- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- 500 days of summer
който го е гледал този филм, да сподели мнение.
аз си мисля, че през цялото време тя се ебава с него и един вид го изполва![]()
какъв е целия смисъл?
различни характери (в случая дори можем да говорим за типажи), съответно - разминаване в мирогледа, интересите/приоритетите, желанията...
какъв е смисълът? че да срещнеш някого, който ти допада/с който си допадате, не е достатъчно, пътищата се преплитат и разделят и всяка спирка, всичко преживяно, всеки човек връзват възелче на житейската ти нишка, маркират се, жигосват те, променят те, изграждат, пр...
На мен ми се стори много вял. Имам смътни спомени, но със сигурност си спомням, че дори щастливите им мигове не бяха пресъздадени по някакъв оригинален и интересен начин. Вял си е, доста. А смисъла не съм го и търсила. Някви хора се срещат, кефят си се, после жената се оказва комплексарка до мозъка на костите си и връзката им се разпада. Хубавото е, че не е с типичния хепи енд. ^^
филма е основно за промените. Нищо не остава същото. Тук я няма лигавата любовна история, а реалността. Има я раздялата, трудностите да я преодолее и как накрая продължава напред. А и точно това е загатнато с имената. Главната героиня се казваше Съмър(лято), а на края на филма се запознава с момиче на име Оутъм (есен). Главната идея е, че нищо не е "края на света" и живота продължава. =]
Тук съм съгласен. Единственият филм в този жанр, който намирам за приятно гледаем.Първоначално написано от sofia1914
Аз си мисля, че нараторът в началото си го каза, че това е филм A boy meets a girl, напълно нормално събитие, коетос е случва в живота на милиарди хора. И повечето пъти завършва така. Това намирам за хубаво в него - че не превъзнася героите и ги няма нелепите събития и наивно-сексистките изповеди накрая.
Смисълът е очевиден - 2ма души са се обичали и са се обединили, и тъй като човек се развива, еволюира и напредва, единият го е направил но другият не е и отказва да се промени и става нетърпимо всичко, което е причината за почти всички разводи.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Грабна ме тоя филм, точно защото не е от онея лигавите романтични филми. просто... уникален е за мене ... точно така. Всичко е съвпадение![]()
If you're leaving close the door.
I'm not expecting people anymore.
Hear me grieving, I'm lying on the floor.
Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.
най-хубавия филм,който съм гледала
'Don't be afraid of death;
be afraid of unlived life.
You don't have to live forever,
You just have to live.'
мхмПървоначално написано от TheNewReligion
'Don't be afraid of death;
be afraid of unlived life.
You don't have to live forever,
You just have to live.'
Съгласна съм с горните мнения, един от най-добрите филми в жанра.
Такива неща се случват всеки ден - не можем да решим какво искаме, нараняме се, но накрая пак продължаваме, което е най-важното. Финалът също беше много добър![]()
Страхотен филм!![]()
Момиче съм! ^-^
- Едно весело чудовище е по - ценно от един сантиментален досадник.
Мисълта ми е, че е с хепи енд, ама не типичен.Първоначално написано от cigarettekisses
В края на никой друг филм не съм видяла да срещне нова- или се събират, или завършва с депресията на единия.
Т'ва е оригиналното, другото ми се видя накакъв бълвоч, който не успя да ми задържи интереса за дълго. Щом дори не съм изпитала нужда да го гледам отново...^^
Страшно много харесах този филм!
Идеята, според мен, е, че всяко хубаво нещо все някога свършва, но след него идва нещо друго, още по- хубаво.
Също така, че желанията и чувствата на хората са различни и не можем да виним другия, че не ни обича така, както ние искаме.
Някои от сцените са много запомнящи се, любими са ми краят и там, където момчето отиде на гости на Summer - очаквания и реалност.
Хубав филм, не е поредната боза с обикновен happy end, както споменаха по- нагоре.
- Hey... What's your name?
- Autumn.![]()
Любимлюбим
любим
![]()
И саундтракът също!
http://www.youtube.com/watch?v=XvyMG0z0FZY
http://www.youtube.com/watch?v=xLc5dVypsgc
http://www.youtube.com/watch?v=DOQ3R3MNcv8
![]()
You haven't met yourself yet.But the advantage to meeting others in the meantime is that one of them may present you to yourself.