- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Съвети за хранителна програма
Знам, че тук има много хора, които разбират и затова питам в този форум.
От доста време вече ходя на лостове и тренирам вкъщи лицеви, коремни и др. упражнения, та дори баща ми преди време направи боксова круша. Само 1 ми е проблемът, и той е, че ми трябват съвети за хранителна програма за трупане на маса. Винаги съм бил слаб (щото и до сега не съм спирал да раста), а вече искам да понаедрея и затова да ви питам какви храни да ям, по колко пъти на ден и в какво количество. Ако има и някакви шейкове, които мога да си правя и ще ми бъдат полезни и за тях казвайтеМерси предварително.
МОМЧЕ
Първо като гледаш си меко казано начинаещ.
Второ ако искаш да трупаш маса с училищна тренировка за 5-10 мин 20-30 лицеви опори нищо няма да направиш..
Направи си целта на стъпки:
1.Отиваш в фитнес зала за 2-3 месеца да добиеш известен опит ! Сега и упражнение да ти кажа няма да го знаеш.
2.През тези 2-3 месеца да изчетеш материал има и най-различни статии в интернет..
3.Питай фитнес инструктура да ти направи програма като за начинаещ и да ти обясни,защото имаш да учиш.
4.Главно от начало се правят всичко серии от 3x15 4x10 всички мускулни групи за първите 2 месеца и после даваш обем + хранителен режим..
ПП:
Добре е като искаш инфо да кажеш години тегло % мазнини ..
Благодаря ти за отговора, но аз ако исках да ходя на фитнес, нямаше да питам във форума, а щях да си направя програма с инструктора. От това което написах, не ти ли стана ясно, че неща фитнес? И какво ще рече начинаещ, да ходиш на фитнес да не би да е някакъв закон? Или пък единствения начин за релеф и мускули?Първоначално написано от DownloadVirus
На 17 години съм, 65 килограма някъде. Това, което питам е какви храни да ям и по колко пъти на ден, единственото, което знам за хранителния режим е, че не трябва да включва пържени и тестени храни, газирани напитки и тем подобни. За това и нямам никакви мазнини.
Та ако ще са такива отговорите, направо модератора да заключва темата, аз търся съвети, а не да ми се нахвърляте.
едит: Четеш през редовете, не правя само "5-10 минутна тренировка" вкъщи, ами ходя на лостове.
МОМЧЕ
щом целта ти е покачване на мускулна маса увеличи приема на въглехидратите, но не за сметка на белтъците
A journey of a thousand miles begins with a single step..
You are never a loser until you quit trying..!
skype - adrenalincho__
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000929970991
Мерси за отговора, т.е. богати на въглехидрати ще рече ориз, печени картофи, плодове, плодови сокове, зеленчуци и пилешко?Първоначално написано от Everytime
МОМЧЕ
а така омазни са едно хубаво ...
На лостовете ще качваш маса ?![]()
Майко мила, нали затова съм направил темата бе? Питам ви прост въпрос, вместо да ми се правиш на умен можеш да отговориш, ако не, не пиши в темата.Първоначално написано от fatrat
От коментара ти да разбирам, че единственият начин човек да качи маса е с фитнес така ли?Първоначално написано от DownloadVirus
едит: само да поясня, че съм 1.85 висок и за тоя ръст искам да достигна поне 72 килограма тегло, не си мислете, че целта ми е повече. Демек трябва да кача от 7 до 10 килограма.
МОМЧЕ
Направи един опит и ще разбереш.И като гледам как приемаш всичко за нападки вероятно просто не си искаш да ти се дадат съвети (за какво си я пуснал тогава? )
Момчето е право,нахвърляте се на всеки попитал нещо.
Прави ми впечатление от скоро,че определени интернет "фитнес инструктори" (от този форум) говорят пълни простотии. Препоръчвате добавки,химии и мъчителни хранителни режими дори на ДЕЦА на 14-15 години.
Като гледам половината са на по 16-17 години и блъскат химии и препоръчват лайна на всички,и са вече големите разбирачи.
По темата: аз си признавам,че не разбирам от хранителни режими,но единственото което мога да ти кажа е : да не си мислиш,че тука са големи разбирачи. Забелязал съм,че има 3-4 човека които разбират.. другото е дроб (нищо лично към никой). Най-добре влез попитай в някой фитнес форум,ще има по-голяма файда.![]()
Съгласен съм с горното мнение.
В bb-team например има много хора, които разбират. Тук има много хора които си мислят, че разбират.
Изчислил ли си колко трябва са дневните ти калорий за поддръжка или не?
Ако искаш хр.режим за мускулна маса на око ти казвам какво ти е менюто
07:30 - 60-80 грама quaker + 250-300 ml мляко + 2 яйца + 1 банан
10:00- сандвич със сирене и пуешко + 1 банан
12:30- Пиле с картофи
15:00 - Същото с 12:30
18:00- Макарони със сирене и някакъв друг протеин по избор (например пуешко около 100 грама)
20:30- санвич със сирене + банан или 40-50 грама протеинов шейк + банан Също така тука сложи и една шепа ядки
23:00 - 150-200 грама извара
Може там дето ти е пилето да сложиш и някаква салата
И също така може през деня между храненията някакъв плод и това е..
Когато почустваш,че си гладен между храненията яж ядки.
Не ми се репчи ве тъпчо! На мене съвети не ми трябват! +тва говорех на оня върху тебе!Първоначално написано от dunce
fatrat дай си мнението за хранителният режим по-горе..
Кво да ти кажа пробваш-ако върши ок ,ако не сменяшкуейкъра може напрао овески (или мюсли ама аз съм достатъчно луд да махам овес) без значка от марката! Може би 3 белтъка аз лично повече място за храна не бих имал тъй като ми се раздува корема ужасно! В 10 е добре ако хляба е пълнозърнест (може с банана може и без според калорийните нужди)
Обяда също е добър. Може да сменяш месото от ден на ден щото само пилешко писва
18:00 сиренето има много мазнина в него. Аз лично сиренето бих го сменил с месо/извара/яйца. Макароните не са проблем тъй като лягаш по-късно. в 20:30 ако си гладен шепа ядки (според калорийните нужди пак) може и 3-4 белтъка с малко ориз( една-две супени лъжици) в 23:00 извара 150 гр с 50 гр мляко щото аз само извара немога да ям! Или казеинов шейк!
И пак казвам сичко зависи според калорийните нужди и всичко варира!
Ето това беше.. евала, мерси много и на двамата за съветите. Точно това питах отначало, но явно не сте ме разбрали. Иначе ми казаха, че банана е хубаво да го ям с мед, защото медът също бил важен за организма (не че и по принцип не е, но за тренировката).
МОМЧЕ
Автора е 185 и около 65 кила .. С този хранителен режим най-вероятно ще качи 70+ , но не го знам ква маса ще прави на лостовете?
Може и да вмъкнеш някъде,по принцип го правят след тренировката 1-2 супени лъжици мед.
Ако от цялата работа нищо не излезе, ще тръгна на фитнесПървоначално написано от DownloadVirus
![]()
МОМЧЕ
Просто на лостове как ще правиш базови упражнения за гърди? Как правиш крака ? Бицепс - трицепс ? Може да правиш там по 1 упражнение ама до там,няма никакво разнообразие,да правиш по 1 упражнение докато припаднеш ли ? Не знам..
Ти само набирането можеш да правиш по различни начини - на широко, на тясно, коремно, за гръб и т.н. Кофи можеш да правиш с инерция за гърди, без инерция за бицепс, трицепс, рамо, а крака освен бягане можеш да правиш с различни упражнения вкъщи. Да не говорим още колко неща могат да се правят на лостове, които тепърва уча. Ако беше от Варна, щях да ти кажа да отидеш на лостовете на Пета езикова "Йоан Екзарх" да видиш за к'во става дума. Особено когато има по 15 човека, питай ги дали ходят на фитнес.Първоначално написано от DownloadVirus
Освен това фитнеса те прави тромав, докато лостовете не пречат на развитието ти.
МОМЧЕ
Първоначално написано от dunce
![]()
![]()
Когато успееш да направиш крака както аз и всеки друг прави във фитнес залата на другият ден да не можеш да вървиш и направо да чустваш как мускула гори ела ми се обади..
И рамо и бицепс и гърди не е същото..
Точно пък лостове са перфектни за релеф и са много по-добрия вариант, ако не искаш да ставаш като бик. На мен не ми трябва да правя тяло като на Вин Дизел или Скалата, а да го оформя хубаво и да наддам малко, колкото трябва да бъда.Първоначално написано от DownloadVirus
Само едно ще ти кажа за твоя фитнес - докато ти не си чувстваш мускулите от усилените тренировки, аз пък ходя да цепя и нося дърва от първия до третия етаж, по 5 чувала, високи почти колкото мен и тежки почти колкото мен, които хубаво ми се набиват в краката през чувала. Да видиш тогава к'во е да гориш наистина целия, след като се прибереш.
МОМЧЕ
автора на темата на колко години е? Щото имам едни подозрения ...
Я да ти чуем подозренията.Първоначално написано от fatrat
МОМЧЕ