- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Имам нужда от съвет
Така, първо ще дам кратка характеристика за себе си. На 18 години съм, тежа 83кг (в състезателен период 88-90) висок съм 188. Тренирам академично гребане на лодка тип Ял-6. Който се сеща за какво става на въпрос, знае че това не е спорт, с който се отслабва, без категории, колкото по-силен и издържлив си, толкова по-добре. До есента тренирах активно и стигнах тегло от 90 кг. После дойде зимата и е нормално да спра. Разболях се 4 пъти, което свали теглото ми до 72 кг... за 2 седмици яко ядене и фитнес върнах до 83. Обаче ми се появи един много неприятен корем (не че преди нямах бирен корем, ама сега е прекалено). Целта ми е да сваля корема и да натрупам мускулна маса по ръцете и гърдите. Силни мускулни групи са ми: краката, гърба и донякъде ръцете. Слаба мускулна група са ми гърдите...
Предложете ми подходящи упражнения за гърди, корем и нещо за чистене на корем... Ако е наложително предложете и някаква промяна в хранителния режим.. За сега се храня сутрин като стана, към 10часа в училище, към 4 след фитнес и вечерта, към 8... храня се-сутринта нездравословно, следобяд и вечер, доло горе нормално.
Относно корема:
Прави усърдно кардио, ако имаш възможно бягай всеки ден минимум по 30 минути. Мазнините започват да се топят от 20-тата минута натам, затова от бягане по- кратко от 30 минути няма смисъл. Наблягай на коремни преси, като правиш по възможност повече повторения, може да ги комбинираш с повдигане на карака от лег и вис.
Покачване на маса на ръце и гърди:
Във фитнеса тренирай ръцете и гърдите си веднъж седмично, като правиш по- простите умпражнения със сигурен ефект например 4 серии лег 4 горен лег 4 долен лег и 4 серий с дъмбел за каналчето (За гърди (каналче- мястото между гърдите). За ръцете 2 упражнения за бицепс,3 за трицепс, 2 за предмишница и 3 за рамо всичко по 4 серий. Както за гърдите така и за ръцете при трениране за маса не прави повече от 6 повторения на серия.
Може да критикувате, всеки си има мнение :P
whatever..
ако спазва тва което му написа гаранция 4-6 кг мускул сваля ...
Точно за 20мин кардио мога да изгоря повече от колкото тебе! Също така за "каналчето" си има кофички и крос-оувър. Гърдите почват да се тренират от горе надолу или отдолу нагоре не от средата! 2 упражнения за бицепс са малко! Рамо с ръце не се прави! За маса 8-10 повторения е добре!
Като цяло такива теми има минимум 20 , просто трябва да се потърси!
Предложих бягане, 20 минути спринт ли ще правиш? или ще се увиваш са найлони ;d Моля да обяснишЗа фитнеса предполагам си прав, но:
Не съм казал че за канал е задължително дъмбел.
Не съм подреждал упражненията под ред.
Имам доста бърз метаболизъм и мога да те уверя, че 4-6 кг не се свалят.
За рамото нямам представа, на мен ми върви и съм разпределил по едно упражнение през различните дни.
ПП: Рамото не спадаше към групата на ръцете? мисля че осъзнах грешката си.
whatever..
Само не съм съгласен, че две изолиращи за бицепс са непременно малко, но ти си имаш твоите разбирания и твоя личен подход. За мен, особено както аз правя - бицепс при гърба - просто го довършвам с едно-единствено упражнение накрая.
http://vbox7.com/play:392c45b4
My street fitness trailer^
+1Първоначално написано от Myrth
за гръб имам 3 "долни" упр и 4 "горни" упражнения, на горните бицепса умира, даже не се налага и да се тренира с изолиращи ...
хоризонталното набиране (bodyweight row) най-накрая напрао ми *** майката
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
потренирай нещо със повече бягане като футбол или баскетбол![]()
Josefine
Black Eyed Peas
2pac
Basketball
За бицепс по скоро ми трябва някво по различно упражнение... не се натоварва като хората... тренирам, уморен съм, ни бицепса не е натоварен достатъчно.. нито се е напомпал, нито на следващия ден имам мускулна треска... за трицепса съм малко по-доволен но пак не го натоварвам достатъчно...
За гърди е още по зле, след първия уред съм дотолкова уморен, че не мога да тренирам повече нищо... не знам що е така...
Мъртвата тяга ми е 150кг, клека ми също е някъде там, а на лежанката, не знам дали ще бутна 60... Много се нервя
HIIT ти си търси.Първоначално написано от misho1993
Myrth тука ръцете се тренират в един ден, до колкото разбрах![]()
здравейте аз сам на 12 години тежа 40 кг и много искам да заякна и да имам плочки но не искам да ходя на фитнес някакви савети ????![]()
![]()
![]()
да повториш 6 клас 2-3 пъти, белким научиш книжовен български.
този вече трябва да е фейк..
Лост, успоредка, лицеви опори, коремни преси...
В зависимост от това как изпълняваш упражненията натоварваш различните мускули.
whatever..