- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Стягане
cheat meals е за психично слабиИнсулиновия глад е гаден, обаче по-гадно е ,че не можеш да спреш да набиваш сладко след първата вафла/нещо друго
![]()
Има тука едно момче,дето уж ги разбира нещата,чете уш и тренира и здраво..Всеки съветва да прави cheat meals дори като е обем му казва да има 2 cheat days / седмица..Ето това няма да го схвана никога,защо ще прави хранителен режим и ще се мъчи (колкото и да се или не се мъчи) а ще слага 2 дена в седмица да нагъва дюнери-пици-вафли и тн..Точно това казва..Ще има и тези неща които е ял главно 2-3 пъти на ден пиле с картофи или риба тон с ориз примерно а останалата част от деня ще яде cheat meals . НЯМА ДА ГО РАЗБЕРА НИКОГА ТОВА И В КАКВО ПОМАГА!!!!!!!Първоначално написано от fatrat
Cheat meals при едно стриктно НВД просто няма начин да отсъстват. След 3 тия ден чувстваш вече липса на захароза, след 5тия ден вече стоиш на едно място и устата ти съхне и търсиш нещо сладко (в моя случай). Не знам правил ли си НВД , но при мойто специално гледам да ям по 60-70гр въглехидрати/ден. А за да функционира правилно мозъка трябва по 120гр на ден (80кг човек). Cheat meal правя веднъж на седмица-две щото просто ставаш с много ниско КПД-нищо не знаеш нищо не помниш не можеш да мислиш!
Да обаче 2 дена да се тъпчеш от сутрин до вечер освен 14:00 - 18:00 дето се яде пилето с картофи или риба тон с ориз и това е..
Ти говориш за cheat meal аз ти говоря за 2 cheat days ..
Cheat meals разбира се не се правят когато си пожелаеш. То пак си е както го наричаш cheat day . Смисъл не следиш часове и хранителна стойност през един цял ден и ядеш що ти е на сърце.
Това за мене ако искаш релеф си е една крачка напред-една крачка назад..Първоначално написано от fatrat
Иначе когато искаш обем са излишни мазнини според мен,но cheat meal може ама да ядеш 2 дена в седмицата квото и да е ми се вижда прекалено..
Направи едно НВД на 60гр въглехидрати и ги яж преди 13:00 ! Тогава ще видим дали е една напред една назад! Просто на 5- ден мозъка ти ще спре да функционираЛично съм го изпробвал
Имах интелект колкото насрано шимпанзе!
Добре,обаче не може ли през този ден да си набавиш въглехидрати от други продукти?Нужно ли е да са пици-дюнери-вафли и подобни? Не можеш ли да хапнеш един сандвич със извара примерно?Малко пиле с картофи или с ориз?Разбираш ли какво имам предвид?Първоначално написано от fatrat
Е то тва е мисълта.Повечето е на психична основа, за това казвам ,че е за слаби. Работата не е във въглехидратите или протеина , а в това да не спазваш ограничения и да хапваш каквото искаш! Естествено не да се тъпчеш , но примерно лятото обожавам да седна в петък с приятелката ми и да ядем по един сладолед или да пия една бира например! Лошото е ,че се свиква и през 2-3 дена гледам дали е станало петък![]()
Хахаха..Първоначално написано от fatrat
Сериозно обаче НВД под 2-2.5/телесно кило въглехидрат не бих направил..Тоест аз съм 1.82 , 78-80 кг (иска се още 6-7 кила) но като правя после релеф ще взимам по 160-200 грама въглехидрат/ден 60% протеин 25-30 въглехидрат и 10-15% мазнини.Как ти се вижда?
Колко ти излиза ОКБ???
ей оспамихме темата на човека начи
Дори не знам какво е ОКБ.Тези термини са ми нови,защото от малък уча в чужбина и тука почнах да се занимавам..Първоначално написано от fatrat
Иначе сори за спамаПисал съм по-горе..
ОКБ е отрицателен калориен баланс! Има в интернет как се смята! Не вярвай на калкулатори! Сметни си сам! Г/д изчисляваш BMR и изваждаш 500 к кал! ако не можеш да го сметнеш пиши ми!
Еми изкарвам 3634,954 калорий за да поддържам! Сметната с калкулатор,не обаче някъв от нета,изчислява точно,стига да въведеш правилни данни..Значи ако взимам 3100-3200 е ОКБ?
Няма начин да е 3600...За мен излиза към 2.7 и нещо
Най-малкото,което ми изкарва е 3200 калорий!По-надолу няма как да се падне..Значи ако правя 2700 като твоето е ОКБ?![]()
да! Сметни си после 70-85% белтък 5-10%мазнини 10-15-20% въглехидрат!
70-85 %Първоначално написано от fatrat
![]()
![]()
НВД ли правиш или се лигавиш? Добре нека са 60% ...Първоначално написано от DownloadVirus
Виж сега хранителеният режим на едно напреднало момче,повече от мене де(1.75 80 kg е..)
Това е за релеф:
Прави по 1 cheat meal и много въглехидрати 1 път в седмицата..
1. 80 gr quaker + 250 ml прясно мляко 0% , 2 яйца цели ,витамини
2. 2 сандвича с пуешко с пълнозърнен хляб
3. пиле/месо/риба (едно от тези) + 200 грама зелено (маруля или краставица + 1 супена лъжица олио
4. 125 грама риба тон в консерва
5. Същото с 3.
6. 250 ml прясно мляко 0% , 1 кисело мляко 0% и малко ядки
Поне от снимката дето ми показа е доста добър,но не знам..Как ти се вижда?На мене ми се виждат доста въглехидратите,но нз..
добре бе пич обясних ти по-горе. Тоя режим според мене е пълен ташак освен ако човека не взема някакви добавки. Аз ти говоря за хранителен режим без да изчислявам добавките! Ако го спазвам , от тях няма смисъл. И лично особено за сваляне предпочитам да ям здравословно!
Само витамините взима...Вика тва било low carb dietПървоначално написано от fatrat
low carb може би! Тва не означава ,че е за сваляне! С тва мляко накрая нищо не прави! Тея 2 сандвича сутрин също! 4 трябва да е поне 250грама и също без читинг!
Както казва момчето,много важно е да имаш cheat meals един ден в седмицата,много помагали както при обем така и при релеф,тоест със cheating ще видиш по-добри резултати от колкото без..