделна работа...
Трябва да говориш с родителите ви да предприемат някакви мерки. Ако състоянието е така, както го описваш, е на границата на зависимостта. Ясно ми е, че всеки родител ще каже - това не се случва с моето дете. Но не е така. Минал е моментът, когато с разговори може да се промени нещо.
Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]
Girls n' Gaming? Кажи какво играеш да разцъкаме някои път XDПървоначално написано от Schneeflocke
Schneeflocke Явно това му пречи не само на личния живот.Какво,да повтаря годината ли...бъдещето му е много по-важно от постигнатия успех на cs...
Както казах, успехът е друга тема. Не всички повтарячи са gamer-и, някои са купонджии. И не всички gamer-и са повтарячи(аз поддържам следване, игри, работа).Първоначално написано от Biskfitka
А аз не виждам как му пречи на личния живот, би ли обяснила?
ПП: В момента съм зарибена по Aika, чакам Tera и Age of Wulin![]()
1во Не съм казала за всички...Първоначално написано от Schneeflocke
2ро пречи му, да-момичето каза,че по цял ден стой на пц и НЕ ИСКА да излиза с приятелите си...![]()
Значи според теб момчето трябва да си изостави любимото занимание, да прави нещо, което му е скучно, за да го потупаш по гърба? Кой е казал, че той няма приятели online? И кой решава кои са по-важни? Ти или момчето?Първоначално написано от Biskfitka
А ти чула ли си колко случая на самоубииства има през последната година ,заради игрите и това,че на детето са му спрели интернета за 2 дни?Първоначално написано от Schneeflocke
Родителите и сестра му се притесняват за него...и е съвсем нормално.Такива реакции заради един кабел или каквото и да е не са нормални...
А ти чула ли си, че игрите не са им виновни? Като не си го отгледаш правилно, търсиш другаде вината.Първоначално написано от Biskfitka
А реакцията си е повече от нормална...ти представяш ли си, правиш секс с гаджето си, на ръба на оргазъм си и брат ти влиза в стаята да чисти и твоя се изнася? Няма да му се развикаш, а?
Не,естествено,че няма да се развикам на СЕСТРА си ...не съм за единия оргазъм,не го е направила нарочно.Първоначално написано от Schneeflocke
![]()
Нямам намерение да споря с теб.Мненията ни за нормално и ненормално явно се различават доста.
Мдаааа, и аз често случайно влизам в нечия стая.Първоначално написано от Biskfitka
![]()
Ами, лошо явно вече е наркоман на тема игри. Познавам такъв индивид и повярвай ми много трудно ще му помогнеш.
Schneeflocke, ти като геймър, не можеш и да сънуваш за обективно мнение. Пряко в центъра си, не знаеш какво е отстрани. Дори ти да съумяваш да комбинираш реалния свят с виртуалния, тва не значи, че всеки го може.
Logic is a systematic method of coming to the wrong conclusion with confidence.