- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- него вече го няма
Здравейте,на 21 години съм от Пловдив.Не знам как да започна.Преди месец едно момче от факултета се самоуби,родом е от Шумен.Аз това момче съм го виждала няколко пъти.Първия път караше с нас едни упажнения преди 2 години и беше седнал до мен.Аз щом го погледнах в сините му очи видях една огромна доброта.Беше толкова миловиден и сладъкцИзражението му беше невинно и чисто.Оттогава няколко пъти съм го виждала във факултета и винаги си казвах "какво квасиво момче ".Преди няколко седмици се е самоубил.Когато разбрах бях шокирана.Снимката със свещ му бяха на една маса в биологическия една седмица,но аз така и не се бях вглеждала в нея и знаех защо е.Когато миналата седмица се вгледах в снимката разбрах че е той.Просто не мога да повярвам до ден днешен.Чувствам се адски странно.Преди 3 дена видях некролога му.Оттогава нещо ми става,постоянно плача за него,болката която изпитвам е огромна,и едновремменно с това е някакво чувство за непримирение.Не искам да е истина,искам да се върне,искам да го видя и това да е сън.Но уви...Какво става нима съм влюбена в починал човек(.Имам странното чувство,че той ме гледа,и че е горе на небето.Бих искала да знам малко повече за него.Тъпо ли ще е ако на 40-то дни отида в Шумен на помена,ами ако родителите му ме питат коя съм,що съм,какво да кажа,съмнявам се да има друг от факултета,защото по вестниците се изписаха разни неща,че бил некомуникативен и т.н.Та тайде съвет
П.С-Моля не коментирайте това че се е самоубил,това е негово решение,моля нека почива в мир.Моля ви наистина.
П.С2 Извинете за дългата тема,но не намирам как да я напиша с две три думи.
От старата ми компания едно момче се самоуби и най-гадното беше, че ние бяхме една компания и никой не знаеше какво го е накарало.. И за мен беше голям шок наистина.. Но майка ми ми беше казала, че и за това се изисква голяма смелост.. Защо пък да не отидеш на помена, щом искаш отиди, отдай му почит.. Но не мисля, че си влюбена, просто в момента си в шок..
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
Нищо не пречи да отидеш на помена! Казваш, че си го познавала и това е.
Ужасно еВсе повече и повече млади хора си отиват от тоя свят ..
По темата - отиди на помена. Друго немога да ти кажа.![]()
I guess you're too afraid to show your feelings...
Не си влюбена в починал човек, аз бях така преди с един познат, но това е просто чувство..
Та.. отиди, нищо не ти пречи, най - малкият проблем ще е, ако питат коя си, както казаха по - горе.. ще им кажеш, че си го познавала и готово..
The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow
Преди няколко дена изгубих момче, което преди време харесвах.
Излизахме,забавлявахме се, беше страхотен и тоолкова млад - 16 годишен. Последните му думи бяха:
аз: сърдиш ли се,че не си изпълних обещанието
той: не, стига някой ден да го изпълниш![]()
Така де, не посмях да отида на погребението.. Просто си мисля, че е за прекалено близки хора и не ми е мястото там.
как да намеря гроба му,Шумен е голям град или да се опитам да се свържа с родителите му?или ще е странно?
По принцип на некролозите не пише ли къде ще се състои помена ?Първоначално написано от inej89
Когато правеха 9 дни пишеше само че ще се извърши възпоменание на гроба му.Нищо друго
Извинете,че вадя тая тема от архива,но преди няколко дена започнах да чета една книга-" Пътят на душите" се казва.Нейн автор е д-р М.Нютън.Та от докуп прочетеното стигнах до извода,че с това момче може би сме били приятели в предишния си живот,преди да се преродим в този.Малко е знам ли и аз глупаво...но нямам обяснение защо смъртта на един непознат ме потресе толкова много.
Въпросът ми е глупаво ли е,налудничаво ли е или е възможно?
Няма бог, няма духове, няма други животи. Умираш, заравят те и те изяждат червеите.Брутално е, но е истина.Най-много да остане спомена за теб, ако има кой да те помни.
Според мен просто си много чувствителна. Той ти се е харесал приживе и ти е направил впечатление, подсъзнателно си си отметнала някой ден да се запознаете. После се е самоубил и изведнъж се е оказало, че никога няма да се запознаете и да разбереш нещо повече за него и това те е потресло.
Ей затова самоубийството е глупост. Ако не го беше правил, сега щеше може би да се срещне с теб, да се случи нещо между вас и да е щастлив. Така си е пропуснал шансовете да се оправят нещата.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Отиди. Няма нищо лошо.
Въпросът е в това да не се филмираш, че "си влюбена в починал човек".
Отиди.
Ако не отидеш,е неуважение.
Макар,че родителите му не те познават.
Но това вече е без значение...
Иди..
Ами, първо според мен не е, че си влюбена в него, а просто ти е супер жал, защото не си го заговорила, въпреки че явно си искала и може би донякъде те мъчи съмнението, че си можела да направиш нещо за него. Но истината, която трябва да приемеш е, че не се знае и ти не си могла да знаеш какво става.
Щом искаш да отидеш, отиди. Това е почит към мъртвия и никой няма да те спре да се сбогуваш с него, щом имаш вътрешно желание. Изкажи съболезнования към близките му , ще се почувстваш по-добре. Ако те питат коя си - не е нужно да лъжеш - кажи им, че сте били в един факултет, виждала си го и когато си разбрала за случилото се ти е станало много мъчно. Никой няма да те упрекне, сигурно дори ще им стане много мило, че някой е дошъл.
Ако мислиш, че ще ти помогне, иди дори сама на гроба ( ако знаеш къде е ), занеси цветя, кажи му всичко, което си искала да му кажеш. Казват, че до 40тия ден духът на умрелия е на земята и се сбогува с близките, а след това отлита. Може би ще те чуе.
I have the thin line between
destruction and creation
drawn through me.
For that
I am cursed to never feel the peace in rest
and to find
new begginings in my restless soul.
I will never get the approval of the people
that are close to me,
but I hope to get it from a greater power.
For that
I accept myself the way I am today
and hope to find
the strenght to do the same tomorrow.
Видях твоя тема в друг раздел, каза че си ходила...
Сега по-скоро питаш за книгата предполагам ? И аз я четох и вярвам в тези неща, според мен е напълно възможно.
А към ремикса92: Какво мислиш, че става с душата, когато "тялото ти е изядено от червеите" ?
Всяка сутрин и всяка вечер излизам на терасата и поглеждам към небето и започвам да му говоря.Дали ме чува и дали когато свърши моя земен живот ще се срещтем?
Тва никой не може да знае...
Опитай се да мислиш за други неща, огледай се за други момчета. Накрая да не се депресираш. Живота продължава...
и не спирам да си задавам въпроси-ами ако се бяхме запознали,ако бяхме станали приятели,щеше ли всичко това да е същото,щеше ли да е по друг начин,ся му иммам и номера,който вече е неактивен и скайпа му,на който никой не отговаря,не кел файда.Звъня всеки ден и си мисля,че някой ще дигне,но не казва-номера,който избрахте е невалиден.Измъчвам се побърквам се.Само ако можех да върва времето с 3 месеца