Май се включвам малко със закъснение ,но едно мнение отгоре едва ли ще навреди

И така... наистина всички ми омръзват. Имам приятен характер, търпелива съм с хората, дори много често ме вземат за довереница по тази причина, което е отвратително. Изключително бързо се сближавам с хората. Обаче съм супер обсебваща и предпочитам да имам контакт само с един човек, но наистина да сме неразделни. И това се случва, но след известно време се разочаровам. Намирам недостатъците им един след друг и накрая осъзнавам, че тези хора не ме заслужават... и ги сменям. На мен това не ми пречи, и така съм си добре.
Съжалявам за глупавата 'викторина' ,която ще ти организирам ,но помисли над следните въпроси :

1. За какво са ти приятелите ?
2. Имаш ли някакви очаквания от тях ?
3. Какво означава за теб 'приятелство' ?
4. Защо търсиш контакт с хората ?
5. Стигаш до извода ,че не те заслужават ,или просто ти омръзват ?

Не те познавам и дори нямам впечатления от форума за теб, така че няма как да знам със сигурност дали сме на една позиция по този въпрос ,но мога да споделя своята гледна точка :
Имам си познати ,които ми се водят 'приятели'(истината е ,че не знам хората защо използват тази дума - както бих помогнал на някой познат ,така бих направил същото и за някой непознат на улицата, ако ми е във възможностите ... ) , излизам с тях ,забавлявам се и прочие ,но реално се сближавам с тях само и единствено защото са ми провокирали интереса. И всъщност това е единственото ,което ме задържа в обкръжението им - възможността да науча нещо повече за тях. Ако са ми под нивото - просто не са ми "интересни".
Точно затова ти зададох онези смешни въпроси тип 'есе за 5ти клас'.

Мисълта ми е - ако намериш човек ,с когото можеш да говориш на теми, които в повечето случаи са извън интелектуалните възможности на повечето хора ,а в същото време и да се забавляваш с него/нея и да покрива критериите ти за вид и образование - ситуацията ще се промени.

Колкото и да ми е неприятно ,ще трябва този път да се съглася с Неймлес
Явно си твърде напреднала личност, и хората около теб не са на твоето ниво и ти писва от човешките същества.
А относно изказванията на някои хора в темата - не разбирам какво ви навежда на мисълта ,че момичето не покрива собствените си критерии ? Познавате ли се лично изобщо ?
Просто ще е смешно ако се окаже ,че и тук са се намерили хора ,засягащи се когато някой каже ,че се има за нещо повече.

Ще трябва и с Rorschach да се съглася (въпреки иронията ,която си направи с мен в една друга тема ). Sh@d0w ,ако твърдиш ,че примиряването с недостатъците у другите и приемането им (било то и в разумни граници) е път към личностен прогрес - .
Хайде и аз да се включа с нелепите примери - непушач си и не приемаш за нормално тютюнопушенето. Постепено познатите ти пропушват. Решаваш ,че ще се примириш. С времето започва да ти изглежда съвсем нормално. Е ,добре - това не е ли чиста проба морална деградация в следствие на заобикалящата те среда (тоест т.н. ти приятели). И плюс това - ако преди те е възпирало мнението ,че е неправилно и вредно ,то сега ,когато го смяташ за "нормално" , кой ще ти набие спирачките ?
Да налагаш шаблони на хората далеч не е посредственост - просто болшинството са си като по каталог - нищо уникално ,нищо специално.
Твърдейки ,че като не давам шанс на някого ,само защото му липсва нещо ,което търся (мисля това се опитваш да кажеш) у хората ,съм посредствен , на практика казваш ,че посредственост = взискателност.
Интересно твърдение. Още по-интересно ще е да му видя обосновката.
Също така - всеки си подбира обкръжението според собствените си интереси и достойнства - ти би ли си прекарвала свободното време с някое неграмотно цигане ? Предполагам не. Е ,представи си за момент ,че е възможно в очите на някой друг ти да си точно толкова 'долу' ,колкото и ромчето.

Само още нещо - valdesbg- това ,което описваш ,е типичен човек с погрешна представа за себе си и силно завишено самочувствие.
Нужно ли е да ти казвам ,че съществуват и хора ,които действително превъзхождат другите по един или повече параграфи ?

ПП ебаси романа изписах. някой ако го прочете да драсне да го черпя една бира (или за непълнолетните кола )