.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 27

Кой е по-виновен?

Вчера сутринта идваме си от село с приятеля ми. Не живеем заедно. Идваме у нас и той оставя една торба с ядене в коридора. Майка му я пратила. Аз питам "Тази торба за мен ли е?' и тои "Да" и аз "Не я искам. Майка ще се кара" (майка се ядосва като пращат, защото тя няма какво да прати и излиза скръндзата). Аз се нацупвам. Той сяда на компа, аз си оправям дрехите .. и след 15тина минути мълчание от страна на двамата той става и казва "Отивам си в нас" и аз "Защо?" и той "Тъй" ... Той се обува и аз казвам "Вземи торбата" и той "Добре", тръгва да излиза и аз "Ако не я вземеш аз ще я донеса до колата" и той "Айде чао". Аз излизам по чорапи и почти го догонвам - той на първия етаж, аз между 1вия и 2рия и му казвам "Ако не я вземеш, аз ще я оставя тук" и той "Няма да я взема", аз я оставям и се провиквам "И не ме целуна!' и той "Тъй ли? И какво?" и аз "Ми нищо ... не ме целуна", качих се до 2рия, влязох вкъщи, затворих, заключих. Той взе торбата и си тръгна.

Не пиша темата с цел разрешаване на проблема, а просто да знам кой е по-виновен. Да, зная, че е грешка да се търси вина, по-добре просто да се разреши проблема и вече се справихме, но вчера цял ден се чудя дали съм била права, че постъпих така.

Благодаря предварително.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    И ти, и той, и майка ти сте виновни и 3мата, и никой не проявява разбиране.
    Майка ти е горда и трябва да разбере, че като ти дават нещо от добра воля, това не означава че задължително трябва и ти да даваш. А вие 2мата нито сте обсъдили ситуацията и се обиждате един друг с държанието си.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    И като ти пращат подарък, защо трябваше да го отказваш? И то така грубо - ще го оставя в коридора, ако не си го вземеш?
    Приеми, че майка му я е грижа за теб и го прави от добро сърце, а не за да изкара твоята майка скръндза. И ако искаш добри отношения между теб и приятеля ти, по-добре се старай за добри отношения с родителите му.

В случая, според мен, вината е в теб.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Само че с всяка седмица тя праща все по-големи подаръци. И сега ще се чувства длъжна да праща всяка седмица. А ние нито живеем заедно, нито сме женени, нито нищо. Не смятам, че е редно. И е нормално майка да се чувства така ... и аз бих се чувствала така. Не знам, явно нещо не разбирам. Майка от малка ме е учила, че когато някой ми направи жест, аз рано или късно трябва да го върна.

Благодаря за мненията.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от kremen4eto
    Само че с всяка седмица тя праща все по-големи подаръци. И сега ще се чувства длъжна да праща всяка седмица. А ние нито живеем заедно, нито сме женени, нито нищо. Не смятам, че е редно. И е нормално майка да се чувства така ... и аз бих се чувствала така. Не знам, явно нещо не разбирам. Майка от малка ме е учила, че когато някой ми направи жест, аз рано или късно трябва да го върна.
    Ами в такъв случай говори с майка МУ и й кажи, че се чувстваш неудобно от такива подаръци. Но не ги връщай по този груб начин.

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    Лесно е когато търсиш вина. Това е грешен тип мислене, което до нищо няма да те докара.
    If it wasn't for date rape, i'd never get laid.

и last.fm-ец

Цитирай Първоначално написано от w0sh
    Лесно е когато търсиш вина. Това е грешен тип мислене, което до нищо няма да те докара.
    Това го казах вече. Извиних му се за държанието си. И никога не съм се опитвала да разрешавам проблеми като търся виновник.

LadyDi, ако бях разбрала, че тази торба е за мен още като бяхме на село, щях най-деликатно да и я откажа. Той я попита "За кой е това ядене?" и тя нарочно се направи, че не го чува, за да не мога да откажа.

Винаги съм се чудил на такива дребни битовизми пораждащи някакви абсолюто малоумни проблеми. Много съм се чудил и на родителите си как могат да изпадат в такава дребнавост. Поне за мен това чиста дребнавост и не го разбирам.

Според мен по-виновна си ти. Човека просто е донесъл нещо за теб и някак си не е приятно да ти кажат абе земай си го, че ще го хвърля иначе.

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

За мен ти си виновна. Не издребнявай.Жената просто се държи мило като ти изпраща нещо. Ако не искаш да го прави просто говори с нея, обесни и че не ти е приятно всяка седмица да получаваш подарък.

Град
    Варна, моретоо :)
    Без да чета казвам, че ти си виновна. Жената е потенциална към грешки... сгрешихте в началото като изядохте ябълката.... грешите и сега, докато ви ядат ябълките.
    хЪх...

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Не можахте ли да се разберете като големи хора, та трябваше да се цупите и сърдите за гупости? Искат да ви пращат подаръци - пращат ви. От уважение поне трябва да ги приемате. Как би се почувствала ако ти с желание приготвиш нещо за някого, с цел да го зарадваш, да го улесниш по някакъв начин, и той ти го откаже толкова грубо? Още повече приятелят ти не е виновен, че майка му ти праща подаръци. Не е редно да си го изкарваш на него.

И аз съм в подобна ситуация вече 2 години. Майката на приятеля ми е фризьорка и постоянно ми праща маркови козметики, които не струват малко и не ми позволява да й ги платя. На всичкото отгоре настоява да се подстригвам при нея, отново без да ми взима парите. Да не говоря за всички подаръчета с и без повод, които просто е "харесала за мен". Неудобно е, да, но го погледни от друг ъгъл - тя те възприема като свое дете и й е приятно да полага някакви грижи за теб. Не я обиждай като отказваш.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Въпроса не е кой е виновен, а дали ти имаш идея защо си реагирала като 5 годишно? Вие сте.. колко две години и нещо заедно.. ненормално е да се държите по тоя детински начин. Ясно показва колко сте си близки всъщност. Ако държиш да знаеш кой е виновен - ти. Подарък не се отказва. Грубо и неуважително е. Можеш да поговориш с човека, който ти дава подаръка, но не и да откажеш вече даден подарък. Щото са вложени доста неща в един подарък и в жеста на даването му. Сещаш ли се какво субкомуникираш когато откажеш всичко, за което другия се е постарал?

Не искам да те засягам, ама преди време съм си говорил с теб точно по тоя въпрос. Че не обсъжаш с него а като стане някаква непредвидена ситуация и наежваш бодлите и другите да се спасяват. Което с нищо не помага на връзката ви. Отделно че на него му е достатъчно и малко... за да се свие в черупката.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от RoSKo0o0
    Без да чета казвам, че ти си виновна. Жената е потенциална към грешки... сгрешихте в началото като изядохте ябълката.... грешите и сега, докато ви ядат ябълките.
    Най-добре е да замълчиш...

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град
    LadyDi го каза.

Казваш на майка му: "лельо едикояси, благодаря ти много, но малко ни става неудобно всеки път като ни изпращаш толкова неща." И го казваш задължително с леко наведена глава и срамежлив тон. Тя щи каже: "Няаама нищо, моето момиче, ни са притеснявай." Оттам майка ти от време на време ще изпраща, неговата ще изпраща по-често, и си на далавера, като така си се подсигурила да няма недоволни и сценарии за конспирация.
    А тва "и не ме целуна"... никъв коментар.
    Temet Nosce

벨야카

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Постъпила си по детски Кременче. Старай се да проявяваш повече разбиране към жестовете на другите. Ще ти е от полза и занапред. Останалото са ти го казали тези преди мен.
    Welcome to the Jungle...

Супер фен Аватара на flowerlina
    Град
    Plovdiv
    Мн детски реакции, но нямам правото да те съдя, защото и на мен често ми се е случвало да се караме за такива глупости. А това издребняване е напълно излишно и само вреди на връзката ви. Подобни конфликти трябва да се избягват.

Благодаря за отговорите. Прави сте с едно изключение - с него се сдърпахме миналата седмица за подобно нещо и му казах изрично "Говори с майка си, че не искам тези подаръци, защото мен няма да ме послуша", а той не е говорил, така че имам (макар и минимално) основание да се ядосам.

Защо така реагирам? Напоследък съм малко изнервена. Прекалено много уча и ми остава малко време за себе си и малко за него. Не обичам сивото ежедневие и ми действа по 2 начина - или ставам отчаяна или нервна.

Umri, защо да не държа на целувките? Не сме женени от 10 години, че да ги пропускаме. А и досега не бяхме пропускали целувка за здравей или чао.

Супер фен Аватара на vesito13
    Град
    Nowhere :)))
    На мен също ми би било неудобно да взема нещо от майка му и може да се каже, че те разбирам. Аз не съм и никаква, че тя да ми праща ядене, дрехи, пари и не знам какво още. Едно е подарък от уважение за рожден ден, имен ден, съвсем друго е всяка седмица да ти праща една торба ябълки. Няма да ми стане въобще приятно. Наречете го глупава гордост и предрасъдъци, но и аз бих отказала един такъв подарък.

Град
    The Moon,Milky Way
    Не съм чел предишните мнения,ама т'ва ме връща в детската градина
    "Г-жо,ама Иванчо ми взе близалката,а тя ми счупи куклата..." К'во толкова има.Вземи подаръка,жената просто е мила,не е нужно всяка седмица да и пращаш и ти нещо,но все пак
    Страдам от синдром на придобита Еуфория!!

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град
    Umri, защо да не държа на целувките? Не сме женени от 10 години, че да ги пропускаме. А и досега не бяхме пропускали целувка за здравей или чао.
    Ще е лицемерно. Отнесъла си се по най-отвратителния начин като си го напрайла тва, а той ща целува. Ти за коя си се помислила, а? Евалата за нервите, че не ти е теглил майните, и не е станал скандалът, а тя и целуфшица иска.

Ако направиш това, което ти казах в горния коментар само ще спечелиш от цялата ситуация. Но трябва да си хитър, положително манипулативен за да ти се получи, а явно ти не си от тоя тип. Обичаш да вървиш срещу товарния влак. От интерес да видиш какво ще стане. Накрая майка му като не те хареса и му каже "няма са жениш за тая скучубра", ти ще ревнеш "леле, каква вещица, къде сбърках, та аз съм безгрешна, винаги съм се държала добре с нея??"

Първосигнален инстинкт на всеки човек е да се мисли за прав, но ако успяваш да си осъзнаваш грешките и да се поправяш, ще вървиш нагоре. Опитай се много обективно да погледнеш над нещата, и ако ти достига капацитет ще прозреш всичко, и ще вземеш правилното решение.
    Temet Nosce

벨야카

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    За мен сте виновни всички (без майка му, ако не знае, че не искаш армагани). Виновен е той, че не й е казал, виновна е майка ти, че ти е насадила подобно мислене, виновна си и ти, че не си говорила лично с жената и че си се нацупила за това.

Майка му на село ли живее? Моите родители имат вила в близко село, а неговите до града и всеки си има някаква реколта. Преди 2 години, когато прасковата даде толкова плод, че ни втръсна да го ядем и консервираме, буквално го подарихме на познати и непознати. Това лято се изприщихме от тиквички и накрая отидоха за животните на съседа. По селата не обичат да хвърлят, защото за всяко дръвче, храстче, пиленце освен пари си вложил и много труд. Естествено, че ако за тебе няма, няма да дадеш на друг, но като има? Приеми, че на жената й е приятно, а и може би иска да се храниш с по-здравословна храна, да оцениш "производството" й, да те зарадва. Едва ли мисълта и е да т постави в неудобно положение и да накара майка ти да се чувства зле. Следващия път просто й го кажи, въпреки че мен мама ме учи да приемам всичко с благодарност. И подаръци без повод съм получавала от свеки, преди да се задомим, и зимнина, и разсади за майка ми, и цветя. Нашите също са давали, ако имат. Сега и двете семейства не ни оставят и кажи-речи всеки ден все примъкваме по нещичко. Няма лошо в това да си помагаме. А майка ти може да й се реваншира винаги с някакъв дребен подарък...да речем за градината, ако й е чак толкова кофти.

Супер фен Аватара на Take_That
    Град
    Сливен/София
    А според мен да не търсш отговор на въпроса: "Дали си виновна или не". защото сте се скарали за някакви глупости с изивинение. Не се дръжте като деца и се разберете.
    Because everytime when I close my eyes... I'm with you - Only with you!

Цитирай Първоначално написано от umri
    Ще е лицемерно. Отнесъла си се по най-отвратителния начин като си го напрайла тва, а той ща целува. Ти за коя си се помислила, а? Евалата за нервите, че не ти е теглил майните, и не е станал скандалът, а тя и целуфшица иска.

Ако направиш това, което ти казах в горния коментар само ще спечелиш от цялата ситуация. Но трябва да си хитър, положително манипулативен за да ти се получи, а явно ти не си от тоя тип. Обичаш да вървиш срещу товарния влак. От интерес да видиш какво ще стане. Накрая майка му като не те хареса и му каже "няма са жениш за тая скучубра", ти ще ревнеш "леле, каква вещица, къде сбърках, та аз съм безгрешна, винаги съм се държала добре с нея??"

Първосигнален инстинкт на всеки човек е да се мисли за прав, но ако успяваш да си осъзнаваш грешките и да се поправяш, ще вървиш нагоре. Опитай се много обективно да погледнеш над нещата, и ако ти достига капацитет ще прозреш всичко, и ще вземеш правилното решение.
    Харесах мнението ти. Разсъждавам по същия начин - "Но трябва да си хитър, положително манипулативен за да ти се получи". Понякога обаче се поддавам на първосигналния инстинкт.

Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    За мен сте виновни всички (без майка му, ако не знае, че не искаш армагани). Виновен е той, че не й е казал, виновна е майка ти, че ти е насадила подобно мислене, виновна си и ти, че не си говорила лично с жената и че си се нацупила за това.

Майка му на село ли живее? Моите родители имат вила в близко село, а неговите до града и всеки си има някаква реколта. Преди 2 години, когато прасковата даде толкова плод, че ни втръсна да го ядем и консервираме, буквално го подарихме на познати и непознати. Това лято се изприщихме от тиквички и накрая отидоха за животните на съседа. По селата не обичат да хвърлят, защото за всяко дръвче, храстче, пиленце освен пари си вложил и много труд. Естествено, че ако за тебе няма, няма да дадеш на друг, но като има? Приеми, че на жената й е приятно, а и може би иска да се храниш с по-здравословна храна, да оцениш "производството" й, да те зарадва. Едва ли мисълта и е да т постави в неудобно положение и да накара майка ти да се чувства зле. Следващия път просто й го кажи, въпреки че мен мама ме учи да приемам всичко с благодарност. И подаръци без повод съм получавала от свеки, преди да се задомим, и зимнина, и разсади за майка ми, и цветя. Нашите също са давали, ако имат. Сега и двете семейства не ни оставят и кажи-речи всеки ден все примъкваме по нещичко. Няма лошо в това да си помагаме. А майка ти може да й се реваншира винаги с някакъв дребен подарък...да речем за градината, ако й е чак толкова кофти.
    В торбата имаше една бутилка с олио! Купуват си по много и са решили, че биха могли да ни пратят една. Но знам, че майка би казала "Сякаш получаваме помощи" (примерно). Другите неща не ги видях, но предполагам е нещо от прасето и телето, които заколиха наскоро.

Иначе разбрах идеята ти. А моята е, че няма лошо да се пращат, но когато (ако) вече станем семейство. Нали като младо семейство всеки ще се опитва да ни помага и няма да се притеснявам, че не връщам жеста. Сега ми е неудобно. Каквото и да ми говорите ... веднъж, два пъти да ми подарят добре, но когато стане системно, трябва и аз да подаря. Може майка да греши, но аз така съм научена и съвестта ми не позволява да приемам, без да давам. Прави сте обаче, че реагирах остро.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си