Цитирай Първоначално написано от redbul2
Цитирай Първоначално написано от slicky
Преди около 3 месеца получих травма в лявото рамо.Мазах го сигурно месец-не помогна
Ами сигурно използваш много големи тежести,бе момче! На раменните преси,на лежанките.Правиш ли полулег с щанга или дъмбели? Правиш ли вдигане на дъмбели встрани за раменете? Или повдигане на ръцете встрани на машина за раменете? Раменните преси си имат техника която трябва да се спазва.Трябва да държиш ръцете си в страни.Нито напред,нито назад.И ако забележиш изпукване при сваляне на дъмбелите надолу,значи не трябва да спускаш толкова ниско.А по-високо преди положението в което прищракват.Защото при това прищракване се получава задиране на ставата вътре,голямо триене и възпаление.Освен това преди раменни преси и преди лежанки се прави добро разгряване.Правиш по 30-40 пъти повдигане на ръцете с леки гири.Или може да разгъваш вертикален скрипец с изпъната ръка около 40 пъти с около 10 кг плочки.Освен това на лега правиш 20 повторения с лоста или с 10 кг дискове.Имам неприятен опит с подобни травми,ама слава богу сега си вдигам дъмбелите и след тях преси и с щанга и но проблем.Обаче сега правя това загряване всеки път.
Преди началото на всяка тренировка правя на велогометъра 8 мин и после 2 серии от махове по 15-20 повторения.От лежанката съм пробвал успявам да направя 15 повторения с тежеста,която използвам на макс.За раммените преси гледам да се образува 90 градуса м/у лакет-предмишница,но извивам леко лактите напред,защото от седеж не ми е удобно.Ако това е грешка-кажи.