- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Училища, Желания и Резултати - Прием след 7 клас (2011)
Прочетох някои от мненията в темата, но за съжаление нищо плевенско не можах да намеря.Та, да си кажа и аз
, мисля да кандидатствам в МГ "Гео Милев" в паралелката с Биология, Химия и ИТ, с английски език. Ако има някой учил там, да пише, плз.
Just shut up and smile.
Езиковите гимназии водят в класацията на най-добрите училища, поръчана от Европейската комисия. Този факт е свързан с приемането на техните зрелостници в университетите в чужбина.
В световната класация на градовете, предоставящи най-добри условия на живот през 2012 г., сред първите 10, по рейтинг, са 7 града, които се намират в немскоезични държави. Останалите са чак в Австралия, Нова Зеландия и Канада.
Обективен критерий за сравнение на качеството на обучение в отделните гимназии е резултатът им на държавния зрелостен изпит – матурата, включваща един задължителен изпит – по БЕЛ, другите предмети са избираеми. Доколкото знам, само в 91-ва Немска гимназия се държи и втора матура, на чужд език. Тя не е като получаването на IB диплома.
Ето линк - http://rezultati.zamaturite.bg/uspeh/index.php
В София, в класацията на резултатите на матурите по БЕЛ в първите 30 училища има само 8 частни училища, а по математика в първите 30 у-ща има само 5 частни! Тези 5 частни училища са се явили ОБЩО с 16 ученика, което е по-малко дори от „математиците” на 91-ва Немска гимназия! От „Златарски” са се явили на математика само 3 ученика!!! В този смисъл и Американският колеж не прави изключение - със седем явили се ученици на ДЗИ по математика срещу 132 явили се ученици от СМГ.
Класациите на училищата трябва да се правят и по броя явили се, защото това е най-интересно - колко зрелостници е мотивирало и подготвило съответното у-ще да посмеят да се явят на матурата по даден предмет и да дадат съответния среден успех.
Тази последна статистика на резултатите на матурите на отделните гимназии и СОУ-та е от 2010г. В София, в първите 40 по резултат на матурите, има само 2 частни СОУ (от 1-ви до 12-ти клас). Те са се явили на БЕЛ общо с 56 ученика, а едното у-ще - на математика – С НИТО ЕДИН УЧЕНИК!
Изкривявания в сравненията идват оттам, че всеки ученик се явява по този предмет, по който се чувства най-силен, с изключение на БЕЛ, който е задължителен. Затова сравненията между училищата може да се правят по резултата по БЕЛ. В частните гимназии, колкото и да са качествени учителите, изпитват неудобство да проявяват строгост заради платеното обучение, а тази строгост, понякога, се оказва най-важна. Затова, вече 4 години, частните гимназии „издишат” на матурите. Американският колеж, като изключение, потвърждава правилото. Но неговите зрелостници са значително по-малко от тези на Първа немска и Първа английска. Дори в Англия и САЩ вече се говори, че IB-дипломата „не си заслужава парите”.
лелее, колко ми липсва 7 клас :Х :Д Цялото т'ва напрежение ще ме приемат ли където искам, дали съм се справила на изпитите..алелей :Д
Искам да кандидатствам в Английската или Руската гимназия с английски понеже много ама мнооого ми върви, но се опасявам, че може да не ме приемат защото оценките ми за срока са масово 5-ци, а доколкото знам се иска 6А и родителите ми искат да отива в езикова. Явно трябва да се стягам и да уча, че този мързел дето съм го хванала не е на добре :д
Аз мисля да кандидатствам в Ямбол в Професионална Гимназия по Хранителни Технологии и ТуризъмНо не се знае !
Аз мисля да кандидатствам в Ямбол в Професионална Гимназия по Хранителни Технологии и Туризъм Но не се знае !
Еми сигурно на 1во място ще е испанската, на 2ро немската, на трето втора английска![]()
Искам да кандидатствам в Търговска гимназия "Княз Симеон Търновски "със специалност Счетоводна дейност.Според вас каква е оценката за влизане в тази гимназия?Който разбира нека ми пише.Благодаря!
ще ми помогнете ли ,че се колебая коя гимназия да избера испанска или търговска в град бургас
Последно редактирано от girl_98 : 03-11-2012 на 15:16
МГ "Гео Милев"![]()
"You fail to recognize that it matters not what someone is born, but what they grow to be."
Albus Dumbledore.
Вие хубаво се колебаете, и ей така си ги избирате училищата,
ама не знам дали знаете, че не става просто с '' искам '' и то веднага да стане.
Първо, аз като ви гледам колко сте грамотни, и по български няма да завършите с 6-ца,
да не говорим за изпита, не е толкова труден, ако си добре подготвен и си знаеш нещата.
Напънете се една година, после цял живот ще ви е лесно.
Сядайте си на гъзовете, ей.
И вместо да търсите по форумите и гугъл готови съчинения, есета,
преразкази и такива неща, вземете и се научете как се пишат и какво се
прави, никой не изисква от вас да пишете най - добрите съчинения и каквото
още изредих там, старайте се, че после ще имате оплаквания, ама ще е късничко вече.
Последно редактирано от BaffaLsc : 03-11-2012 на 16:45
The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow
angliiska spored men za6toto tova e nai govoreniq ezik ama ti si re6ava6
Здравейте, аз съм от Ямбол и в момента съм 7-ми клас.Много се колебая къде да кандидатствам.Ако някой може да ми препоръча някоя гимназия в Ямбол, където да се учи, защото искам да получа добра подготовка, да пише!
хора аз съм на 15 год и съм втора година в електрото ще мога ли да се преместя в търговската и според вас добре ли ще е учили се много? кажете плс
Здравейте аз съм от Варна и искам да вляза в езикова гимназия с френски и английски,обаче идва и момента с оценките.Имам масово петици-по български съм за около 5-6, но по математика съм пълна нула.Какво да правя????
Аз ще кандидатствам за ГЧЕ "Екзарх Йосиф I" Ловеч( Гимназия по чужди езици).За второ желание ПМГ( Природоматематическа гмназия), пак в Ловеч. Но по- скоро 1то, падам си повече по езиците. За сега мисля да си остана в моя град. Учителите в ГЧЕ са доста добри според мои познати, е пада голямо учене. Но това е училище с много традиции( Ежегодния фест, пиесите и т.н.). Не знам за мен това е най- доброто училище. ако някой го интересува да погледне, може пък да му хареса.!!!!
Аз съм от Бургас и сега съм 7 клас. Колебая се между природоматематическата (с информационни и английски) и търговската (още не съм решила каква паралелка). Моля бургазлийте, който имат някаква информация за бала на гимназиите и доколко се учи в тях. И кажете какво мислите за тях.
kade da kandidatstvam we hora az sam blizo do kozlodui.Mislq nqkade v Montana ili nzz.
Dobre sam s biologiqta i iskam da ucha medicina ma nzz kade da ucha heelp
Аз мисля да кандидатствам в СОУПНЕ ,,Фридрих Шилер'' в Русе ,ако може да ми кажете някакви отзиви.![]()
ni nai malka predstava![]()