- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- идеии, предложения..
Хи. В училището ни има някакви опити да се позволи на учениците да се намесят в управлението и аз съм една от тия дет ще опитат![]()
![]()
![]()
. Та разделени сме в различни области и моята група е за дисциплина и опазване на училищната база. Дайте някакви идеи как да организираме цялото училище или как да се намесим, какви наказания да има. П.С. трябва да са в полза на учениците
![]()
![]()
и да е възможно да се изпълнят
![]()
![]()
За да накараш някой да направи нещо имаш два начина общо взето. Да го принудиш да го направи по твоя воля или да го мотивираш сам да го извърши. Очевидно вторият е по удачният вариант.
Дисциплинарни наказания вече съществуват. Те са тези, които чрез сила принуждават, с други думи методи на първият начин. Въпросът е как да намалите наказанията и учениците сами да спазват този ред и за това е нужен стимул.
Изрядните ученици да получават разни бонуси, примерно:
-Да им отложат изпитванията за следващ ден
-Да си съкратят дежурството на половин седмица
-Да ползват компютрите от кабинетите по инфо през междучасието, като може да назначите някой от ползващите да съблюдава реда. Да кажем последният дошъл да ползва получава длъжността.
-Ако имате униформи - да избирате дали да ги носите.
-Ако над 70% от класа е изряден - екскурзия в края на срока.
Ето от тук ми е мотивацията: http://vbox7.com/play:d53cb12f
Човекът не е кой да е![]()
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
измамно чувство за власт
Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО
Първоначално написано от TykaSePisheNick
да мс. много. Тия дет слушкат са ясни ко правим с лошите![]()
![]()
![]()
мс мн ми помотна
С лошите няма какво толкова да правите, не сте законодателна власт. Вместо да наказвате лошите се опитайте да ги мотивирате да спазват реда.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.