Цитирай Първоначално написано от sofia1914
тъпо разсъждаваш. по същата логика пък тогава не е имало спин и (толкова) рак примерно. нито храната и въздуха са били толкова отровени.

и са били много по-готини времена за живеене отсега,една Европа на нациите,нещо което никога повече няма да видим.

освен това пеницилина е открит 20те!!!
Ама получиш ли една по-мощна инфекция - умираш нали ?
Мутиране , изменение в нормалното делене на клетките и е имало преди , но не винаги се е диагностицирало като онкологично заболяване , тъй като не всеки е имал възможност да се добере до необходимата апаратура, да си направи изследвания и т.н.
Александровската болница е била създадена още предният век , ама дали всеки е могъл да отиде там , пък и през 20-30г. сигурно не е имало лечебница във всеки град .

ХИВ, въпреки , че е описан по-късно , възниква в началото на миналият век , даже преди началото .
В случая и да се бях родила в 20-30г. , пак можеше да хвана ХИВ от някой африканец , макар, че около 45г. презервативите са били разпространени ( баба ми е била обикновена учителка и е ползвала , не съм чела в нета по въпроса ) .
Тъй , че СПИНа в последно време просто сме го разнесли един на друг .

А дали въздуха през '45г. и '86г. е бил чист - сам си отговори .
Е, сега има повече вредни емисии , но и в предният век е имало критични моменти в това отношение .

И не знам , занимавам се мрежи , 20-30г. нямаше да ми е толкова забавно без нет .
През комунистическо време пък също нямаше да ми е добре, въпреки , че съм атеист. Имало е достатъчно ограничения .

Е, сигурно щях да извършвам някаква научна дейност.