.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

past simple and past continuous

здравейте някои може ли да обясни разликата в употребата на past simple and past continuous

Здрасти Не съм много добър в обясненията , но ще се опитам някакси да ти го обясня.
    Past Simple(Минало Просто) - използва се за кратки действия в точен минал момент.Да кажем I bought a computer yesterday.Едни от наречията за време са yesterday,last night,ago и др.(Сега не се сещам).
    Past Continuous/Progressive (Минало Продължително) - използва се за минало действие , което се е извършвало продължително време.Това е едната му употреба.Другите не мисля , че ти трябват.

Тоест разликата е , че при Past Simple действието е кратко докато в Past Progressive/Continuous действието е продължително.

Нещо такова е

Супер фен Аватара на Fiction7577
    Past Simple - Минало просто. Става въпрос за отминало действие което се случва внезапно. Примерно звънят на телефона.

Past Continuous - Минало продължително. Прилага се когато говориш за нещо отминало, но което действието е продължително. Пример - като се разхождаш навън.

Хвана ли го ...

За мен те са като минало свършено и минало несвършено.
    Past Simple /мин. просто/, когато действието вече е станало в миналото: I played a game. /Играх игра./
    Past Continuous /мин. продължително/, когато действието се е извършвало в миналото: I was playing a game. /Играех игра./

thank you

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си