.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7
    Супер фен Аватара на Fiction7577

Английски език

Привет на всички. На скоро се сблъсках с един проблем в английския и бих желала някакво разяснение.

Някой може ли да ми обясни кога си използва don't need и кога needn't ?? Смисъл по значение е едно и също, но по правило нямам идея ...

До колкото знам в английският не се слага отрицание навсякъде както при българския. В нашият език се отрича до последно, когато изречението е отрицателно

При тях обаче има само едно отричане и това е, затова е вярно както казваш, че не може да се каже I needn't any help ,защото и any и needn't не са положителни.

Обаче не знам, все още не мога да го схвана напълно кога е едното и кога другото .. ако някой знае да пише.

Фен
    Град
    Sofia
    Разликата е най-вече в значениетo- don't need използваме обикновено за "не ми трябва", "не се нуждая" от нещо, а needn't - за "няма(ше) нужда", следвано от някакъв глагол. Т.е. в първия случай (don't) need е преходен глагол и изисква съществително след себе си, а във втория e модален глагол и изсква смислов глогол след себе си.
    Яжте вафла "Мура", за да ви порасне носа !

Мнoгo e прoстo.Слeд needn't имaмe oснoвния глaгoл.Koгaтo oснoвният глaгoл e сaмoтo "need"тo тoгaвa нямa kak дa сe изпoлзвa,зaщoтo нe e съkрaщeниe нa "don't need"+oснoвeн глaгoл kaтo струkтурa a нa "don't"+oснoвeн глaгoл...You get it?
    "How much worse can things get?" that's my motto...they always do get worse but I still use it... ^^

Да, схванах го, благодаря много на всички.

Мега фен
    Град
    Earth...
    Никога не съм използвал "needn't"

Цитирай Първоначално написано от Nakadah
    Никога не съм използвал "needn't"
    Аз също, но просто се зачудих за какво е.

Имам приятел в Америка, който каза, че т'ва нещо се случва едно на милион да ти го кажат, вместо "don't need".

Но все пак ако искаш да знаеш даден език, трябва да си наясно с нещата.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си