- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Християнството и npp
Голяма бъркотия е настаналa тука, и на гениалният ми мозък му хрумна идеята да обсъдим възгледите на другаря npp в тази тема, за да не се разводнява раздела.![]()
Та нпп, тъй като си един от най-изявените буквалисти(буквални тълкуватели на библията), как ще изтълкуваш, да речем - "Ако ти ударят едната буза, дай другата"?
Знам, че анкетата е тъпанарска, но нека да има материал![]()
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
има места които са за буквално тълкуване понеже са приемат за факти и има места които би трябвало да се тълкуват или като легенда или като поетична метафора/алегория.
за някои е явно, за други трябва да се търси, но винаги може да се достигне до знанието как трябва да се тълкува нещо - с две думи:
библията трябва да се тълкува както всяка друга книга
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
ти кажи - да речем че, дори и да змам, ама ако съм умрял и вече ме няма, кой ще ви каже тогава?Първоначално написано от Nam3less3
Аз .Първоначално написано от npp
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
толкова ми те гадно като ви видя, абрахамци, да обяснявате на всеослушание че всички хора С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ВАС са некви тъпи добичета и вие трябва да се правите на добрия овчар и да ги третирате като овце, въпреки че в библията ясно си е казано:Първоначално написано от npp
огава се приближиха учениците Му и Му казаха: Защо им говориш с притчи?
11А Той в отговор им каза: Защото на вас е дадено да знаете тайните на небесното царство, а на тях не е дадено.
12Защото който има, нему ще се даде, и ще има изобилие; а който няма, от него ще се отнеме и това, което има.
13Затова им говоря с притчи, защото гледат, а не виждат; чуят а не слушат, нито разбират.
14На тях се изпълнява Исаевото пророчество, което казва: “С уши ще чуете, а никак няма да разберете; И с очи ще гледате, а никак няма да видите.
15Защото сърцето на тия люде е задебеляло. И с ушите си тежко чуват, И очите си склопиха; Да не би да видят с очите си, И да чуят с ушите си, И да разберат със сърцето си, И да се обърнат, И Аз да ги изцеля”.
16А вашите очи са блажени, защото виждат, и ушите ви, защото чуват.
17Защото истина ви казвам, че мнозина пророци и праведници са желали да видят това, което вие виждате, но не видяха, и да чуят това, което вие чувате, но не чуха.
баси жалката, мегаломаниашка комлексарщина дето си я избивате на "бедните овце" и един на друг, когато си опонирате![]()
Да, горделивоста не е добра, но все пак не забравяй че Истината все някога ще трябва да бъде разкрита за всички, и този момент настъпва именно сега.
"Доста е на ученика да бъде като учителя си, и слугата като господаря си. Ако стопанинът на дома нарекоха Веелзевул, то колко повече домашните му! И тъй, не бойте се от тях; защото няма нищо покрито, което не ще се открие, и тайно, което не ще се узнае." Матей 10: 25-26
nom, кажи какъв според теб е смисъла на това, което Исус казва относно: ако те ударят по дясната страна, после да обърнеш лявата.
OMG! Хора не проумявате ли че си имаме нов пророкПървоначално написано от npp
![]()
![]()
аз незнам дали съм пророк, но тук никой от вас така и не каза какво е значението на Матей 5: 39, а отговора е лесен...
Отговорът е лесен, но не вярвам че ще ми върши някаква работа.