@Хаус ,аз пак ще зачовъркам стара тема ,но не се сдържах след тази реплика :
Хората си не струват, където и да идеш. Ако щеш и на Марс.
Както ти казах и в другата тема - да ,действително мнението ми е базирано на доста оскъдни преживявания и факти ,но ги намирам за повече от достатъчни за да ми формират позицията.
Това ,което съм виждал в Англия и начинът ,по които се общува с хората тук и там е коренно различен.
Разбирам че си бил свидетел на огромни простотии - да окей - въпреки ,че ме учуди адски много с разказа си , пак съм на мнение ,че обществата ни не са сходни.
Без да изпадам в подробности - тук е нормално да си дебил. Там е нормално да си дебил, но от време на време.
С колко млади българи можеш да седнеш и да говориш за нещо смислено ? Вземи мен за пример - на 19 съм - имам някакво мнение и известни познания относно политика ,история ,философия ,ИТ ,мода ,религия ....абе като цяло почти за всичко мога да седна да си дърдоря с някого. Ама ниц...няма с кого .То хубаво да се шляеш по цял ден и да се лиготиш ,ама писва.. Защо мислиш ровя по разни форуми и си пилея времето - току виж намеря някой интелигентен индивид ,с когото ми е интересно да общувам.
Имам си двама приятни познати - и двамата чужденци. Българин на тяхното ниво (да го наречем) не познавам. В този форум сте ти и АМК933 ,на които си заслужава да чета постовете. По другите подфоруми също се намира по някой интелигентен тип ,но дотам.

Ivan_gr - без да ти звуча като някакво старче ,което говори за отминалото време - преди години наистина не беше така. Младите не бяха толкова изпростяли и хората като цяло не бяха толкова озлобени. Сега всеки ще гледа да те мине ,дето се вика.
Помня като бях малък имаше някакви дядо Коледовци по улиците през Декември - раздаваха разни дреболиики ,колкото да зарадват малките. Имаше и всякакви изложения ,концерти етц . Абе атмосферата в България беше друга...
Нямахме компютри вкъщи (аз чак '00г се сдобих с такъв) и се събирахме по разни клубове да играем HL / CS / RA ,а после излизахме да ритаме. А в даскало помня ,че 5 клас си бях понижил доста успеха (някакви 3ки и 4ки по няколко предмета) и съучениците ми ме спукваха от ебавки . Сега ако си 3каджия си герой....

Колкото до примера ти с АМК - .

PS : Greg ,преди 2 години лятото някаква чужденка беше дала на баба ми и някаква нейна приятелка 100 евро пред Билла. То в семейството проблеми с парите нямаме ,ама нали ги знаеш бабите - обикаляше с една нейна приятелка по магазините - хареса си нещо от тук ,от там и се прибере. Та жената слязла от някаква (цитирам) модерна кола () и нещо им заговорила и й бутнала банкнотата в ръцете. После си тръгнала.
Аз бях ей-така като ми разказа