- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Страх ме е, какво да правя?
Разбирам те, толкова добре... и аз изпитвам панички страх от тях защото още като дете си спомням, когато за 1ви път ме заведоха на зъболекар... бяха ме настроили, че няма да боли, че няма нищо страшно, а когато седнах на стола и зъболекарката беше отвратителна и много груба и ме боля..и аз ...наистина се стреснах много..и си мисля, че оттам сега имам такъв панички страх...но..няма как... настрой се така, че това е свързано със здравето и красотата ти и че .. не може без такива неща в живота... и нека не забравяме, че има доста по-болезнени неща... Успех!
Аз имам страх от спринцовки и не бих си го причинила доброволно. :Х
Към авторката - помоли зъболекарката ти да те поуспокои малко. Ако специалист ти обясни, че няма нищо страшно, може би ще се почувстваш по - добре. Мен като ме е страх при зъболекаря тати идва до мен на стола и му хващам ръката. Като ме хване страх стискам силно :Д - то така ми става и смешно, щото той прави някакви физиономии или издава някви странни звуци, уж че го боли. Може да звучи детинско, но на мен ми помага.
Музиката едва ли ще ти помогне. Аз като не чувам какво се случва точно в някакъв такъв напрегнат момент и се побърквам.
Друго за успокоение - при моята зъболекарка има телевизор точно срещу мен. Пуска ми Дисни и си го гледам, докато ми ровичка в устата (пак детинско, ама :Д)
Дано при теб мине успешно и без много напрежение. (:
и аз ! май я боцкат във зъбаПървоначално написано от vagarious
![]()
![]()
![]()
В зъба НЯМА как да ти сложат упойка![]()
![]()
![]()
И моите нерви ги извадиха без.Отначало почиства зъба,после взема едно като игличка,овърта нерва на ''игличката'' и дърпа.Няма да усетиш НИЩО,гаранитирам ти.
Buzzzz {} {
} {
}
FuckIt <3 <3 <3 <3
Ваааско,Nedddddddd <3 ;*
Обичам.
Е глупости бе, ти пък..Първоначално написано от Dannue
![]()
![]()
![]()
Big or small, lies are lies!
знам.. и аз съм така![]()
много ме е страх , ама и имам кариеси ;( много ми е тежко и на мен.. като чуя за зъболекар направоо ... когато отида при зъболекаря сядам и трепера от страх и когато зъболякарката иска да ми види зъба викам... а после с.кат ми го правяятт
като тебе съм ама още по страшно .. ;(( ;((
И мен много ме е страх от зъболекари, ама чак валериан и превръзка за очите...?
Първо - отиди на зъболекар, за който си чувал/а добри неща. Имай предвид, че дентологията все пак се развива и вече не е чак толкова дълго и болезненено, както едно време. На баба ми преди няколко месец й извадиха зъб ( май кътник, те много болят) и нея много я е било страх казала на зъболекаря и той отговорил, че ако усети нещо, няма да я кара да плаща. И тя не усетила кога й извадили зъба въобще! Така че споко, не е толкова болезнено.
От друга страна може въобще да не се наложи да се вади зъба, не се знае, докато не отидеш.
Валериан по-добре не взимай, че може да ти стане още по-притеснено. Аз така взимах един за изпит и като свърши изпита, направо ми идеше да се разрева. То ти подтиска емоциите и се чувстваш ужасно.
До превъвръзка няма да се стигна, гаранция, че сам/а ще си затвориш очите![]()
I have the thin line between
destruction and creation
drawn through me.
For that
I am cursed to never feel the peace in rest
and to find
new begginings in my restless soul.
I will never get the approval of the people
that are close to me,
but I hope to get it from a greater power.
For that
I accept myself the way I am today
and hope to find
the strenght to do the same tomorrow.
Аз миналата седмица ходих поради същата причина, но за мое нещастие ми откриха още един кариес. Много ме е страх от зъболекаря, но честно да ти кажа не боли толкова много .. първо само ти го почистват и след това ти слагат едно лекарство и готово. След няколко дни ти правят и пломба не е болка за умиране. Така, че може да си вземеш слушалките.
Отивай при зъболекаря,защото иначе ще стане по-зле...
Отивай при зъболекар и не се бави. Мен винаги ме е страх, но преди 1 година някъде ми вадиха зъби (защото никакъв шанс сама да си ги извадя) с упойка, между които имаше такива с корен повече от 1 см и не съм усетила нищо .. Зъболекарката се напъваше и нямаше сила, но аз си стоях мирно и нищо не усещах..![]()
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Спокойно ! (все пак знам че няма да те успокоя с това спокойно , което го чу от всички ) но все пак по-добре не се притеснявай ! Няма да ти сложат изкуствен зъб , а сигурно пломба няма от какво да се стресираш ! Дано попаднеш да добър зъболекар може и с упойка така че няма страшно ! Познат ми е стреса като влезна при зъболекаря !Първоначално написано от bloodyF
Живей за удоволствието защото си направен от него !
На мен ще ми слагат коронка само, защото един идиот преди време ми умъртви един зъб. Не е трябвало да го прави!И съм получила гранолом.
![]()
![]()
![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
И аз ходих преди месец-два![]()
Малеее какъв страх бешее, че имах на няколко зъба кариеси. Не много де, само отгоре, ама все пак е нещо.
Седнах на стола, беше ме суупер много страх, мен по принцип си ме е страх още от малкаАма той огледа зъба, каза, че трябва пломба, ровичка ми из зъба, по едно време ме заболя, ама то БОЛКА е силно казано
Даже преувеличено. След това имах още един час, ама вече бях по-спокойна. И сега, като имам пломби, си пазя зъбките :P
Обачее.. имам един зъб, който е по-нагоре от останалите.. и не се знае какво ще му правят - дали ще го вадят, дали ще слагам брекети.. Макар че доктора ме похвали за зъбите![]()
Ама само и да си помисля за операция, направо се панирам
![]()
![]()
![]()
До авторката -- Иначе какво стана, отиде ли на зъболекар? Какво ти правиха?
Колкото повече отлагаш е по-зле.
Като бях по-малка се наложи да ми извадят нерв на един зъб (БЕЗ УПОЙКА), защото беше мн зле. Спомням си, че щях да припадна там на стола и напълно те разбирам за страха. После като чуех само думата зъболекар* и ми ставаше лошо.
П.с - Упойката не боли, само като някакво боцване във венеца. Не се панирай, просто си мисли за нещо друго.
Лесно е да се каже така, ама няма начин
Успех !!
Hold me when I'm here
Right me when I'm wrong
Hold me when I'm scared
And love me when I'm gone..
и аз съм изпитвала ужаса от лош зъболекар спокойноПървоначално написано от bloodyF
а и преди седмица имах огромна дупка на зъба ( то си е отдавна но ме беше страх да отида ) и накрая вече като умирях от болка .. искам не искам отидох ..
и то се оказа че не било нищо страшно .. даже вече с усмивка отивам на зъболекар .. спокойно ... знам какво ти е .. аз бях просто ужасено от това че ще ходя на зъболекар .. но като отидох и като ми би упойката просто нищо не усетих
.. спокойно
просто върви и кажи че не даваш да те пипнат без упойка .. а упойката изобщо не се усеща , спокойно можеш да отидеш и да си преодолееш страха като мен
![]()
мацки,темата е от март. мина и замина зъболекаря. имам още няколко кариеса ама ме е страх и сигурно на есен ще ида.
Първоначално написано от Djenka
да,отидох,не помня точно, ама май ми го почисти малко, сложи лекарство, пак отидох пак го почисти и сложи бяла пломба,,
сега ми е най-хубавия зъб в устата![]()