rtpghhfcz, принципно си прав, но повечето типажи, които съм наблюдавал (а те не са никак малко) ходят на фитнес точно поради тея прозаични причини. Те не искат да са силни и в добра кондиция, а да изглеждат такива (затова и се тъпчат с разни химии, които увеличават силата, но вредят на организма). За мен това изразява комплекси и неразбиране на самия смисъл на фитнеса. Умишлено го наричам фитнес, а не бодибилдинг, защото когато спрат с химиите и диетите (а някои въобще не спазват такива) мускулната им маса спада в пъти. Да не говорим как се наливат по дискотеките, а точно алкохолът е враг номер 1 на хармоничното тяло. Казано по просто - селяни със самочувствие. Жалкото е, че целият този модел на поведение се приема за готин от женската част и това подхранва егото на цитираните господа. Оттук всичко става крайно (и трайно) изкривено.

Нямам нищо против истинските бодибилдъри, но тея момченца са тотален фейк. И понеже преобладават, хората си мислят, че всички ходещи на фитнес са такива.

Имам познати, които ходят от 9-10 години на фитнес, хранят се нормално, тичат 3-4 пъти седмично и си личи, че им доставя удоволствие. Не съм чувал/виждал някой от тях да мутрее с тези си навици.