- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Въпрос към будните българи със сиво вещество.
amk, може ли да разясниш защо АЕЦ Фукушима няма да е втори Чернобил, че ми стана интересно?![]()
Аз ще кажа не, Greg, защо да бягаме ? Да бягаш е най-лесно, това всеки го може. Не е там работата. Работата е да си видим грешките, да преценим какво може да се направи и с малко повече общи усилия да го направим. Защо казвам "да го". Защото това е обща кауза, на цялата държава.Първоначално написано от GregoryHouse
@amk, А защо Костов говори за цената на петрола, след като през 1997 - 2000 съсипа всяко едно крупно, голямо и производително българско предприятие ? Балканкар, Плама-Плевен например ? Той е един от хората, който доунищжони и без това унищожената България. Именно за това на него никой не му вярва (или поне повечето).
montana6,
с удоволствие бих, но нямам времето. Трябва да седна и да напиша за разликата между енергия и материя, енергизирането на ядрото, позитрони, разликите м/у алфа, бета и гама радиация, след това разликите в предназначението (и съответно изгражденото) на Фукушима и Чернобил и след това да си отговорим на въпроса защо Фукушима няма как да е Чернобил. Това е минимум 3-4-5 хиляди думи или 3-4 часа. По-скоро, ако намеря нещо читаво в нета, ще ти го изпратя. Аз съм учил чисто научната гледна точка.
Лъчо,
няма да ти се вярва, ако видиш колко хора (имбецилни) с удоволствие ще се хванат за думите на Костов, защото или не могат да мислят или са им просто удобни. Тия неща, които ги пишеш са ми ясни, но 90% от масовката няма дори да се опита да ги осмисли.![]()
По - добрия варянт е този с продажбата.
Какво да правя сред хора които искат факти , след като им представя фактите запяват съвсем съвсем различна песен. Гнусно е.
След хилядите ви мрънкания за факти - АЗ ви ги постнах , хайде що не ги коментирате. Искахте факти - ето ИМАТЕ ги - кфо правиме сега ?
Мрънкахме за факти и след като ги получихме няма НИТО 1 МНЕНИЕ свързан с тях. Горд съм с вас БРАТЯ българи. Изключително се радвам , че такива хора са ми сънародници.
ПС. Поне не сте толкова малки душички , че да се заяждате за правопис и граматика. Браво! Хубаво е да намираш нещо положително във всяка една ситуация.
Това са някакви факти - да. Първо, умнико сравняваш напълно итегрирани държави в ЕС със такива в присъединителна фаза...което е малоумно. Ако имаше някаква представа от икономика би ме разбрал, но това не е така. А нямам намерение да изпиша 4-5 страници които никой няма да се опита да разбере.
В Норвегия стандарта висок, заплати по 5 000 евро на който се слагат 40% данъци и т.н...Ама ако влязат в ЕС какво ще стане с тях? Ще им се ебе мамата на малката фантазийка която са си устроили. Затова и не влизат.
Нямам представа какво си мислиш, че си доказал с тези "факти".... ако желаеш разясни ми... вече 3 от великите ЕС държави фалираха. Португалия фалира днес. Честито...сега трябва да вземат млрд евро назаем, и даги връщат после с разните му лихви там...
Е да ама сега ще речеш Германия не е фалирала, англия не е...Франция не е..
А да си забелязал размера и развитието на тези държави? Място за сравнение - няма.
И не знам как да ти го обясня отново - ИМА разлика дали си чужденец или не си. Огромна.
Ами ivan ,не ти отговорих ,защото не видях на какво се налага да отговарям.
В първото си мнение казваш 'България е зле'.
После казваш - трябва да се ходи в чужбина ,за да живееш свестен живот.
По-късно добавяш и 'факти' към това си твърдение.
Какво искаш да ти отговорим ? Еми зле е ,много ясно. Да не мислиш че си открил топлата вода ?
Въобще какъв беше смисъла на тази тема ? Казваш българите се правят на всезнайковци - окей ,така е. Питаш като всички знаят толкова много защо сме в това положение - защото нищо не знаят ,ето за това. Тъпи са и толкова (Greg твърди ,че не е само тук така ,но за мен в Б-я са се събрали най-деградиралите индивиди).
Искаш от общество ,което няма морал ,ценностна система, достойнство и образование да има гражданско самосъзнание ли ? Хах![]()
Понеже обичаш фактите - ето ти малко :
http://www.isteve.com/IQ_table.htm
На фона на смешната ни образователна система ,в която всеки идиот може да учи висше образование ,вместо да бачка на сергията на пазара и това изследване мисля можеш сам да си направиш сметката какви хора управляват държавата и средствата ни.
Преди две седмици ходих до Първа инвестиционна и мога да ти кажа ,че аз ако съм работодател, такъв индивид като този ,който ме обслужи ,няма да взема.
Обърни внимание на разните там политици и крупни бизнесмени ,които се вясват по телевизията - от тях просто лъха на тъпота.
Абе бай-Ганьовска държава си е това и толкоз.
Ако ти е интересно мога да ти споделя и лични впечатления от разни 'бизнесмени' и управители на магазини ,тъй като напоследък ми се налага да си имам вземане-даване с тях ,но ще е на лично.
Дано си разбрал какво се опитвам да ти кажа.
Едит : Забравих - правописът е мерило за образованието на дадена личност. Да допускаш тук-там грешки от недоглеждане или да пропускаш букви е окей ... до известна степен. Но когато от даден пост струи неграмотност не виждам нищо нередно просто да игнорираш този ,който го е писал и дори да не си направиш труда да обмислиш твърденията му. Пък ако ти се занимава и да му кажеш колко е неграмотен.
@Auriss - исках да чуя други мнение по въпроса "Защо , дявол го взел, сме толкова зле?" и "Защо , дявол го взел , всеки разбира от всичко (по много ) и все пак сме толкова зле?"
Разбрах г/д какво мислите.
А отностно това , че не само тук е така ... НЕ!!! Навсякъде има кретени ( дебили , хора без морал , ценности , деградирали индивиди , хора без перспективи) НО ТУК СА ЕДНО 80+% ОТ ХОРАТА.
Просто като гледам , как хора без елеметнарни познания в дадена област обсъждат изключително сложни неща - на мен ми става смешно....
ПС: сухите статистики хич не са ми любимите , но преди да пусна онези тъпни имаше само „говориш празни приказки. нямаш грам факти да подкрепиш твърдението си “
@Housе , Твърдението ти , че не знам нищо за икономиката е абсурдно. Наистина съм доста запознат с различните аспекти на икономиката.
Предвид абсурдните ти сравнения дълбоко се съмнявам. Сравняваш държава основателка на ЕС с такава в присъединителна фаза. Да не говорим, че пазарната икономика в България присъства от 20 години насам, не от 60.
Какво имаш предвид под запознат с различните аспекти идея си нямам, но БВП на една държава на глава от населението какво общо има с това къде е по-добре да живеем ние?? Връзката е толкова косвена, колкото между галактиката Андромеда и космите на задника ти![]()
Ето че сме на едно мнение. Въпросът е ,че не виждам сходство между 'всезнанието' на българите и икономическите проблеми ,това е. Не е въпросът в това ,че всеки си изказва не/подготвеното мнение ,а в това ,че хората нямат желание да се ограмотят по въпросите ,по които се изказват.А отностно това , че не само тук е така ... НЕ!!! Навсякъде има кретени ( дебили , хора без морал , ценности , деградирали индивиди , хора без перспективи) НО ТУК СА ЕДНО 80+% ОТ ХОРАТА.
Аз ако се изцепя по някоя тема (и съм го правил) и се окаже ,че греша - ще прочета и поне ще се опитам да съм в час ,за да не се случи отново. Но не мисля ,че това по някакъв начин ще се отрази на икономиката на Б-я.
Примерно представи си учиш Право ,но обичаш да разговаряш на тема Физика/Химия/Математика. Да ,дори и да дрънкаш глупости ,ефектът ще е отрицателен само и единствено за теб и то от гледна точка на това ,че ще станеш за смях. От друга страна пък поне може да се намери някой запознат ,който да ти налее акъл в главата.
И пак те питам ,понеже не разбирам - какво общо има склонността на българите да дърдорят с икономическото положение в страната?
Първоначално написано от ivan_gr
Докато не се научим да протестираме нищо няма да се оправи. Там е проблема, а не в хората.
Ти ще ми правиш лачени обувки аз ще ти хвъргам едър мангиз :Д
Първоначално написано от GregoryHouse
Не връзката между бвп на глава население и стандарт на живот е напълно права и реална. А ти си дървен философ. Ако разбираш от икономика ще знаеш как нещата са в равновесие и няма как да е косвена като космите на задника ти и мустака на баба ти.
Auriss като даваш факти за брутен продукт на глава не слагай българската икономика в съединените щати, защото точно такива данни си дал.
https://www.cia.gov/library/publicat...=eu&rank=89#bu
а да не говорим, че не са и верни данните ти
GregoryHouse
точно тези идиоти, които се имат за голямо неща са най-големите тъпанариДървен философ си ти. Вежди Рашидов не е казал нищо. Каза го Божидар Димитров. Още те чакам да ми докажеш,че европейският парламент няма никаква власт. Нещо замлъкна, дървен философ. С какво право даваш определение за 90% от хората (как стигна до това число ми е най-интересно) и с какво право се имаш за по-умен от другите? Знаенето на 20 ненужни неща не те прави умен. Спорът по всеки въпрос също.
Виждал съм такива досадници като теб на лекции - преподавателя задава въпрос, на който сам да отговори за аудиторията и такива като теб рипат да отговарят веднага. Другите си мълчат, но това не значи, че не знаят. Попринцип никой не ги обича тези и са досадни. Викат им ЗУБЪР и дървен философ. Ол и те са убедени, че са по-умни от другите.
ЛЕЛЕЕЕЕЙ ОСНОВНИЯТ ПОКАЗАТЕЛ ЗА СРАВНЯВАНЕ НА ИКОНОМИКИ НЯМАЛ НИЩО ОБЩО СЪС СТАНДАРТА НА ЖИВОТ
И спри да пишеш с червено - не си учителка.
http://www.mnogozle.com/pictures2841...st_page21.html
Попринцип зубъра си има обкръжение. Така наречената "задруга на зубъра". Сядат напред и можеш да ги познаеш по "конникът на апокалипсиса".
*Конник на апокалипсиса - оглеждай се за момиче с кръгли цаки, криви зъби, цвилещ смях и грим от тип на боядисано яйце в шарено.
![]()
Досадник
За съжаление не правиш разлика между интелигентен човек и зубър.Попринцип зубъра си има обкръжение. Така наречената "задруга на зубъра". Сядат напред и можеш да ги познаеш по "конникът на апокалипсиса".
*Конник на апокалипсиса - оглеждай се за момиче с кръгли цаки, криви зъби, цвилещ смях и грим от тип на боядисано яйце в шарено.
Каква иронияС какво право даваш определение за 90% от хората (как стигна до това число ми е най-интересно)![]()
PS :WTFF ??Auriss като даваш факти за брутен продукт на глава не слагай българската икономика в съединените щати, защото точно такива данни си дал.
IQ and the Wealth of Nations -- Lynn and Vanhanen -- data table of national mean IQ studies summarized by Steve Sailer
Ти въобще прочете ли в каква връзка го пуснах това ,или реши ,че можеш да се включиш неподготвен по темата и просто да си пльоснеш никому ненужното мнение и то критикувайки другите ,че го правят.
Ебаси българина - изписа три поста и в тях не каза абсолютно нищо. Евалата ти правя. Ходи протестирай.
Кой бил дървен философ.
Мечо, ходи си гърми цигани с незаконния пистолет и не се прави на много умен.
1во ще си пиша с какъвто цвят ми е кеф
2ро очевидно още не си проверил какво е устройсвото на ЕС след като продължаваш да ми говориш същите глупости. Ако си мислиш, че европейския парламент и парламента на българия са 1 към 1...
3то ""Докато не се научим да протестираме нищо няма да се оправи. Там е проблема, а не в хората" - ти осъзнаваш ли каква тъпотия и парадокс изказа?
4то би ли мо обяснил тази пряка връзка между БВП и това къде е по добре да живеем ние?
5то Дали го е казал 1ния дебелак или другия - слабо ме грее.
6то само от обща култура не става, радвам се, че ходиш на лекции, но вземи и прочети тук там нещичко.
Нито съм твърдял, че съм по умен от някой друг, нито пък съм зубър. Но то като свършат аргументите започват обидите и нападките![]()
Първоначално написано от Auriss
Ти си откровен дебил. Най-малкото даде данни за БВП, които нямат нищо общо с официалните. С човек, който е неспособен да си проверява информацията и който "обича точните неща" (цитат по памет) спор е излишен. Нито е интелигентен, нито е зубър. Просто е дървен философ от досадните. Относно подобните тестове - много политика има в тях. Ето ти пример как дадени хора ги мързи да обработват резултати (целенасочено или не може само да гадая)
МЕНСА: Втори сме по интелигентност в света
Всеки втори българин се нарежда в най-умните 2% от населението на Земята
http://www.monitor.bg/article?id=76217
За децата в средното образование - дебили са. И аз бях дебил, а сега съм прекрасен инженер.
така е показателите на икономиката на една държава нямат нищо общо със стандарта на живот и европейският парламент няма никаква власт (твои думи) и не можел да нарежда нищоИскаш ли да ти върна темата за да видиш какво си писал?
Не си зубър. Зубъра е сравнително умен. Ти си форумен дървен философ.
Върви си инжинерствай. Не се занимавай с неща които си дочул някой друг да обсъжда. Първо си разясни принципа на действие на европейските институции и органи. Как се приемат решения и т.н.
Разясни си какви е институция и какво е орган...очевидно не правиш никаква разлика.
Повече с откровен катил като теб не желая да споря. 1во си нито се занимаваш с това, нито разбираш от това. 2ро моята работа е широко свързана с това, 3то не бих си загубил времето да го обяснявам на просто човече като теб, защото нито ще го разбереш, нито приемеш.
Спести си по нататъшни постове относно мен, нямам намерение да ти отговарям.
Не няма да си ги спестя
Питам те каза ли и още ли твърдиш, че европейският парламент не решава и не може да налага?
Като изчезнат аргументите не ти се занимава, а досаднико?![]()
Е заради такива падат сгради в центъра на София,и умират хора.
Нямаше да сме на това дереже ако не бяха корумпирани масово политици, полицаи, съдии и т.н. Също нямаше да сме на това дереже ако не беше 'страхотната' идея за комунизм. Не опира до това колко знаем за асто физика, а колко политици крадат пари които трябва да оправят тая държава.
This is your life and it's ending one minute at a time!
Sticking feathers up your butt does not make you a chicken!
Fight Club <3
Искам само да кажа, че тук въпросът не се опира дотолкова на природна интегилентност на един народ, колкото до неговата народопсихология. Петвековното робство, авторитарните и тоталитарните режими, политическата анархия породиха в българина едно отчайващо чувство за подчинение спрямо авторитетите, и чисто овчи начин на мислене. Казано по друг начин българинът още не е достигнал до това ниво на държавническо развитие, в което той би поискал да се нарече "гражданин". Той все още е "поданик", отчаяно търсещ своя лидер, авторитет, пастир ако искате - Тодор Живков, Иван Костов, провинциалното пожарникарче Бойка... Както е казал Томас Джефърсън "Премного политици, нито един държавник". Липсата на качествен политически материал е друга причина за настоящите проблеми - България няма нужния опит, за да даде държавници от калибъра на Конрад Аденауер, Роналд Рейгън, Маргарет Тачър, Франсоа Митеран... Към това може да приложим и мотивът за вечното скиталчеството през последните години - скитането между модела на политическия плурализъм, и особено многопартийния модел( лично аз поддържам двупартийния модел) и ностаглията между строгия ред на Татовото време. Невъзможността за съдванате на нормални механизми за развитие на демократично-либаралните структури, липсата на всякакъв опит в тази насока, също породи своите ефекти - пример затова е пълният хаос, който цари в целия държавен апарат, който най-точно може да се определи като манджа с грозде - мухлясали тоталитарни останки, набързо скалъпени демократични нововъведения, крадено, крадено, къде от Германия, къде от САЩ, къде от Франция... И всичко това само и само поради една причина - в България има много поданици, но няма достатъчно граждани...
Будните българи със сиво вещество отдавна са заминали от България. И с право. Човек трябва да се развива. България е далеч от прага на самоусъвършенстване и реализация.
Най-лесното било да заминеш, някой каза...Аз лично не съм мазохист. Който има нерви да търпи - нека остава. Държавата за мен е просто мястото, където съм се родил. Ще дам сравнение, за да стане по-ясно какво искам да кажа. Това е като двадесет години да посещаваш един и същи квартален супермаркет. Първите пет не ги помниш как са минали, следващите пет усещаш разлика в цените, след това усещаш разлика и в салама. Дългите опашки стават все по-досадни. Собственика на магазина е един и същ откакто се сещаш, касиерките също. Ако решиш да промениш нещо, магазина затваря и тогава въобще пък няма излизане. Логичният избор е да смениш магазина. Няма гаранция, че другия ще е по-хубав, но поне си опитал. Защото да седиш и да мрънкаш, колко е зле всичко...това не помага на абсолютно никого и с нищо.
Примерът ти не ми се струва удачен. И не всички, които остават, мрънкат. Въпрос на възпитание и светоусещане.
Всички мрънкат, че политиците крадат...Ама и вас да ви сложат и вие ще крадете. И аз ще крада. Въпроса тук е не дали ще се краде, а как ще се краде. Аз бих крал така, че да има за мен, ама да има и за народа. А не само за мен![]()
Истината е проста- умни, тъпи- това е без значение. Проблемът е, че сме НАЙ- МЪРЗЕЛИВИТЕ СВИНЕ, КОИТО НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СИ ПОМРЪДНАТ ТРЪТКАТА. Е те т'ва е : )
always late but worth the wait!