- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Дневник-Спорт и стягане
Здравей : )
Съвсем накрато ще ти кажа някои простички неща, които мисля, ще са ти от полза.
Като начало забрави за броенето на калории, защото няма формула или калкулатор, който да ти каже колко ти трябват наистина. Просто в състояние на покой хора с еднакви ръст и килограми могат да имат много различен енергоразход за биологичните си процеси, тоест различна скорост на метаболизма.
Калорийните лишения също са лоша идея. Реално отслабване се прави с доста стабилно ядене и ще ти обясня защо... при лишения - например оскъдно ядене през деня, неядене вечер и ядене основно на плодове и зеленчуци тялото ти влиза в критичен режим. За това са отговорни доста хормони, например кортизола, които при такива състояния диктува на тялото да трупа резерви, разбирай телесни мазнини. Също така ще имаш и ниска кръвна захар и тъй като тялото ти е в критичен режим, всеки поет от теб въглехидрат ще бъде складиран от тялото ти като мазнини, ''за всеки случай''. Ще губиш и мускулна маса, което е силно нежелателно, независимо че си момиче.
Другият ми съвет е да не се прехласваш по плодовете и зеленчуците - няма кой знае каква полза от тях, силно прехвалени са. Наблегни на месото, маслата, сирената, ядките, ограничавай тестените изделия и високовъглехидратните храни (не ги премахвай напълно обаче).
Страхотни упражнения за теб са burpees, клекът с тежести и мъртвата тяга. Удивителното при последните две е, че това са упражнения, изграждащи както най-масивните физики при мъжете, така и най-красивите тела при жените - ако искаш сериозен прогрес, не ги пренебрегвай.
Колкото до темата за дневниците - идеята е много хубава, но това не е фитнес форум. В bb-team страшно много хора имат дневници, активно се коментират и се дават мнения и съвети. Тук адекватни съвети рядко ще получиш.
А колкото до любопитството на колегата колко вдигам от лег :д Не го правя силово, слагам го като изпомващо упражнение след кофички на халки с тежест и рядко слагам над 80кг. Може и да е трибойско упражнение, но мисля че има далеч по-добри за функционална сила и затова и не го правя с тежко, много по-ценно е като билдрърско упражнение за мен![]()
http://vbox7.com/play:392c45b4
My street fitness trailer^